Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (81)

plakát

Kapitán Říp - Jak získával cenné informace (2020) (epizoda) 

Je to takové celkem málo vtipné a příšerně utahané. Šikovný team by z toho materiálu s vypětím všech sil možná vysekal vtipný 2minutový klip. Některé ty vtipy asi fungovaly na papíře. Skoro všechno na obrazovce je pak úspěšně zabíjí (timing, střih, dabing). Jiří Vyorálek to tahá nahoru a hrozně by mě zajímalo, co si o tom bude myslet za pět let.. No a pak je tu ta politická satira, která se bohužel nejdřív musí trochu umět.. tady ten amatérský pokus se náhle ocitá na stejně tupé úrovni jako to, čemu se snaží vysmát. Ale je moc dobře, že si to tvůrci vyzkoušeli i z druhé strany. Připomnělo mi to scénu z Black Books, kde se Fran hrozně diví, že nemá hudební talent, když přeci vlastní tolik CDček..

plakát

Geniální, ale... (2017) (pořad) odpad!

Věcný komentář k popisovaným osudům by byl ok, kdyby ho prostě jen podložili fotkama, útržkama, klipama. Ale ty stupidní, patetické, sračkoidní koláže, na kterých to celé staví, jsou takový opruz a cringe, že to automaticky hážou do odpadu.

plakát

Šprtky to chtěj taky (2019) 

Mnohem lepší, než jsem čekal. Olivia Wilde to udržela v kolejích solidní inteligentní feel-good komedie o dospívání dvou BFFs. Český název klasicky tragický.

plakát

Star Trek: Discovery - Season 2 (2019) (série) 

Fakt hezké počítačové triky. A jinak strašně divný fan servise... jedno klišé za druhým, vycucané konverzace, neustálá snaha o dojímání... Kdyby aspoň náznak nadsázky, ale ono se ten nesmysl ještě bere smrtelně vážně. Furt jsem čekal, jak mi to na konci vytře zrak (což se trochu povedlo první sérii), ale bohužel.. jenom další fan servis. Mimochodem zásadní prvek, který to pohřbívá a který byl v první sérii jen okrajově (trochu spoiler -ale spíš v obecné rovině): Hlavní postava Michael má být žena vychovaná na Vulkánu, ale pokaždé ve vypjaté chvíli se emocionálně zhroutí a začne prosazovat opak Spockova pravidla, že potřeby většiny převyšují potřeby jednotlivce - tady se prostě dává všanc osud všech civilizací ve vesmíru vždy, když má hrdině položit život nějaký kolega. Ohromně humánní. Prostě risknem celý život ve vesmíru, abychom zachránili jednotlivce, který šel do služby s tím, že možná bude muset položit život... a jehož smrtí se odvrátí téměř jistota, že by stejně umřel. Dyť to je úplně základní popření logiky, na které si tam tak zakládají.. páni scénáristé!

plakát

Jízda (1994) 

Poměr cena/výkon je u tohohle film úplně bezkonkurenční. Že to má nějaké filmové nedostatky? Nesmysl..tohle je čistá radost z filmařiny a strašně bych chtěl být jedním z těch devíti lidí, co to tenkrát točili. PS: Jediný film u kterého mě vždycky baví číst závěrečné titulky.

plakát

Anihilace (2018) 

Předlohu jsem četl a pro dvouhodinový film je to přepracované velmi dobře. Odlišnosti od knihy mi nevadily, naopak bylo skvělé sledovat jiný originální sled událostí (v zóně by se přeci mohlo stát cokoli). Finální myšlenka se knize podobá, ale je též maličko odlišná. Výtvarné zpracování bezchybné. Bohužel k dokonalosti tomu chyběla nevyváženost tempa (hlavně ke konci) a v knize mi přišly lépe napsané dialogy. Každopádně ovšem skvělý zážitek!

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Ruin Johnson se tak moc snažil udělat to jiné, nečekané, snad umělecké.. až se mu podařilo zabít samotnou podstatu Star Wars - totiž blockbusterovou dobrodružnou jízdu, která v každém dalším momentu ohromuje a překračuje hranice očekávání diváka, ale nemusí u toho nutně šokovat, znásilňovat, znechucovat a dopouštět se totálních logických kravinců, jak je tomu v tomto filmu až moc často. Krásné obrazy a triky to nezachrání. Cítím, z toho problém s neukočírovaným režisérovým egem a je to fakt škoda. No ale pořád jsou to hvězdné války s Falconem.. takže dvě hvězdy a sbohem...

plakát

Oasis: Supersonic (2016) 

Technicky precizně udělaný dokument, který dost hraje na nostalgickou notu, což u mě dobře zafungovalo. Na objektivitu si to nehraje, spíš se dozvíme, jak si to pamatují zůčastnění, což je ok. Co mi ale vadilo je to zakončení koncertem v Knebworthu v '96, protože by mě dost zajímaly (takhle krásně podrobně a upřímně popsané) i následující fáze/alba kapely vč. neslavného finále.. Prostě udělat ještě druhý díl Oasis: Falling Down ;)

plakát

The Cloverfield Paradox (2018) 

J.J. by asi měl o tu svoji sérii líp pečovat (jako zkušený scénárista mohl minimálně trochu pohlídat scénář). Pořád je to ucházející sci-fi - 50-60%(a je to lepší než Life), ale čekal jsem od toho mnohem víc.

plakát

Rick a Morty - Rest and Ricklaxation (2017) (epizoda) 

Každý díl je fantastický, ale (lehký spoiler:) tenhle ční soubojem Rick vs. Rick, scénou s klaunem a tou mimoděk hláškou na školní chodbě na závěr. Čisté scénáristické zlato.

Ovládací panel
2 body