Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (130)

plakát

Tantra (2010) 

Vrchol sluníčkové hippies stupidity, trapnosti, nechutnosti a sektářství. Dozvědět se něco o tantře? Klidně. Tady se to ale nedozvíte. Jen budete koukat na to, jak se po sobě platí upocení, tlustí, chlupatí, oškliví lidé a blábolí při tom něco o lásce, životu, kráse, roztočených čakrách a slunci v duši...

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Whoah! Nikdy jsem tedy nebyla zrovna fanoušek klasických seriálů, kde musíte dávat pozor, co se v kterém díle děje, aby vám náhodou něco neušlo (proto jsem vždy oceňovala kouzlo sitcomů, kde je to úplně fuk, že na chvíli zalomím). A k tomuto jsem se nechala de facto ukecat. A nelituju! Nikdy jsem nezažila, aby byly postavy tak dokonale zpracované a příběh tak zamotaný a nepředvídatelný. Ač se dotýká fakt těžkých témat jako je rakovina, drogy, vraždy a násilí, tak je to zároveň podáváno s takovou lehkostí a občas i černočerným humorem a absurdností, že se u toho můžu uhýkat smíchy. Jsem sice zatím u 2. série, ale pevně věřím, že to může být už jen a jen lepší - a 6 hvězd tady bohužel není. //Skončeno. It's all over. Každý díl, každou minutu jsem bla napnutá jak kšandy, což se mi snad ještě nikdy nestalo. Ne-sku-teč-né.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Ano, ano, ano! Nečekejte hustěkrutopřísnou vampire jízdu alá Underworld ani rádobyromantickou sračičku Twilight (jako někteří diskutéři zde). Tohle je úplně, úplně jiné. Pomalé, depresivní, hypnotické... Jarmusch prostě netočí rozjeté popcorňáky. Medituje. Tohle pro mě byl podobný zážitek jako u Mrtvého muže, hypnóza byla srovnatelná, ale tady ještě lepší, hlubší... A bonus? Nádherná Tilda Swinton a ještě hezčí Tom Hiddleston. Nějak se ho nemůžu nabažit... Nechtěl by mě taky zakousnout? Mmmm....

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Aaaah! Tarantino did it again! Od začátku do konce je to slušná jízda, ve které si Tarantino evidentně potřeboval po letech opět vykompenzovat nedostatek krve ve svých filmech. Nasmála jsem se, ty (skoro) 3 hodiny mě to bavilo, Christoph Waltz je bezkonkurenční (!!!) a i kombinace westernu s moderní hudbou funguje. A víte co? Pro mě nejlepší Tarantinův film od Pulp Fiction - a to i ostatní se mi velice líbily!

plakát

Equilibrium (2002) 

Nápad výborný, avšak až přespříliš okopírovaný ze spousty jiných filmů a knih - nicméně to by nebylo úplně na škodu, tyhle věci mám v oblibě. Hodně se mi líbí celkové zpracování filmu, ale místy mi přišlo, že si chce moc hrát na Matrix, některá místa mi přišla zase docela zbytečná a finální "plastická operace" na mě působila WTF dojmem... Film pro mě zatím docela rozporuplný. Asi by to chtělo vidět jej znovu. Nicméně už teď je mi jasné, že 1984 či THX-1338 nepřekoná ANI NÁHODOU.

plakát

Hvězdné války podle Turka (1982) odpad!

WTF. To. Bylo. Epické. A. Neskutečné. Holy. Shit. To chci a MUSÍM vidět pod vlivem nebeských koláčků.

plakát

VALL-I (2008) 

V posledních letech nebyly pixarovky mým šálkem čaje (většinou), ale tohle mi vyrazilo dech. Prostinké, ale o to účinnější. Ano, slzička ukápla.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Přijdu si, že jsem divná, ale OPRAVDU je ten 8. nej film a 92% myšleno vážně? Tohle je podle mě typický příklad filmu, který je postaven čistě na tom uměle dojmout a hlavně je důležité ho šíleně přehypovat. Neříkám, že byl špatný. Bavil mě, byl fajn, pohoda. Ale to je vše. Není tady nic, co bychom v hromadě jiných filmů předtím neviděli. Proto se ptám znovu - OPRAVDU?

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Nolan mě svými filmy zatím nikdy nezklamal a po hlavuzamotávajícím Mementu je tady další scénáristicky výborné dílko, které se určitě zařadí mezi ty mé oblíbené.

plakát

Terror Firmer (1999) 

Dávám sice 3* jakožto zlatou střední cestu, ale ve své podstatě je film prakticky nehodnotitelný. To bylo místy moc i na mě. xD