Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (353)

plakát

Game Story (2024) (seriál) 

Má to příjemný retro nádech...ze začátku, ale pak už jsme přestal chápat proč v seriálu o hrách pořád koukám na nějaké další a další prostřihy na komunistické magazíny, devadesátkovou TV tvorbu a haha humor. Takhle nějak si na ČT představují pořady o hrách v roce 2024 a to je dvouhvězdičkově smutné. (ale pohodnotím třema za snahu a super první tři díly)

plakát

TBH - TBH Žiješ jenom jednou (2022) (epizoda) 

Su zmatené a nevím, jestli je to na triko mediální salvě, která TBH prodávala jako nějakou realističtější sondu do duše young adult nebo jen tomu, že je to nechtěně vtipné? Nebo chtěně vtipné? Seriál otevírá nejpřísnější dramatickou situací, kterou si jde na střední představit a pak nechá postavy fungovat v sitcomové realitě lehké debility a absurdnosti. Nic moc tbh.

plakát

Black Widow (2021) 

"Opět jste prohrál Kerpoffe, proti vzteklině jsem očkován."

plakát

Industrie (2021) (seriál) 

Musím se přiznat, že mě příběh poslední dvou a půl stovky let strhnul a celý cyklus jsem za dva dny s chutí zpracoval jak vítkovické ocelárny dodávku koksu. Nicméně mi přijde, že všechny ostatní části (mimo hlavního nápadu) občas značně, občas lehce zaostávají. Kamera, střih a scénář voiceoveru jsou v různých chvílích různě průměrné a hudba je fajn, protože z 70% licencuje soundtrack zahraničního seriálového hitu. Poslední tři díly tak už jely jen jako audio pozadí. Mrzí mě, že ČT se tady neurvala k většímu rozpočtu aj stopáži...

plakát

Jak prodávat drogy přes internet (rychle) - Série 3 (2021) (série) 

Hořký konec jako když se extáze rozpouští na jazyku. Třetí sezona měla vyšponované výzvy a bohužel v mých očích před nimi kapitulovala. Vztahy se neustále přeskládávají, nové postavy přicházejí na rychlo a neurčito a základní drama se nějak vytratilo. Všeho je tak nějak víc, ale výsledný trip už není jízda, ale divné ráno po fakt dobré party. V jednu chvíli to vypadá tak beznadějně, že je jisté, že se všichni s konceptem loučí, tak snad 4. sezona nikoho nenapadne.

plakát

Okupace (2021) 

Okupace je pro mě nejlepší český film za dlouhááááááá léta (ale neviděl jsem všechny... ani většinu...vlastně ani podstatnou menšinu...jaj!) a benzínem ze mě vymyla můj dlouholetý názor, že už nemusíme točit o komunismu žádné další filmy, že už stačilo, že už jakoby dobrý, že vlasntě díky, ale už s tím dejme pokoj. Možná, když si budeme vyprávět o naší národní nátuře (jestli taková věc existuje) a lidské povaze takhle upřímně, občas syrově a vlastně hrozně vtipně - tak jsem schopen ještě nějaké "komunistické" filmy schopen pojmout. Takže mi klidně takovým cynismem okupujte diváckou pozornost častěji, molodci...

plakát

Barbaři - Vlk a orel (2020) (epizoda) 

Je to brak jak hovado, ale Římani tam mluví latinsky, takže asi dvě hvězdy navrch jen za to?

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

Je to takové jednoduché a plytké v kontextu dnešní doby. Ale možná taky něco jako maximální urgence umělce k netflixovému publiku v době voleb.

plakát

Zrádci - Vstup do prázdnoty (2020) (epizoda) 

Proboha to je super, že někdo z ČT měl odvahu jít do něčeho takového. Jasně - pořád to musí být trošku krimi, aby se generace detektivka neposrala na třetí, ale čím dál je to od toho tím je to lepší. Neužil fakt daleko.