Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Horor

Recenze (216)

plakát

Nic ve zlým (2023) 

Jeden sychravý večer jsem dostal na něco chuť. Co bych si tak dneska dal?, říkal jsem si. Tentokrát jsem si však chtěl něco uvařit sám. Tudíž jsem sehnal kuchařku a nalistoval, jak mě nabádal její obsah,  stranu 150. Na této stránce čněl recept na americkou komedii. Nicméně jsem nemusel nic vařit, poněvadž to udělali za mě jiní- autoři filmu No Hard feelings. Film je jednoduchý, má absurdní námět, člověka nepřekvapí, ani se u něho ten daný člověk nezasměje, ani u něho nemusí sáhodlouze přemýšlet ale herecké osazenstvo zahrálo přesvědčivě své role  a v rámci možností film dobře vypadá. Tudíž tomuto snímku dávám 3/10.

plakát

Čekání (2015) 

Film L´attesa mi představil ženu Annu, kteřá žila v obrovském domě a byla zasažena ztrátou blízké osoby. O chvíli později příjiždí mladá dívka Jeanne hledajíc svého milého. Vzledově film skvěle reprezentuje své ponuré téma. Po herecké stránce též nemohu najít výhrady. Herci nebyli herci ale lidmi, kteří byli jen nahráváni při zažívání svých životních strastí. Ostatní apekty nemohu titulovat těmito superlativy. Příběh byli jednoduchý, což by nemuselo vadit ale v tomto případě to výrazně vadilo. Celý děj je od začátku do konce lehce odhadnutelný. Nepoteší a nepřekvapuje. Jeanne nejprojevila úměrnou snahu své tužbě najít své milého, bez kterého podle svých slov "nemůže žít." Od Anny je zpočátku její zdrženlivost pochopitelná. Avšak do té doby dokud se nestane jediným motorem filmu. Konec mohl nastat klidně po patnácti minutách. Po celkové stránce tento film nestojí za Váš čas. "Film nedoporučuji k zhlednutí" - 2/5

plakát

Telefon (2020) 

Jednoho krásného večera jsem zatoužil si pustil jeden z korejských filmů dostupných na Netflixu. Tento film mě zaujal svým profilem. Ihned jsem s ním započal schůzku, která trvala sto dvanáct minut - netrvala dlouho ale byla napínavá až do poslední setiny s příjemně dobrým koncem. Akorát by mohl Kol prozradit více o své negativní části. Rád bych ji lépe pochopil. Neochotně jsem byl přinucen věřit jen té kladné. Jsem rád, že jsem z tohoto filmu odnesl i ponaučení  : Radši být spokojen s málem než chtít více; vážit si vykonavatelů svého přání, přesto, že si ho velmi užívám. Rozhodně tento snímek stojí za vaši pozornost.

plakát

Black Widow (2021) 

Neviděl jsem mnoho marvelovek. Možná tak tři? Nebo čtyři? Bál jsem se, že mi budou nějaké informace chybět a ne. Teméř vše je ve filmu dostatečně vysvětleno, což mě velice potěšilo. Také jsem si hodně všímal dech-beroucí hudby a krasné kamery zachycující epické scenérie. Herci hráli dobrě, vizuální efekty byli uvěřitelné (u jednoho případu bych se hádal) a to je asi vše z pozitivní stránky věci. Teď k té negativní, proč jsem neudělil vyšší hodocení. Celý film mi přišel jako přes kopírák. Jakobych ho už párkrát viděl. Doslova a do písmene jsem uhádl kostru filmu aniž bych videl sebemenší trailer nebo si pořádně prohlédl plakát a to mi vadí nejvíce. Jakobych jedl tu samou svíčkovou jako už párkrát jen na jiném talíři. Ocenil bych více originálosti. Vyvedení z kurzu ale to bych chtěl asi hodně... Následně i ty komediální prvky. Nemuseli tam bejt. Rovněž bych se nezzlobil. Celkový dojem bych shrnul takto: Nechoďte na to. O nic závažného nepříjdete.

plakát

4 latas (2019) 

Tímto filmem jsem nebyl potěšen. Viděl jsem natočenou cestu z severu Afriky někam na jih s nějakými panďuláky, na kterých mi absolutně nezáleželo a ani jsem je vůbec za celý film nestačil pořádně poznat. Co to má jako být? Ale dávám dvě hvězdy. Dalo se na to koukat a herci hráli přesvědčivě. Nepřehrávali.

plakát

Siete años (2016) 

Jednoho večera jsem zatoužil zhlédnout nějaký španělský film. Neměl jsem moc času. Musel jsem se vejít do intervalu dvou hodin. Dlouho jsem nenašel nic, co by mě zaujalo. Nakonec jsem to vzdal. Náhodně jsem najel myší na "Siete años". Na popis jsem se nekoukal, všiml jsem si jen krátké stopáže. Při pohledu jsem si uvědomil, že to bude určitě kravina. Za takovou krátkou dobu nedokážou přeci odvyprávět žádný pořádný příběh. Takže jsem k tomuto filmu nejprve nahlížel v pesimistickém světle. Bylo to zbytečné. Nic filmu nechybělo. Nebylo nic co bych jako divák měl vědět navíc. Užil jsem si ho. Každou minutu. A to se odehrával jen asi ve třech místnostech. Bylo tam napětí i zvraty, které mi nevadili. Akorát ze začátku jsem trošku tápal - trvalo mi chvíli než jsem se zorientoval. Doporučuji tento film každému ke zhlédnutí s palcem vzhůru!

plakát

Lo más sencillo es complicarlo todo (2017) 

Začnu pozitivně. Co bych na tomto filmu pochválil? Příběh dával jakž takž smysl. No, to by bylo vše k dobrým částem snímku. A teď se přesunu k těm špatným.. Vadila mi otravná hlavní postava, které jsem přál jen to nehorší.Nepamatuji si snad žádnou postavu. Žádné jsem nefandil. Hudba byla nic moc. Někdy jsem si klepal na hlavu když jsem viděl jak se postavy "chytře" chovají. Rychle to shrnu: Zkrátka je to další generický pubertální romantický film. Nedoporučuji ho nikomu. Naprosto zbytečnej film.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Tento snímek jsem poprvé okusil před půl rokem. Tehdy mě oslnila netradiční kamera a zajímavý způsob vyprávění. Zážitek mi jen rušil český dabing, který ve zahraničních filmech považuji za hřích. V té době jsem ho nezhlédl celý. To byl zatím konec pro můj "vztah" s tímto filmem. Před třemi dny jsem dostal možnost konečně film dokoukat v originálním znění. Tož, můžeme se na to vrhnout! Z filmu stříká depresivní atmosféra. Heroin hlavním hrdinům koluje v žilách (Ne všem popravdě.) Spoustu filmů si bere za hlavní téma užívání drog. Tento kousek to dělá vskutku jedinečně. Mohl bych pochválit jednotlivě spoustu struktur. Herecké obsazení, kameru... Ale to bych vás jen zdržoval od zhlédnuti Requiem for a Dream, které vám doporučuji plným počtem bodů. Potřebujete ho vidět.

plakát

Americké psycho (2000) 

Nevím, co říct ani napsat. Nevím, jak mám začít. Právě jsem film zhlédl a mám nutkání něco napsat ale co? Začal bych prostě a jednoduše. Jen tak jsem brouzdal po netflixu a najednou jsem narazil na film American Psycho.Slyšel o něm spoustu věci. Byl jsem zvědavý, jaký film je a podíval jsem se na něho. Moje pocity jsou smíšené. Velice oceňuji herecký výkon Christiana Belea. Byl naprosto famózní. Vraha ztvárnil naprosto perfektně.Ten byl v mnoha situacích nepředvídatelný. Ze začátku mi přišel sympatický, později jsem ho nenáviděl a pak nevím, co jsem k němu cítil. Nechápu, proč za to Christian Bale nedostal do oscara( nevím jestli má v dnešní době oscar velkou váhu ale nechám to být). Zasloužil by si ho. A pak dále mi připadalo, že tam nikdo není. Že tam zbyly nějaké ´výplně´, které drží film pohromadě. Štve mě, že detektiv nedostal více prostoru. Hudba v některých scénách byla úchvatná. Kamera mě rozhodně nečinila chladným. Skoro žádné klepavé záběry.Velmi mě to potěšilo. Mám sto chutí dát filmu nejnižší hodnocení za přehnanou brutalitu. Nebo byla přiměřená? Nejsem si jistý, abych pravdu řekl. Při sledování filmu jsem byl velmi znechucen. Asi jsem mě být. Pak naopak mám chuť filmu napálit pět hvězd, protože na něj budu ještě chvíli myslet a to v dobrém. Dostal mě. Byl to dobrý nebo špatný film? Nedokážu říct. Rozhodl jsem se pro střízlivé hodnocení. 6/ 10. Nechci filmu moc přilepšovat ani moc mu křivdit. Možná se na něj znova podívám, kdo ví. Rozhodne to není film pro každého. Zvažujte jeho zhlédnutí.

plakát

Irčan (2019) 

Před více jak deseti měsíci jsem netrpělivě čekal na další snímek od Scorseseho. Očekával jsem výborný snímek a dostal jsem... Film jsem celkem zhlédl dvakrát. První zhlédnutí mi trvalo přibližně měsíc. Snažil jsem se donutit ho dokoukat. Vzávěru to nebyla špatná podívaná. Užival jsem si některé dlouhé záběry kamery, hudbu v pozadí a mé oblíbené herce, kteří mě opět nezklamali. Snímek Irishman není pro každého. Nenachází se v něm mnoho akčních pasáží. Spíše tam vůbev nejsou. Tento film táhnou hlavně dobře napsané dialogy. Ne honičky s auty nebo něco podobného. Hodnotím 8,9/10!