Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (32)

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Děsivé dědictví je dost možná tím nejlepším hororem, který jsem zatím měl tu čest vidět. Celý film je opravdu nepřijemný na koukání, všechny postavy působí hrozným a zanedbaným dojmem a jde strach a špatný pocit jen z jejich výrazů. Celý film má na horor opravdu pomalé tempo a je dost dlouhý, což mi ale vůbec nevadilo, protože atmosfera by se tu dala krájet a ani akčnější a více gore druhá polovina film neschazuje a perfektně do celého filmu sedí. Musím říct že tak nepříjemný pocit jsem ještě u žádného hororu neměl. Děsivé dědictví ukazuje, že dobré horory pořád vznikají.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Ten film ve me zanechava rozporuplne pocity, je to vlastne neskutecna kravina, ale ocenuji troufalost Taiky udelat si z celeho MCU totalni prdel a natocit temer parodii do ktere i tak dokazal vlozit skveleho zaporaka a celkem zajimavou linku s Jane. Takze na jednu stranu je to totalni bizar ktery nasere vsechny skalni fanousky tehle nekonecne a cim dal tim levnejsi zabavy, ale na druhou stranu je to svym zpusobem genialni. 60%

plakát

Mechanik (2004) 

Neskutečná proměna Christiana Bale na zuboženého psychicky narušeného jedince. Film má hutnou a atmosféru že by se dala krájet a Bale si tam zandavá za mě asi životní roli. Na druhou stranu to trochu působí jako méně kvalitní vykrádačka Fight clubu, který je naprosto nepřekonatelný. -SPOILER-Ke konci filmu už vám naprosto dojde celý twist a to že ten záhadný zlý muž je jen alterego je jasné po pár minutách co je na scéně. I tak je ale film velmi dobrý a to hlavně díky opravdu nepříjemné atmosféře a neskutečnému Balemu.

plakát

Sestra (2018) 

Neskutečná nudná hovadina, jediné za co dávám 2* je atmosféra kostela a celkově dost sexy vizual filmu. Jinak je ale film uplně o ničem a není ani skoro vůbec strašidelný. Mnohem více mě bavil tenhle bubák v neskonale kvalitnějším a zábavnějším V zajetí demonů 2. No můžu s klidem říct, že tenhle film už si znova nikdy nepustím.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Naprosto precizně natočený revenge film se skvělým Jasonem Stathamem, který sice nemá žádný převratný příběh ani originalní myšlenku, vlastně žádnou myšlenku ani nemá a je po příběhové stránce naprosto fádní a oproti Gentlemanum se jedná o slabší kousek od užasného Guye Ritchieho. To vše ale filmu můžu v klidu odpustit, protože jako akční revenge thriller o týpkovi co je fakt hodně nasranej a někdo za to hodně doplatí, funguje film naprosto dokonale a má ůžasnou atmosferu a v podstatě od začátku až do konce jsem to hltal. Solidních 80% v rámci žánru.

plakát

Všemocný (2011) 

Velmi zajimavý film, ktery ma hodne co nabidnout a je po celou stopáž celkem dost zábavný. Bradley Cooper zde davá neskutečný herecký výkon a můj oblíbenec Robert De Niro mile potěšil. Film má celkem originální příběh, ale je celkem dost předvídatelný. Je obrovská škoda že jinak velmi dobrý film kazí naprosto stupidní konec který celkový dojem neskutečně sráží. I tak ale můžu film vřele doporučit a nudit se u něj rozhodně nebudete. 75%

plakát

Tenet (2020) 

Nemůžu si pomoct ale tohle mi prostě opravdu nesedlo a neskutečně mě to mrzí protože Nolanovy filmy mám opravdu rád. Samozdřejmě po filmařské stránce není co vytknout a je to jako vždy natočené naprosto precizně, i výsledná myšlenka Tenetu je skvělá ale bohužel teď přichází to velké ale.. Neskutečně mi vadilo že hlavní postavy byly strašně ploché a bez emocí, přišlo mi jako by je hráli roboti, výjmka byl snad jedině Pattison který byl poměrně charizmatický, další problém byl v tom že jsem se ve filmu poměrně dost ztrácel a to mnohem více než například v Mementu nebo počátku které oba fungovaly v tomto ohledu mnohem lépe. další problém byl že mě film vlastně většinu času dost nudil a vzhledem k plochosti charakteru hlavního protagonisty bylo pak mnoho scén velmi černobílých což mi prostě vadilo. Nevím nejspíš je chyba ve mě ale Nolanův Tenet mi bohužel nesedl tak snad příště..

plakát

Chlast (2020) 

Pokud bych měl vybrat ten nejlepší film z roku 2020 rozhodoval bych mezi Gentlemany nebo právě Chlastem.. Film za mě fungoval naprosto ve všech směrech, byl nenásilně vtipný, hlavní protagonisté byli velmi sympatičtí a věřil jsem jim vzájemnou chemii. Po dramatické stránce film funguje taky skvěle a ukáže jak moc dokáže alkohol zničující být ale na druhou stranu se rozhodně nejedná o cíleně protialkoholovou propagandu! Celkově je pro mě Chlast neskutečným překvapením a musím říct že tenhle film si milerád pustím brzy znova- ke konci i ukápla slzička.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Jsem opravdu velký fanoušek postavy WW a první díl byl opravdu skvělý, o to větší zklamaní je ttenhle příšerný výkvět ve kterém nic nefunguje.. Rencenze bude obsahovat spoilery takže bacha! Nejprve bych začal něčím pozitivním a to abych se přiznal je snad pouze opening scéna která nevypadá vůbec špatně, pak už je to jen a jen horší. Scéna kde WW zachraňuje občany v různých situacích je tak komicky trapná, hlavní záporák přehrává až to bolí, kámen přání není vůbec dost vysvětlen a přišlo mi že si s jeho schopnostmi hrají zrovna tak jak se jim to do scénáře hodí.. Efekty jsou totálně otřesný že i ten největší digibordel v Justice Legaue vypadal 1000x lépe, Cheeach je tam ve své šelmí podobě žalostně krátce a ještě vypadá totálně odporně. Křídla které má na velmi promované nové zbroji WW jsou uplně k hovnu a v podstatě jí v boji jen překáží :DD Film má obrovskou stopáž ale asi tak hodinu a půl se v podstatě nic neděje a my jen sledujeme hlavní postavy jak se chovají naprosto nelogicky a retardovaně, a když už příjde konečně akce je jí šíleně málo a je totálně průměrná.. Hlavní poselství filmu je pak strašně jednoduché a předvídatelné hned od začátku a vše dohromady to působí šíleně odflákle, dětsky a naivně jak kdyby to ani nebyl Hollywoodský blockbuster ale nějaký random pořad pro děti na Dysney chanellu...

plakát

Pingu (1990) (seriál) 

Jede z nejkrásnějších a nerjoztomilejsich animaku mého dětství, miluju to a navždy ho budu mít ve svém srdíčku jako vzpomínku na moje malé nevinné já.. 10/10