Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 139)

plakát

Jeden den (2024) (seriál) 

První dojem byl, že to bude tuctová romanťárna, ale po zkouknutí několika dílů to vzalo rychle za své. Protože ještě nikdy mi čas neutíkal tak rychle, jako u tohohle. No, je mi jasné, že to bylo něco víc, než jen věčné omílané téma vztahu scházení a rozcházení, mezi mužem a ženou. Bylo to svým způsobem hodně autentické, nefalšované, zkrátka extáze nadějí…

plakát

Mastičkář (2023) 

Celkově vzato bych řekl, bavil jsem se měrou vrchovatou. Nač to skrývat. Nějak podvědomě jsem si přál, aby byl konec milý, laskavý a hřejivý.

plakát

Jízda s Madeleine (2022) 

Jeden z těch filmů, který umí překvapit, když od něj dopředu nic nečekám. Zní to jako banalita, ale tahle starší dáma je prostě skvělá. Humorem, lidskostí i charismatem.

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Vypilovaný příběh, jeden z těch seriálu, který člověka, když nic dopředu neočekává, překvapí a omámí. Skoro jsem si přál, aby tohle vůbec neskončilo.

plakát

Anny (2020) 

Skutečné, nekomplikované, bez zbytečných slov, takže se dá říci, smutné svou reálností.

plakát

Cecil, lví král (2020) 

Mám rád filmy z přírody a tenhle vzal za srdce.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Jednoznačně! Je to skvěle zahrané, poutavé, prostě fajn. Co k tomu ještě dodat… Shodou okolností mohl za to i prostý fakt. Kdykoli zahlédnu šachy, začnu vzpomínat na krásnou spolužačku u nás ve třídě, která uměla porazit každého a rád na ni vzpomínám.

plakát

Krajina ve stínu (2020) 

Hledal jsem způsob jak to vnímat, je to žel smutné, ale neumím si představit, že by si sudetský Němec usmyslil natočit obdobný příběh, v němž zachycuje zločiny henleinovců či záškodníků z Freikorpsu v československém pohraničí. Protože i spousta Čechů v Sudetech v roce 1938 prošla traumatizujícím obdobím. Dal jsem na toto téma tuhle řeč s jedním kamarádem, který mi vyprávěl, že jeho dědu strážmistra ze zadu zavraždil v roce 1938 zákeřně nějaký henleinovec. Bohužel na zlo vždycky někdo doplatí, neradostné je, že nejčastěji to bývají Ti, co jsou slušní…

plakát

Lví dynastie (2020) (TV film) 

Jsou to krásné zvířata, a já je mám rád, líbí se mi. Mám zase ten zvláštní pocit, že stále dokola můžu koukat na tyhle fajn kočkovité šelmy.

plakát

Po jedné stopě - První kilometry (2020) (epizoda) 

Odjakživa jsem též obdivovatelem podivuhodných dálav. Z čehož je patrno, že mě to hodně potěšilo. Vždy se snažím hledat věci, které jsou mi blízké, které mě baví nebo jsou na nich lidé, kteří zaujmou na první pohled. Nemusím žádné jalové moudra, ani žádné profesionální rutinérství, ale řadu věcí, co opravdu baví. Myslím si, že co se týče zpracování, tak tohle se moc povedlo. S velkým zájmem očekávám další pokračování.

Ovládací panel
188. nej uživatel Česko
117 bodů