Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (2 135)

plakát

Divoké Skotsko: Vysočina (2016) (seriál) 

Bože, to je nááááádhera! Čím víc je nám příroda bližší, tím víc si uvědomuje její kouzlo... chci do Skotska!

plakát

Na stromě (1971) 

Námět byl bezesporu pozoruhodný říkal jsem si a byl jsem zvědav, co se z toho můžu vyklubat. Avšak posléze jsem byl trošku zklamán, neboť se z toho stala typická francouzská taškařice bez jakéhokoliv kouzla.

plakát

Velké oči (2014) 

Waltzův mistrovský waltz přehrává vše co se na filmovém jeviště odehrává a Tim Burton v poměrně střízlivém vypravěčském tempu a nyní bez absurdní fantazie. Na druhou stranu proč po dlouhé době ne, je to alespoň rozhodně zase na vyšší úrovni oproti minulým dvěma filmům.

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

Komu se nelení tomu se Petr zelení. Tak trochu neočekávaně čekaný předstíraný film o filmu, dalo by se s klidným svědomím charakterizovati. Přičemž právě ona mystifikace diváka dokonale zabaví po celou stopáž filmu, aniž by se musel nadále rozvíjet původní banální příběh papouška. Ten by sám o sobě jistě nebyl toliko zajímavým na to, aby utáhl sto minut. Pro mě ze zhlédnuté filmografie Petra Zelenky kvalitou návrat ke Knoflíkářům či Mnága a Žďorp Happy End.

plakát

Na cestě - Na cestě po Aljašce (2016) (epizoda) 

Jeden z těch lepších dílů Na cestě, skvěle natočené. Krásnou přírodu Aljašky by si tak člověk přál zažít na vlastní kůži.... no snad někdy bude pár desítek tisíc přebytečných korun :)

plakát

Hon na pačlověky (2016) 

Když jsem ve Varech viděl Co děláme v temnotách, těšil jsem se prakticky hned na další zélandskou taškařici od režisérské dua Taika Waititiho a Jemaina Clementa. No a po dvou letech je to tu. Nyní distribučně daleko dříve k sehnání než v případě minulého film a druhý zmiňovaný pán sice není pod tímto filmem podepsán, ale to mě až tak nevadilo. Nyní už vím, že čekat podobnej zážitek jako před dvěma rokama bylo naivní, avšak film mě zaujal vyprávěním celkem triviálního příběhu trochu jinou formou. Vychválit musím svérázný humor, dětinský nadhled, vizuální vyšperkovanost, dva hlavní herce a krásnou přírodu Nového Zélandu. Hudební pecka ve filmu: https://www.youtube.com/watch?v=QH3Fx41Jpl4, pecička číslo dvě https://www.youtube.com/watch?v=S34cVkL6zCE

plakát

Cizí oběd (2013) 

Systém doručování jídla v přelidněné Indii je samozřejmě nesmírně poutavý a dobrodružný jako všechny knihy J.R.R. Tolkiena, samotný film však na tomto tématu neobstojí a stává se poněkud předvídatelnou podívanou. Nezbylo mě tedy nic víc než se unášet atmosférou a prostředím exotické Indie.

plakát

Sloni žijí do sta let (2003) (TV film) 

Mirda se vrátil na Cejlón a ukazuje nám co se za tu dobu změnilo. Je pochopitelné, že za tu dobu se ze Šrí Lanky stalo zcela něco jiného než před lety kdy ostrov naposledy navštivili Hanzelka a Zikmund. Jakožto absolventa zájezdu do této země, mě spíše potěšily pohledy na krajinu, než-li na nostalgické vzpomínání pana Zikmunda - byť hovořil velmi empaticky.

plakát

V srdci moře (2015) 

Vypočítavý Ron Howard tentokráte přepočítal počet počítačových efektů a z Mobydicka se tak stává honba za digipříšerou z hlubin temného oceánu. Výpravné a poutavé to je, ale když pak člověka do očí praští ploutev z polygonů výsledný pocit je rázem jinačí než-li při poctivém filmařském řemeslu jako tomu bylo u filmů dávno minulých. Snad to režisér zkusí příště a výjde mu to lépe, nyní se zázrak nekoná.