Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 139)

plakát

Zatracený (2015) 

Časy Divokého západu, sympatický chlap v sedle, intrikující padouch a krásná krajina, vše podle stejného receptu. A tak, přestože žádná velká pecka, tak jako příjemné zpestření večera dobrý.

plakát

Ve sklepě (2014) 

Moc se mi do toho nechtělo, ale nakonec jsem si řekl, že mi to nic neudělá. Nikterak přikrášlená sonda do duší, které mají vlastní svět. Zpomalené záběry jsou až na hranici nudy a švihlost teče proudem. Neboť se jedná o rituály psychóz a vysněný život nejrůznějších mešuge, kteří baží po ceremoniálním prožitku. Jinak řečeno, nahlížet někomu do soukromí, je velmi ošidné hodnotit.

plakát

Pátek není svátek (1979) 

Samo o sobě je tento film jakýmsi ohlédnutím za normalizační dobou, ale ať je tomu jakkoli, rozhodně se nejedná o agitku. Ale pro mne je podstatné, že jsem se bavil. Možná lepší, než mnohé hloupé americké komedie.

plakát

V podstatě jsme normální (1981) 

Myslím, že i tohle je film, na který se dá dosud koukat. Koneckonců je živým důkazem toho, v čem se také žilo. A faktem tedy zůstává, že jsem to zhlédl s úsměvem.

plakát

Bod zlomu (2015) 

Je pravda, že v duchu coubertinovské myšlenky to sice nebylo, ale hlavu to pročistí jako porcelánový talíř. Žádné nagelované hlavy. Holt, kdo neskáče a nesurfuje, není cool. Film si nečiní nároky na žádnou intelektuální hloubku. Ovšem, mimořádné fotogenické krásy přírody a efektní kaskadérské kousky jsou lahůdkou.

plakát

Černé duše (2014) 

Působivé drama, kde koupíš snáz kulku do hlavy, než napočítáš pět. Napětí přichází pozvolna v pomalém rytmu bez vulgarity a násilných efektů.

plakát

Dům ztracených duší (1967) 

Rozhodně by tomu neškodilo více napínavosti. Avšak nad tímhle depresivním kouskem nezlomím hůl. Z hereckých výkonů mě zaujala pouze Alexandra Myšková v postavě řeholnice Filiberty. A nejen to. Postavu vytvořila s jakousi něhou, pravdivě a hodně přesvědčivě.

plakát

Taxikář (1976) 

Jak se na úvod sluší, musím povědět, že titulní postava Travise (v podání Roberta De Niro) byla trefa. Když se podívám zpětně, tak stejně neutěšeně vypadá i v reálném čase pražské Václavské náměstí. Je samozřejmě také plné podivných individuí, včetně drog a prostitutek, takže srovnávat s tehdejším New Yorkem možná není na místě. Ale abych řekl pravdu, film se mi líbil. Příběh o muži, který chtěl spasit padlého anděla a doufal, že se věci zlepší, jde až do absurdní krajnosti. Přesto, nebo možná právě proto, stojí Taxikář za zhlédnutí.

plakát

Děti moje (2011) 

Slušná komerce, která má i cosi navíc. Nápaditě a zajímavě jsou například natočené scény mezi Georgem Clooneym a jeho filmovou dceru Shailene Woodley. V zásadě nic super výjimečného, ale emociální náboj to má.

plakát

Šelma na svobodě (1959) 

Svěží krimi po francouzsku. Na svou dobu skvělé tempo. Výborný Lino Ventura ve slušné tvůrčí akci. Hlavní roli ztělesnil s naprostou přesvědčivostí. Tenhle majstrštyk by mu mohl závidět i Chuck Norris. Při sledování potěšil i mimořádně zdařilý dabing. Ideální oddechovka ke sklenici portského.