Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (130)

plakát

Halušky: Dobrodružství s psychedeliky (2020) 

Dávám 5* už jen natruc těm ufňukaným "slušným Čechům", kteří níže v komentech prskají o zvrhlosti světa a úpadku morálky. Věřím, že jinak ale nemají problém se čas od času zlít v hospodě jako správný dobytek a pak si s kámošema měřit čuráčky u toho, kdo toho ustál víc, aniž by doma manželce nezeblil půlku bejváku. Protože to je přece normální, společensky tolerovaná a naprosto legální, mind-opening zábava, že? Kiss ya asses, pussies a pogratulujte si, jak skvělí jste a jak nemáte rádi tyhle hnusné "feťáky".

plakát

Maniak (2018) (seriál) 

Jestli vás někdy zajímalo, jak fungují psychedelika - tady je máte v plné parádě. Rozloží vás na malé kousky tak, aby váš opětovně střízlivý pohled na věc přetavily v něco jiného, nového... a pak už nebude cesty zpátky. Bravurně příběhově navrstvená záležitost, u které jsem hýkala blahem.

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Naprosto dokonale rozkošné! Už od první minutky je to audiovizuálně vymazlené a ujeté tak akorát. Dobře, někdo by úplně nemusel skousnout, že je tam jednou z prvních nabalovacích hlášek správně britsky procítěné "fok off" a že je to celé vlastně jen o tom, jak někoho zabít. Že je to pubertální a pitomé? Jasně, že je. Vy jste snad byli jiní, než pitomí? Nicméně - když se někde tlačí na pilu, je to děs. Když se tady tlačí na pilu, je to jako když si ty třísky ve vašich očích vlastně užíváte. Je to přehnanost, ale přesně takovouhle odrůdu mám moc ráda. Kraťoučká lahůdka pro toho malého psychopata žijícího v každém z nás. A že je to moc krátké? Ne, je to úplně ideální. V nejlepším se má totiž přestat. A tento seriál to pochopil dokonale. Musím taky vypíchnout soundtrack... pohlazení na duši. <3

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Protože někteří lidé, kteří se tváří jako vaši kamarádi, opravdu nejsou vaši kamarádi... I can relate. :) Perfect, 10/10, rozhodně jeden z nejlepších moderních seriálů, jaké jsem kdy viděla. Pokud se vám líbilo Life is Strange a nebo Perks of being a Wallflower, tohle je jasná volba.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Whoah! Nikdy jsem tedy nebyla zrovna fanoušek klasických seriálů, kde musíte dávat pozor, co se v kterém díle děje, aby vám náhodou něco neušlo (proto jsem vždy oceňovala kouzlo sitcomů, kde je to úplně fuk, že na chvíli zalomím). A k tomuto jsem se nechala de facto ukecat. A nelituju! Nikdy jsem nezažila, aby byly postavy tak dokonale zpracované a příběh tak zamotaný a nepředvídatelný. Ač se dotýká fakt těžkých témat jako je rakovina, drogy, vraždy a násilí, tak je to zároveň podáváno s takovou lehkostí a občas i černočerným humorem a absurdností, že se u toho můžu uhýkat smíchy. Jsem sice zatím u 2. série, ale pevně věřím, že to může být už jen a jen lepší - a 6 hvězd tady bohužel není. //Skončeno. It's all over. Každý díl, každou minutu jsem bla napnutá jak kšandy, což se mi snad ještě nikdy nestalo. Ne-sku-teč-né.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Ano, ano, ano! Nečekejte hustěkrutopřísnou vampire jízdu alá Underworld ani rádobyromantickou sračičku Twilight (jako někteří diskutéři zde). Tohle je úplně, úplně jiné. Pomalé, depresivní, hypnotické... Jarmusch prostě netočí rozjeté popcorňáky. Medituje. Tohle pro mě byl podobný zážitek jako u Mrtvého muže, hypnóza byla srovnatelná, ale tady ještě lepší, hlubší... A bonus? Nádherná Tilda Swinton a ještě hezčí Tom Hiddleston. Nějak se ho nemůžu nabažit... Nechtěl by mě taky zakousnout? Mmmm....

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Aaaah! Tarantino did it again! Od začátku do konce je to slušná jízda, ve které si Tarantino evidentně potřeboval po letech opět vykompenzovat nedostatek krve ve svých filmech. Nasmála jsem se, ty (skoro) 3 hodiny mě to bavilo, Christoph Waltz je bezkonkurenční (!!!) a i kombinace westernu s moderní hudbou funguje. A víte co? Pro mě nejlepší Tarantinův film od Pulp Fiction - a to i ostatní se mi velice líbily!

plakát

VALL-I (2008) 

V posledních letech nebyly pixarovky mým šálkem čaje (většinou), ale tohle mi vyrazilo dech. Prostinké, ale o to účinnější. Ano, slzička ukápla.

plakát

Azureus Rising (2010) 

Paráda! Akční nářez, který by mi jako celovečerák vůbec nevadil.

plakát

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem (2010) (seriál) 

Opravdu úžasný dokument a dá se nad ním skvěle přemýšlet. Informace jsou v něm podány výbornou a jednoduchou formou, takže se z toho i páťák základní školy dozví mnohem víc než ze 4. ročníku středoškolské fyziky, aniž by mu explodovala hlava. Tímhle se jen můj zájem o vesmír a budoucnost prohloubil a uvedl mě na cestu k dalším dokumentům (např. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem). Zahoďte učebnice, je tu Hawking.