Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (4 684)

plakát

Co kdyby...? - Série 2 (2023) (série) 

A budu vlastně docela negativní. První série je epická, akční a osudová. Pozorovatel tam byl jako dosud nejmocnější postava, která je schopná téměř čehokoliv, tady z něj udělali tak trochu komickou postavu, co paroduje sebe sama. Druhá série není špatná, ale všechno je o poznání horší než minule. Jediný díl, který je vyloženě skvělý, je ten nejméně očekávaný. Příběh kolem Kahhori je funkční, vynikající i akční. Suverénně nejlepší díl, dost možná celého seriálu. Furt jsem byl ale zdrženlivý, protože jednička mě smetla až ve finále, kde všechno dokonale zapadlo. Tady máme sice v posledním díle milion postav, tisíc easter eggů, ale všechno je zbytečný a navíc. Minule dostával Ultron nakopáno od Avengers, kteří spolupracovali, každý využíval svých silných stránek. Tady je záporák zoufale nevyužitý a je to vlastně boj dvou barevných výbojů se třetím barevným výbojem. Je to pěkný, má to fajn animaci, ale po první sérii byla očekávání úplně jinde. A samotná Kahhori to nezachrání.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Měl jsem Snydera rád. 300, Úsvit mrtvých i Watchmen jsou skvělý filmy. Není to sice filmově přelomová věc, ale jeho filmy měli spád, vypadali dobře a byli pěkně akční. Je mi líto, co se mu stalo v osobném životě. Nikdo, kdo ztrátu dcery nezažil, nedokáže pochopit čím si může procházet. Chápu tedy, že se pak vrhnul do práce. Jenže ten člověk nemá sebereflexy. Rebel Moon si vysnil jako dalš film ze Star Wars. Jsou tu lodě, světelný meče, rebelové a všechno ostatní. Jenže ty nejhorší SW filmy jsou MNOHEM lepší, než tahle hnusná šílenost. Akce, příběh, triky, hudba, herci (koho napadlo to táhnout přes kdysi mladou Nike Woman, která umí tancovat?). Je 28.12., rok končí a za mě je Rebel Moon nejspíš nejhorší film roku. A pokud ne nejhorší, tak určitě nejnenáviděnější.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Závěr Bourneový trilogie je 115 minut trvající zběsilá naháněčka. Jen je trochu škoda, že ta nejlepší, na nádraží, je na začátku filmu, ta je nasnímaná i napsaná brilantně. Nechci tím říct, že zbytek filmu stojí za starou belu, jen ten zbytek je prostě "jen" skvělej. Damon zesílil, zmužněl, likviduje agenty na počkání, kamera je přehlednější než ve dvojce. Jen možná příběh samotný by mohl být trochu lepší. Vrchol série jak víno.

plakát

Scream - Season 1 (2015) (série) 

Velmi příjemný a překvapující 3. Od seriálového Vřískotu jsem čekal průser, ale ten se, alespoň v první serii# nedostavil. Místo toho tu máme bandu mladýho masa na porážku, narážky na slavnější filmové značky a solidní vraždění.

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Skvěle napsaný i zahraný. Jen škoda méně kontaktní akce a přestřelek. Místo toho je Mýtus téměř dvouhodinová rychlá naháněčka. Všichni honí Bourna a Bourne honí je. Jen mě překvapuje, že takhle po letech mi dost vadí ta roztřesená kamera. Není to dokonalý špionážní nášup, ale velmi se tomu přibližující. Damon se pro tuhle postavu narodil.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Denzelovo rozloučení. Nádherné lokace Amalfinského pobřeží, milý lidé, počasí, dobré jídlo. Ideální pro důchod. Brutální úvod mě ale trochu navnadil na něco, co bohužel tak trochu nepřišlo. Škoda méně akce a nízkého body-countu. Všechno ostatní je totiž pěkně na svým místě, i včetně, pro někoho možná kýčovitého, ale pro mě velmi příjemného neapolského závěru. Robert prostě našel klid, přátelé a místo, kde mu udělají dobrý čaj.

plakát

Doručení do Vánoc (2022) odpad!

Nekoukatelná, polská blbost bez atmosféry, humoru nebo romantiky. Vlastně bez čehokoliv funkčního.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Skvělá akce, parádní komorní ale akční závěr, zajímavý začátek... a nuda uprostřed. Vyšetřování mě ani jednou nedokázalo strhnout. Největší + Reachera je, že se tady dal McQuarrie dohromady s Tomem, aby následně točili nejlepší díly M:I série.

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Solidně nasnímaná, pěkně vypadající nuda. Je mi to příjemnější než klasičtí mušketýři. Tady je víc akce, tmy, špíny, vážnosti, jede se bez humoru, ale já se za ty 2 hodiny neskutečně nudil a jen čekal na akci. Za mě málo, dvojka bude předpokládám stejná a vůbec se netěším, zklamání.

plakát

Godzilla (1954) 

O více jak 20 let starší King Kong je zábavnější a i trikově lepší. Zrod japonské legendy byl tehdy nejspíš úspěšný, to je ostatně vidět i na počtu pokračování, ale že by se mělo jednat o nějakou vyloženě zábavu, to říct nemohu. Japonci do Godzilly hodně otiskli svůj strach z jaderných bomb, však s nimi měli tehdy přímou zkušenost, ale čistě filmařsky, a hlavně příběhově, se jedná o podprůměrný snímek.