Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (260)

plakát

Le Bureau des Légendes (2015) (seriál) 

Nejlepší evropský seriál. Poslední epizoda mě osobně zklamala, ale zbytek byl excelentní.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Bezkonkurenčně nejkrásnější česká pohádka. Viděla jsem ji asi tisíckrát a stejně se mi neomrzí. Nádherná hudba, kostýmy, hlavní představitelé… a Popelka není žádná puťka, to se mi taky moc líbí.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Pár zanedbatelných výhrad bych měla (hlavně nesedící věk Olivera a herce, jenž ho ztvárnil), ale ta filmařina je úchvatná. Točení na klasický film (navíc když to sakra umíte) se od digitální kamery prostě liší a Call Me By Your Name to jen potvrdilo. Jedinečná atmosféra, skvělé herecké výkony, hudba a neobvykle líné tempo na dnešní poměry mě donutily mých 9/10 transformovat při zdejším hodnotícím systému na 5 hvězd.

plakát

The Woodsman (2004) 

Doteď jsem netušila, jak vynikající herec Kevin Bacon vlastně je... Objektivně bych to viděla asi "jen" na silné 4*. Když ale přihlédnu k tomu, jak je zde tak kontroverzní téma zobrazeno bez předsudků, nedá mi to a musím přidat.

plakát

Ten kluk (2007) 

Velice silný film. Ať už jJackovi/Ericovi fandíte či nikoli, rozhodně vás to donutí přemýšlet, a to i dlouhou dobu po zhlédnutí. Garfield a Owen hráli naprosto skvěle, melancholická a paranoidní atmosféra se vydařila na jedničku a já suma sumárum nemám co vytknout.

plakát

Half Nelson (2006) 

Skvělé, bohužel kvůli rozpačitému konci nemůžu dát maximum. Goslinga jsem doteď nějak nemusela, musím ale uznat, že tady podal naprosto fenomenální výkon, vyloženě mi vyrazil dech. Nepřehrával, byl naprosto přirozený a já ani nemohla uvěřit, že vše jen hraje. Jako by oním v jádru poměrně dobrým mužem, který se potýká s depresí a drogovou závislostí, sám byl. Ráda bych také vyzdvihla kameru, občas jsem si během sledování díky rozostřeným a zajímavě zabraným scénám taky připadala jako sjetá, což mi pomohlo ztotožnit se s Danovými pocity a stavy. Moc se mi líbila i hudba, která k celkové melancholické náladě perfektně seděla. Rozhodně Half Nelson doporučuji, už kvůli výkonu Goslinga. Pokud navíc stejně jako já na tom nejste psychicky zrovna nejlíp, možná vás tento snímek taky dostane.

plakát

Tanec s vlky (1990) 

(Viděla jsem nejdelší, 237minutovou verzi) Musím přiznat, že první hodina mě moc nebavila. Jakmile se však Dunbar setkal s indiány, pomalu, ale jistě jsem se do tohoto filmu zamilovala. Vše, co bych ráda vyzdvihla, již bylo řečeno či napsáno, a tak zdůrazním pouze jediné, a to dialogy v lakotštině, které dodaly scénám na autentičnosti. Kostnerovi se povedl mistrovský kousek, jenž je pro mě synonymem poetiky na plátně. Tento nádherný film si získal mé srdce, a to navzdory tomu, že se divoké přírodě raději vyhýbám a z vlků mám panickou hrůzu.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Tohle je jedno z mých nejtěžších hodnocení, jelikož i po druhém zhlédnutí po dlouhých osmi letech Milionáře z chatrče vidím přesně na 4 a půl hvězdy. Za originalitu a odlišnost od hollywoodských kravin se ale nakonec přikláním k 5 hvězdám, mají však sakra odřené uši. Boyle opět na režisérském křesle nezklamal, navíc měl kolem sebe skvělého kameramana, scénáristu, střihače, skladatele (soundtrack už léta zbožňuji) a v neposlední řadě parádní herce (Patel film dokázal utáhnout a Pinto je opravdu nádherná). Konec je přeslazený - až na SPOILER smrt bratra KONEC SPOILERU - ale na mě působil spíše bollywoodsky, takže mi výjimečně nevadil, ani ty řeči o osudu mě zase tak moc neiritovaly. P. S. Na chyby v logice kašlu, filmy hodnotím podle toho, jak mě bavily, a obzvlášť u takovéto pohádky fakt nechci řešit, jaká jsou skutečná pravidla v Chcete být milionářem odlišná od těch ve filmu.

plakát

Černý Petr (1963) 

Formanova typická přehlídka všech možných druhů debilů, u které jsem se mohla potrhat smíchy.