Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (4 683)

plakát

Turistický průvodce láskou (2023) 

Při sleodvání jsem skoro čekal, že někde vykoukne Donutil s Bartoškou. Tohle skoro víc než film je solidně natočené video cestovní kanceláře aby navnadila turisty pro návštěvu Vietnamu. V tomhle ten film funguje skoro dokonale. Jen škoda, že to chce být hlavně romantická komedie. Komedií to ale není, není tu čemu se usmát...a romantiku by tu jeden taky moc nenašel. Zbyde pak jen sympatický Scott Ly, který tu je pro dámy i v plávkách...

plakát

V zajetí (2020) 

Bylo Pátrání jen náhoda? Chaganty totiž po tak skvělém a napínavém thrilleru natočil takovouhle ve všem průměrnou záležitost. Závěr je sice takový roztomile temný, ale jinak jsem se 45. minuty nepříjemně nudil až do konce.

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Neumím si představit jaké "haló" to tehdy mohlo způsobit. Dnes sice film vypadá relativně směšně, ale stále pěkně funguje, hlavně díky fantastický hudbě a na svou dobu přelomovým trikům. Tady se psala historie.. Však už jen obrázek měsíce je světoznámý a znají ho i lidé, kteří o tomhle filmu nikdy neslyšeli.

plakát

Párty Hárder: Summer Massacre (2022) 

Pohl překvapil. Jednička je amatérská kravina. Nechutná a pitomá. Dvojka je ale ve všem profesionálnější a má Adama Ernesta. Z nechutnýho blbečka Pohl udělal hlavní roli a táhne dvojku jak herecky, tak komediálně. Summer Massacre je filmovější, vtipnější, méně nechutný a všem lepší. S takovým trendem bych si trojku klidně dal...ale Ernest musí být v hlavní roli.

plakát

Ghosted (2023) 

Je to celý strašně pitomý, ale taky děsně sympatický. Kdykoliv se de Armas a Evans začnou špičkovat, nejde jim nepřát. A a sice v akčních scénách nevypadá moc přesvědčivě a akce vůbec při nejlepším průměrná (a trikově dost ošklivá), Evans mě v tý roli farmáře vidláka bavil od začátku do konce. Ghost ed nehraje první ligu jako Pravdivé lži, ale jako béčko na pobavení funguje vlastně dost dobře. A vtip s kámošema od Avengers je skvělý.

plakát

Nekonečná bouře (2022) 

Małgorzata Szumowska není Baltasar Kormákur. Ta má od svého slavnější kolegy sice výhodu v podobě solidní Naomi Watts, ale na 90ti minutový film se tu jednoduše téměř nic neděje. Pam je smutná, jde na kopec, přijde bouře, Pam najde debila, jdou dolů, vy mezitím debila nenávidíte čím dál tím víc. Není tu ani stopa po atmosféře nebo nějakém strachu o postavy. Není tu jednoduše téměř co vyprávět.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Asi mi ten umělecký zážitek unikl...naštěstí. Tohle je hnusná a trapná sra*ka, stejně jako Pohlova muzika. Jedna * za rozuzlení párty, to bylo fakt vtipný.

plakát

Harry Haft: Boxer z Osvětimi (2021) 

Natočit drama s tématikou Druhé světové války a unudit přitom diváky k smrti, to chce um. Levinson bohužel takový má. Foster je buď vyloženě špatný herec, nebo jednoduše neměl co hrát. Ať už jedno nebo druhé, je to špatně. Scény z tábora jsou dobrý, jen je jejich velmi málo a cokoliv z "přítomnosti" je skoro nesnesitelně dlouhý...a nudný.

plakát

Psí starosti (1954) 

Pěkná a skvěle namluvená pohádka.

plakát

Babylon (2022) 

Chazelle to má těžký, na stranu druhou si to (a ani mě) neulehčuje. Whiplashem všechny odrovnal a každý jeho následující film je o chlup horší, než ten předchozí. U Babylonu to naštěstí neplatí. I když po "úvodní" půl hodině jsem byl přesvědčený, že ty 3 hodiny protrpím a nasolím tomu odpad. Naštěstí pak hned následovala nejlepší pasáž Babylonu, ve které to naplno rozbalí Chazellova režii, střih, kamera a herectví Margot, Pitta a překvapivě i Calvy, který je skvělý celý film. Jen je škoda, že si tu vysokou laťku 2/4 film neudržel i v jeho zbytku. Stále tu jsou rychlé střihy, fantastická hudba a Chazelle si drží režii na uzdě jako nikdo, ale už mě to tak neodrovnalo. Naopak ta poslední hodina mě zase často nepříjemně nudila. S přihlédnutím, že jsem čekal totální odpad, protože jsem byl přesvědčený, že Babylon absolutně nebude pro mne, tak vlastně spokojenost...