Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Interstellar (2014) 

Jasná pětihvězda. V kině úchvatný zážitek. Pro mě osobně vyzyvatel Vesmírné Odysey. Ale co si budeme povídat, není to film pro každého.

plakát

Kancl (2014) (seriál) 

Tento humor je, obávám se, pro velké množství diváků nepochopitelný a neuchopitelný. Pointu si totiž divák musí často domyslet. Mohlo by to být lepší, ale v podstatě spokojenost. 65%

plakát

Chata v horách (2012) 

Začátek navozuje do velmi příjemného očekávání, co z toho vlastně vyleze. Řemeslně velmi dobře zpracované. Jakmile se rozjede fajnová teenage vyvražďovačka, která nikomu nestraní a nevíte, kdo vlastně, jestli vůbec někdo, přežije, je všechno v naprostém pořádku (tedy až na těch pár mrtvol). Jenže! Když přijde rozuzlení, přijde i lehké zklamání, minimálně pro mě. Čekal jsem víc, ale i tak to není špatné.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Dlouho, předlouho jsem odkládal shlédnutí Johna Cartera. Až když jsem jednoho večera nevěděl na co se podívat, přišla na něj konečně řada. A co se nestalo? Byl jsem nadšen! Opravdu velmi povedená fantasy taškařice. Pokud jste naladěni na tuto vlnu, budete se královsky bavit. Nechápu pouhých 65% hodnocení, u mě v jasně červených hodnotách.

plakát

Metrix - Legenda Hroznové Lhoty (2012) (amatérský film) odpad!

"Ste levný jako chleba s máslem, ste levný jako cibule... Proč mám být jeden z vás, proč mám taky sráč?" Chudák :)

plakát

Sám vojak v poli (2012) (TV film) 

Vynikající dokument o tvrdé službě slovenských vojáků v Afghánistánu. Jenom mě mrzí, že minimálně v Česku (nevím přesně jak na Slovensku) jsou naši vojáci tak málo ceněni. Mnohdy je jim spíláno do okupantů a žoldáků cizí moci. A stát se ani nedovede řádně postarat o veterány, často invalidy. Dovolil bych si citovat komentář z dokumentu: "Jsou tu aby pomáhali, bránili a budovali, ne zabíjeli."

plakát

Seskok z vesmíru (2012) (TV film) 

Vynikající dokument o nekonečné síle lidské vůle. O tomhle nemá cenu se bavit, to se musí vidět. 90%

plakát

Sinister (2012) 

Pusťte si tento film v noci do sluchátek a máte o zábavu postaráno. Velmi dobře zpracovaná audiovizuální stránka, založená sice často na klasických lekačkách, přesto funguje výborně. Pro mě osobně těžká infarktovka. Mimochodem pokud doma objevíte bednu s promítačkou a domácími filmy... Rozhodně je zkoukněte!

plakát

Skyfall (2012) 

Daniel opět nezklamal. Pro mě nejlepší představitel Bonda za celých padesát let. Javier Bardem předvádí, jak je u něj zvykem, vynikající výkon. Sam Mandes zkušeně režíruje, film je pochopitelně řemeslně zvládnutý na jedničku s hvězdičkou. Jenže na mě je tam trošku moc melancholie, Bond se bohužel dostává do role "stařečka". Naštěstí konec s jasným příslibem návratu vše v lepší obrátí. Ale shrňme to - tahle bondovka je špička, jednoznačně. Čtyři a půl hvězdy, pět pro Casino Royale. 19.2.2013 - Jak čas plyne zvyšuji hodnocení na plnokrevných five stars*****, čtyři jsou zkrátka pro tento bondovský šperk málo.

plakát

Afghánistán bez obalu (2011) (TV film) 

Tak jsem se kupodivu nemýlil. Našel se alespoň jeden blbeček - Lucas87, který opět žvaní cosi o okupantech. Ne Lucasi87, čeští vojáci skutečně neokupují Afghánistán. Mimochodem napadá mě výstižný ekvivalent. Okupovali snad Američané a jejich spojenci Jižní Koreu v době Korejské války? Asi ne, že? Talibán nereprezentuje afghánský lid, reprezentuje bandu hrdlořezů ze všech končin arabského světa, reprezentuje vrahy a obchodníky s opiem a heroinem. Ale to by bylo na dlouhou debatu. Význam filmu vidím v ukázce reálného života našich vojáků na afghánské misi. Mohl být jistě natočen líp, ale minimálně za zvolenou problematiku 75%.