Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (126)

plakát

Fantom opery (2004) 

Přeromantizovaný muzikál jako pohádka pro malé princezničky...

plakát

Potomci lidí (2006) 

Naprosto úžasně, nezapomenutelně, ojediněle a nevídaně :) natočené. Všichni si oblíbili roztřesené kamery a dokumentární styl, ale tohle je úplně neco jinýho. Tady jste fakt součástí celýho dění, které působí fakticky věrohodně a realisticky. Nedokážu ani textem vyjádřit jak hodně mě to po stránce filmařského umu vzalo. Herecký výkony suprácký -- bez nich by to nefungovalo. Scénář není nic převratnýho, nemyslím příběh, nebo námět, či jak to nazvat -- to je hodně dobrý -- ale tak celkově, co se za ten film udá. Prostě tak obyč, závěr obyč... ale to zjistíte až u závěrečných titulků, protože je to zatraceně dobře natočený.

plakát

Nepohodlný (2005) 

Ty jo... hrozně bych chtěl dát 5*, protože je to fakt síla, ale nemůžu -- ač přes skvělou kameru a hudbu je film zpočátku poněkud nesrozumitelný a utahaný a působí celý trochu odtažitě, takže vám nedovolí pořádně se do něj ponořit a emocionálně jej prožít. Ale příběh, ten na pět hvězd je. Donutí vás se nad jistými věcmi zamyslet. Film jej bere z knížky The Constant Gardener (nečetl jsem), kde je jistě ještě více rozveden a je odhaleno více z pozadí vývoje nových léků... Běhá mi z toho mráz po zádech.

plakát

Spider-Man (2002) 

Nejvíce filmu škodí zcela průhledný a předvídatelný děj. U prvních dílů Harryho Pottera se na to dají brát ohledy, když to má být hlavně pro děti, ale u Spidermana jsem čekal, že to bude po stránce scénáře více promakanější... tak trochu napovídal alespoň začátek filmu. Ke konci to sklouzává do popcornovej slátaniny, ale několik vydařených životních scén to zachraňuje. Postupně si uvědomuju, že je sice těžké dobře začít film a vtáhnout diváka do děje, ale ještě těžší je udržet úroveň až do konce a Spidermanovi se to, jako mnoha filmům, nepodařilo. Škoda, zas taková ptákovina to totiž opravdu není. Silné 3*.

plakát

Donnie Darko (2001) 

WTF?! Vlastně ani nevím, co jsem viděl. Připomína mi to Lost Highway od Lynche, která mě ale narozdíl od Donnieho dostala svou atmosférou... na tomto filmu mě to čekání, co z toho nakonec bude, moc nebavilo, a to, co z toho nakonec bylo, mě nechalo chladným. Ve filmu jsem si nenašel nic, neztotožnil se s žádnou postavou... řekl bych, že na mě film celou dobu působil silně nesympaticky. Možná když bych dnes koukal na Lost Highway, dopadlo by to stejně. Skutečně netuším, na co jsem to ty dvě hodiny čučel. Když tak přemýšlím, i Eraserhead, hrozná to hovadina, na mě působila silněji, i když docela nechutně. Takže dokud nenajdu odvahu na druhé shlédnutí, nebo mi to někdo nevymluví, bude to za dvě hvězdy. Podobný filmový prožitek jsem měl při Stalkerovi, který je zde na ČSFD s identickým hodnocením 88%. Zajímavé.

plakát

Nezvratný osud (2000) 

Začátek vypadal hodně slibně. Řekl bych podařeně rozjetý film, bohužel následovala silná vražedná rána, která film téměř zabila a několik následovných kopanců jej dorazilo. Téměř ukázková vražda... asi to byl nezvratný osud tohoto filmu :)

plakát

Narušitel (2002) (TV film) 

Ze začátku ještě sranda... postupně čím dál tím víc větší krávovina, mega krávovina... zkousnout se to ještě dalo

plakát

Síla lidskosti (2003) (TV film) 

Skutečný příběh je opravdu silný, bohužel film jeho potenciál nevyužívá a adaptace je pouze průměrná. Herecké výkony, zejména Christine Lahti, nejsou špatné. Je jasné, že za obyčejnost nemohou herci ani námět, ale produkce, režie, scénárista a střih.

plakát

Revizoři (2003) 

Parádní momenty podpořené skvělou hudbou, napětí, pěkně ponurá atmosféra, místy až depresivní a také otevřený nedotažený příběh se spoustou otázek... Celkově dobrý film.

plakát

Rafťáci (2006) 

Parádní film pro pobavení. Prostě jen sedět a užívat si, nemusíte nad ničím přemýšlet. Takový promakanější Snowboarďáci. 3.5*