Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (192)

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

příliš přeceňovaný seriál na motivy krvavého Takešiho hradu, který samozřejmě nepřináší nic nového, nic neočekávaného a nemálo chvílemi je až příliš zdlouhavý a prázdný, vystavěný na banální zápletce, haprující logice a plytkých postavách. K nim se mi ani v nejmenším nepodařilo získat nějaké sympatie. Dokonce je hlavní hrdina takový totální blbec, kterému je i těžké uvěřit, že během "hry" dojde k nějakému vývoji. Osobně je pro mě největší prohra linie crew a VIPs — která ubírá příběhu tajemnost a napětí, a vlastně nic nepřináší. To je oproti Battle Royale, Cube, Hunger Games, Saw plně nezvládnuté.

plakát

Love Island (2021) (pořad) odpad!

Jestli jsem si býval kdy myslel, že české televize už prostě nejsou schopné vyprodukovat horší reality-show než byla parta děcek z TikToku, které na víkendy pouští domů, hluboce jsem se zmýlil. Ukázat partu rádoby hezkých vyumělkovaných lidí, které extra módně nazývají bombshells, a snaží se diváky přesvědčit, že pohledný člověk musí být hloupý jako vemeno, předčilo všechna má očekávání. Kdyby to Nova netlacila všude možně, od reklam, věčného opakování, nebo dokonce do zpravodajského přehledu (zpráv), zřejmě bych mohl být ušetřen tohoto znechucení.

plakát

Vedoucí katedry (2021) (seriál) 

Je tam všechno — feminismus, rasové problémy, technická podpora, cancel culture, střet generací a většinou i příšerná nuda. Atmosféra nijaká, hlavní postavy jsou vesměs nesympatické a nudné, přes velký potenciál to nefunguje, očekávání nenaplňuje a i půlhodinová stopáž dílů je příliš. Ve skutečnosti to drží pohromadě (a diváka u obrazovky) jen díky občasné potrhlosti postav Billa a Joan, které přidávají trochu humoru k jinak naprosto zábavu-ubíjející rádoby komedii, která končí úplně bez náboje.

plakát

Simpsonovi - Homerův nepřítel (1997) (epizoda) 

Rozhodně nejlepší díl Simpsonů, ve kterém je naprosto všechno: cynismus, černý humor, nejkrutější autoři, Homer, ty nejvíc legendární hlášky, Homer, všechny ty nejlepší vtipy a nakonec.. typický Homer! "Tys byl ve vesmíru? Jasně, ty ne?" — "Milhousi, říkal jsem ti, že tu továrnu nemáš pustit z očí! Taky jsem to neudělal, celé jsem to viděl!" — "Máš velký dům, krásnou ženu, tři děti, syna co vlastní továrnu a humry k večeři. bydlím nad bowlingovou hernou a nademnou je další bowlingová herna! Vážně?" — "Každý dělá chyby, proto se na tužku dává guma" — "Mám se fantasticky, já jsem totiž Homer Simpson!" — "Pozvi ho na večeři, udělej si z nepřítele kamaráda a pak, když to nebude čekat, bic, píchneš ho vidličkou do oka" — "Marge, přepni na jiný kanál"

plakát

Ve jménu otce (1993) 

Skvěle natočený, skvěle obsazený, skvěle zahraný film podle skutečné události s depresivní atmosferou své doby, která se člověku zaryje pod kůži. Jsem rád, že žiji právě v období naší civilizace, kdy se tresty smrti/doživotí dostávají tolik na povrch a ukazují právě tu chybovost justičního systému ze strany těch, kteří by měli právo chránit, ale nakonec si chrání jen vlastní zadek. Už jen čekám na nějaké velké případy, kdy dotyčnému nevinnému přehodí výhybka a po osvobození začne střílet policajty a soudce — ne že by se člověk divil. Zvlášť když skuteční viníci proti lidskosti (detektivové, soudci) zůstávají bez trestu a odpovědnosti.

plakát

Zkouška ohněm (2018) 

Díky dvoum hlavním představitelům film funguje na výbornou a já se ani chvílemi nenudil. Nejde sice o žádné srdcervoucí drama ani akčňák, ale příběh je natolik silný, že člověk rád (či s úžasem a nepochopením) kouká dál. Sejně jako u jiných v poslední době nejasných případů trestu smrti/doživotí, i zde člověk vnímá, jak strašně pitomý tento systém je — bez ohledu na to, zda je dotyčný vinný či nikoli — bez ohledu na názor z wikipedie nebo dokumentů na ID — systém by k tomu neměl mít právo jakmile existuje sebemenší pochybnost! Ale je to Texas a nejen v závěrečných titulcích je dobře zřejmé, že tam si nějaký rozum zas tak úplně k srdci neberou.

plakát

Dívka ve vaně (2018) (TV film) 

Film o ničem a o všem zároveň, nic moc velkého se nestane a jediné poučení, které si lze odnést je, abychom tu byli pro lidi, kteří nás potřebují. Nebo si možná jen naivně nemysleli, že když si omotáme pár kolem prstu, že jednou nezustaneme sami ve chvíli, kdy to nejvíc potřebujeme. Jako jednohubka dobrá, nepřekvapivá. Podobných alkoholických true stories bude spousta, i když třeba ne z úhlu vyšetřování ne až tak záhadné smrti.

plakát

Život po večírku (2021) 

V první chvíli jsem si říkal jak moc průměrný emerický doják to může být. Pak jsem se zakoukal a zjistil jsem, že jestli je průměrný, tak velmi milým, dojemným, koukatelným a živým způsobem, o překonání vlastního sobeckého já, nápravě druhé šance až k odpuštění druhým. Koneckonců.. Kdo ještě nikdy nepřemýšlel o tom, jaké by to pro okolí bylo, kdyby umřel a jak by mohl ovlivnit jejich život?

plakát

Špaček (2021) 

Melancholické rádoby drama bez sebemenších znaků komedie, za kterou je to označené. Zato s digitálním špačkem, bez kterého by se snad v tomhle šestihodinovém filmu, jenž trvá 102 minut, vůbec nic nedělo. Hvězdička snad jen za to, že se tito dva komediální herci celkem obstojně, ne však přesvědčivě zhostili svých nudných rolí v eposu o ničem.

plakát

Neslýchané: Zločin a trestné minuty (2021) 

Možná právě proto, že mám hokej rád, nemám moc velké porozumění k tomu, aby někdo postavil wrestlingový tým na ledu. Být v té době ve Státech, asi bych se na to šel podívat, asi by mě bavilo to sledovat, ale asi bych to hokejem úplně nenazval. Vlastně takový nový druh zábavy, wrestlokej, zblbnul spoustu lidí a skončil jen pro to, že za tím celém stojí mafiánské praktiky, bez kterých by to ani celé nemohlo fungovat. Za mě rozhodně nejlepší díl celé série, u kterého jsem se královsky bavil a dozvěděl se něco, o čem jsem zatím slyšel pramálo.