Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (260)

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Pár zanedbatelných výhrad bych měla (hlavně nesedící věk Olivera a herce, jenž ho ztvárnil), ale ta filmařina je úchvatná. Točení na klasický film (navíc když to sakra umíte) se od digitální kamery prostě liší a Call Me By Your Name to jen potvrdilo. Jedinečná atmosféra, skvělé herecké výkony, hudba a neobvykle líné tempo na dnešní poměry mě donutily mých 9/10 transformovat při zdejším hodnotícím systému na 5 hvězd.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Někdo u nás konečně natočí něco koukatelného a lidé jsou z toho hned na větvi a pěti hvězdami se to tu jen hemží. Já tak nadšená tedy nejsem. Na pohádku se sice pěkně kouká, ale bohužel není příliš domyšlená, má příliš logických děr v ději a celkově na mě působí jako takový splácaný mišmaš bez větší myšlenky či ponaučení.

plakát

Je s námi konec? (2016) 

7/10. Nedověděla jsem se nic moc nového a místy se i nudila. Chválím však myšlenku a snad tento film některé ignoranty donutí zamyslet se a přehodnotit své chování. Třeba tomu jméno "božského Lea" v titulu snímku pomůže...

plakát

Oscar 2016 (2016) (pořad) 

To, že tam bude hora reklam, jsem čekala. Že bude Chris Rock tak slabý, nudný a opakující, to už opravdu ne. Samozřejmě jsem ale ráda, že se na všechny poukázalo - černochy, asiaty, muslimské dívky, zneužívané dívky a muže, zneužívané děti, LGBT komunitu, oběti holokaustu, parazitování na slavných, životní prostředí, pracující děti, ekonomickou krizi, domácí vězení, válku na Ukrajině... normálně se začínám bát, že jsem na nějakou skupinu trpících zapomněla. Každopádně příště prosím rozšířit o chudinky zvířátka v potravinovém průmyslu, osoby nemocné AIDS, herce bez práce, asexuály, Indiány, schizofreniky, lidi postižené povodněmi, zoofily se syfilidou, kuřáky s rakovinou plic, lidi s nemocí motýlích křídel, cikány (eh, pardon - Romy, samozřejmě), muslimské uprchlíky, špatně placené astrology... Teď vážně - zajímá někoho z Akademie, moderátorů nebo herců vůbec filmové umění? P. S. Překladatelé na ČT Art neuvěřitelně perlili - parafrázuji: "Chile má sice konečně Oscara, ale my jich máme víc." "Oscara za vizuální efekty získává parta programátorů, která výjimečně vypadá dobře. - Omlouvám se, chtěl jsem říci, že Oscara získává parta programátorů, která jako vždy vypadá dobře." "Mad Max získává trojkorunu - Tomáši, co to je, trojkoruna? - Eehh... nech to raději plavat." "Tak tady František nám řekne, o kolikátého Rockyho se jedná, ale až si sundá sluchátka. - následuje minuta ticha, pak se ozve František: Pátý, ne... šestý, nebo... ehm..." "Pan Morricone neumí anglicky, takže se Františkovi asi bude těžko překládat, hahaha. - František: Asi jako dalším milionům neitalsky mluvících lidí." "Alicia Vikander byla v Dánské dívce skvělá, a to nejen proto, že tam se tam objevuje i nahá." Děkuji, pánové, za pobavení, jen se trochu obávám, jestli jste nemoderovali naposledy - tolik kontroverzních výroků jsem už dlouho v TV neslyšela. :D

plakát

Příchozí (2016) 

Trochu mix Kontaktu a Interstellaru, který mi však přijde lepší a mě i více bavil než oba tyto filmy. Konečně sci-fi, kde jsou efekty opravdu pouze nástrojem a kde hlavním účelem nejsou nabité akční scény, nýbrž vyprávění příběhu a sdělení myšlenky. Spokojenost.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) odpad!

Zabitá hodina a tři čtvrtě mého života. Čirý amatérismus, všechno je zde špatně, místy se mi zdálo, že snad sleduji nějaký nepříliš povedený studentský film. V pohádce je v jedné vteřině podzim, v druhé léto. Jedna scéna začíná v šeru a končí za jasného slunce (ačkoli uběhlo pouze pár vteřin). Většina herců podává výkon jako v ochotnickém představení. Kostýmy se dají z časového hlediska zařadit od 17. do 21. století (záleží pouze na tom, kterou postavu si vyberete). Princezna je s prominutím nehezká (plus ty příšerné vlasy) a navíc šišlající... A takto bych mohla pokračovat hodně dlouho. Prostě se mi to vůbec nelíbilo.

plakát

Švýcarák (2016) 

Když si začínáte myslet, že jste už viděli vše, tak se objeví Švýcarák. Horký kandidát na nejšílenější film ze všech, které jsem měla kdy možnost zhlédnout. Ale líbil se mi a bavil mě, to jo.