Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (353)

plakát

Operator (2015) 

Bafta za nejlepší krátkou rozhlasovou hru s náhodně přidaným obrazem.

plakát

Zyma v ogni (2015) 

Tohle není snaha o to s odstupem bilancovat ukrajinskou revoluci. Je to syrová, autentická a angažovaná věc, která je hluboce procítěná a jen ve chvíli, kdy si člověk uvědomí probíhající momentum je schopen pochopit vnitřní duši těchto 102 minut. Jako film je to bezchybné, jako výpověď je to upřímné.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

V rámci mého Netflix měsíce jsem se samozřejmě dostal i k téhle nové vlajkové lodi. A říkám si: sakra tenhle parník pluje špatným směrem! Narcos je přesně ten seriál u kterého bych radši viděl tříhodinový celovečerní film nebo koncentrovanou skvělou minisérii. Má znaky všech těch skvělých věcí, které člověk miluje na nové generaci TV tvorby. Vypadá, poslouchá se a "užívá se" skvěle. Na druhou stranu taky přihazuje otravný voiceover, rozháranou stavbu a tak nějak ctrl+c a ctrl+v momenty. To všechno položeno na nemožnosti reálného vývoje látky. Místní nadšení je pro mě trošku záhadou. Ne, že by byl Narcos špatný - tomu má daleko - ale z hlediska moderních seriálů je podle mě invencí a kvalitou pozadu.

plakát

Občanská výchova (2004) 

Dva různé filmy. První mi přijde zábavnější než druhý. Druhý mi přijde v některých chvílích (Halelujah vole!) už moc. Twist na konci mě donutil alt-tabovat zpátky na media player. Což asi jako aspoň tak.

plakát

Český žurnál - Má vlast Afghánistán (2015) (epizoda) 

Myslím, že Český Žurnál je hodně dobrý podnik ČT. Klusák a Remunda mě můžou považovat za fanouška. ale tady jsem se nechytl. Možná je to tím, že téma je trochu rozplizlé. Pasáže z Afgánistánu a z ČR na sebe moc nelepí a někdy se zdá, že se vaří z vody. Času moc nebylo. Realného vhledu taky ne. A vojáci jsou víc ok než bych čekal. Nebejt tam ANO Stropnický, tak je to fakt bída, ale autoři mají štěstí, že lidi ve funkci ze sebe ochotně dělají idioty neustále.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Tentokrát není vůbec žádný problém nasednout na hype-vlak a nechat se odvézt do země zaslíbené. Ve chvíli, kdy se zdá, že děj se dostává na vrchol a hrozí "holywood" (a tedy znehodnocení všeho před tím v mých očo-mozkových-spojnicích) tak se to celé shodí. Nahodí znova. A jede dál. Me gusta.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Základní problém je: už mi není dvanáct. To je jakože problém kvůli mnoha věcem, ale nejdůležitější z nich je to, že to je zhruba cílovka nové episody. Lidi, kteřím je dvanáct nebo se tak znovu chtějí cítit. Celé intermezzo na planetě s kantinou mě úplně vyhodilo ze sedla (do té doby jsem se bavil včetně jedné z nejlepších scén za celé SW - představení postavy...Daisy Ridle). A už jsem se tam nevrátil...protože prostě---musíme být hollywoodský blockbuster a proto děláme spoustu věcí pořád stejně. Star Wars ale nebyly tak skvělé, protože dělaly všechno stejně. (a sorry celá zápletka s mapou je debilní i na Hvězdné Války)