Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbení skladatelé (10)

Howard Shore

V roce 2002 jsme si s bratrem koupili napůl CD se soundtrackem k Pánovi prstenů za 700 korun! Dnes se tato cena zdá vysoká (a tehdy tato suma samozřejmě znamenala více než dnes), ale my této koupě nikdy nelitovali. Hodiny a hodiny jsem proseděla u přehrávače, poslouchala a snila... Éterická hudba - jako film samotný.

Ennio Morricone

Tenkrát na západě, Pro hrst dolarů, Pro pár dolarů navíc, Hodný, zlý a ošklivý.

John Williams

Jeho melodie jsou kvalitní a přesto lehce zapamatovatelné - důkazem jsou především Star Wars - The Imperial March je jedna z mála filmových melodií, která se dle mého názoru vyrovná tomu nejlepšímu z klasické hudby). Nadále musím zmínit např. Schindlerův seznam, Harry Potter, Zachraňte vojína Ryana, Sám doma či Indiana Jones (ačkoli zrovna tento soundtrack k mým nejoblíbenějším nepatří).

Thomas Newman

Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle, Americká krása, Six Feet Under, Skyfall - filmy, které jsou doprovázeny skvělou hudbou Thomase Newmana.

Nino Rota

Kmotr. Nic víc není třeba dodávat.

Charlie Chaplin

Všestranně nadaný génius, který fušoval do řemesla i skladatelům. Složil mnoho nádherných soundtracků, které si ráda pustím i samostatně. Mezi mé nejmilejší patří Světla velkoměsta, Moderní doba, The Kid, Světla ramp, Dáma z Paříže, Psí život i mnoho dalších.

Hans Zimmer

Gladiátor, Rain Man, Počátek, Kokosy na sněhu...

Alan Silvestri

Forrest Gump, Návrat do budoucnosti I, II a III a Kosmos - časoprostorová odysea

Karel Svoboda

Návštěvníci, Včelka Mája, Tři oříšky pro Popelku, Noc na Karlštejně, Jak se budí princezny, Cirkus Humberto - všechny tyto filmy spojuje krásná hudba skladatelského génia jménem Karel Svoboda.