Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (130)

plakát

Azureus Rising (2010) 

Paráda! Akční nářez, který by mi jako celovečerák vůbec nevadil.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Tedy, nechci být nelida, ale tohle podle mě zase až taková pecka nebyla. Fincher je můj oblíbenec, ale pokud něco od něj, pak Sedm nebo Fight Club. Nečekala jsem od Benjamina nic konkrétního, ale náznaky Forresta jsou z toho cítit na míle u od prvních minut. Cílem bylo natočit líbivý film, který si získá srdce mnoha lidí a nebudou moc uvažovat nad tím, jak moc dobré to ve skutečnosti bylo. Ano, je to líbivé, ale je to prakticky vykrádačka Forresta, Amélie z Montmartru a možná i filmu Pan Nikdo. Životní etudy s mnoha citáty. Prosté. To je záruka úspěchu. Tříhodinová stopáž byla úmorná, skutečně mě to už snad od poloviny nebavilo. Ale abych nebyla jen negativista - Brad Pitt se mi tady líbil. Herecký ansámbl byl skvělý celý, včetně hudby, kamery, kompozice a celkového ladění a atmosféry. Ale proč bylo třeba udělat z toho další okatý (ale úspěšný) pokus o "násilné dojetí a získání srdce diváka"?

plakát

Human Traffic (1999) 

Drogy, hudba, řev, frkot a cvrkot. Dojezd. Fíha. Film o době a její kultuře, kterou bych si chtěla prožít - šílený 90. léta.

plakát

Jesus Camp (2006) 

V podstatě nehodnotitelné. Jako ODPAD bych to hodnotila, kdyby to byla propagace evangelismu. Za 5* pokud by to byla tvrdá kritika. Tohle je ovšem tak nějak obojí. Kroutila jsem nad tím nevěřícně hlavou a během té necelé hodinky a půl jsem se dokázala tolikrát tak nasrat, že to se snad nepovedlo ještě nikomu a ničemu jinému... Ale dostalo mě žehnání elektronice a prezentacím v PowerPointu. xD

plakát

Meet the Feebles (1989) 

Z notoricky ujeté Trojice pana Jacksona to u mě získalo druhé místo (hned po Braindead). Je to originální? Bezpochyby. Je to ujeté? Rozhodně! Králíček Mrdzuritek, drogy, zvratky, humus, sex, snuff film, romantika a finální masakr přesně dle gusta pana Jacksona. A pánové... velký vemena už nefrčej. :D

plakát

Amarcord (1973) 

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mě jen utvrdil v tom, že italské filmy jsou zvláštní a jen tak brzo jim na chuť nepřijdu.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Dosud pro mě byl Spielberg výborným a typickým "popcorňákem", který bez tuny speciálních efektů prostě neexistuje. Omyl. Vlastně ani nevím, proč jsem shlédnutí tohohle filmu tak dlouho odkládala a tím pádem se o tohle tak dlouho připravovala. Ale vím, že se nemusím nijak rozsáhle rozepisovat o tom, proč se mi to líbilo. Všechno bylo vyřčeno a napsáno už mnoha lidmi předemnou. Ať už Spielbergova režie, ať už Williamsova hudba, ať už Kaminského kamera, ať už výborní herci... je to perfektní zvlášť, ale dohromady to dává vskutku nesmrtelné dílo.

plakát

Tropická bouře (2008) 

Na poli komedií posledních let vskutku zaujímá vyjímečné místo. K těmhle filmům mám poněkud odpor a nevěřím jim, ale k tomuhle jsem byla jistým způsobem "donucena" no a můžu říct... že to vážně nebylo nejhorší! Bena Stillera ráda nemám, tady mě překvapil. Jack Black - kdyby na jeho místo obsadili někoho jinýho, nikdo by to ani nepoznal - tady mu to prostě vážně moc nevyšlo a všechno s ním byl spíše jen takový "šum". Robert Downey Jr.? Naprosto bombastický "NIGGA"! Dokázal mi, že je vážně vyjímečný, všestranný, zábavný,.... Odporný plešatý slizoun Tom Cruise byla věc, která mě dostala do kolen. Bože! Ale teď vážně... nechci to stavět na piedestal do TOP200. To opravdu ne. Jak už jsem řekla - na poli komedií je to pecka. V globálním měřítku je to pro mě ale jen další film na "zaplácnutí" hluchého místa v programu a k pivu s kámošema. Jako všechno i tohle má svoje mouchy. Spousta momentů je zábavných, některé spíše utečou někam do ztracena a nějak vám od filmu uniká pozornost. Nicméně - ano, pokud se někdo chce (možná i královsky) pobavit, doporučuju.

plakát

Assassin's Creed : Lineage (2009) 

Důkaz, že Assassins Creed by se eventuelně nějak zfilmovat dal. Jistě, je to sice jen "polévka" a více než půlhodinová reklama ke hře samotné, ale o to kulervoucnější to je. Která jiná hra/série, se může tímle chlubit? Jen velice málo z nich. Zpracovaná je úžasně, kombinace živých herců a CGI se mi prostě líbí a kdyby už vážně došlo i na celovečerní film, také by byl skvělý zpracovaný takto. Scénář - k tomu nic moc vytákat nelze, jelikož se řídí historickými událostmi a musí nějak korespondovat s následujícím dějem ve hře, proto si myslím, že to autoři zvládli jak nejlépe svedli. Celkově tomu nic moc vytýkat nemůžu, ale přecejen... na plných 5 hvězd to u mě není (ty pro mě platí u herní série AC).

plakát

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem (2010) (seriál) 

Opravdu úžasný dokument a dá se nad ním skvěle přemýšlet. Informace jsou v něm podány výbornou a jednoduchou formou, takže se z toho i páťák základní školy dozví mnohem víc než ze 4. ročníku středoškolské fyziky, aniž by mu explodovala hlava. Tímhle se jen můj zájem o vesmír a budoucnost prohloubil a uvedl mě na cestu k dalším dokumentům (např. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem). Zahoďte učebnice, je tu Hawking.