Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (7)

plakát

Bastardi (2010) 

No, tak snad ani v Ústí to ve speciálkách takhle nechodí. Trochu přehnaný, snad pro zalíbení dnešních teen, protože je by dneska něco míň cool nezaujalo. Jinak jsem se pobavil, i když je to přece jenom trochu smutný obrázek vypovídající o úrovni českého školství po dvaceti letech všech nesmyslných experimetů, kderými prošlo.

plakát

2012 (2009) 

Proboha, takovýhle filmy se ještě točí??

plakát

Avatar (2009) 

Ano, vizuálně přenádherné atd., atd. Ale 92% z více než šesti tisíc hodnotících uživatelů? Přiblblý americký kecy kam se podívám a příběh jako kdybych se v pátek večír podíval na nějakou "kvalitku" na Nově. Tenhle film rozhodně pro mě nepatří mezi TOP 200 po boku takových velikánů jako SEDM, TERMINATOR, O MYŠÍCH A LIDECH atd, atd...

plakát

Kdysi byli bojovníky (1994) 

Viděl jsem příběh o zotročování vlastní rodiny násilnickým otcem. O zotročování potomků bývalých maorských bojovníků násilníkem, který sám měl předky otroky, a jenž sám zůstal i dnes otrokem chlastu, svých vlastních pěstí a sebe sama. Co jsem tedy viděl? Strašně syrový a drsný příběh, při kterém mi běhal mráz po zádech.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) 

Nedivím se, že je seriál nesčetněkrát hodnocen jako odpad. Major Zeman je jako ošklivý pejsek. Buď ho milujete nebo nenávidíte. My, kteří jsme civěli za bolševika s otevřenou pusou na Studnu, která byla vysílána na prvním programu už někdy v pět hodin odpoledne, v době, kdy byla hvězdičkou označena sebepitomější kriminálka, ho nemůžeme nijak jinak než milovat. Kdo si neprožil dvě noci beze spánku po zážitku ze zmiňované Studny, kdo si neprožil ten strach z toho nejstrašnějšího, co v televizi kdy viděl, nepochopí. Co na tom, že některé díly jsou vysloveně slabé, pořád major nabízí vraha, který se skrývá v poli, feťácké Mimikry nebo nepříjemně mrazící kvadraturu ženy. Co na tom, že celé veledílo je normalizační agitka, já v osmi letech hltal to napětí dobře udělaných kriminálek, i když jsem o politice věděl úplný kulový. Major Zeman mi prostě dal mnohem víc, než desítky jiných červených filmů. A o tom by film nebo seriál měl být. Aby vám něco dal.

plakát

Inkognito (1995) 

Pohled na zajímavý experiment, kdy jsou čtyři tajní policajti naverbováni do světa HOOLIGANS. Krásná ukázka toho, jak pravicový extremismus dokáže semlít i jinak normálně smýšlející jedince. Obzvláště pak v anglických fotbalových svatostáncích konce osmdesátých let minulého století. WHITE, WHITE, WHITE AND WHITE. KILL EM ALL AND FIGHT, FIGHT, FIGHT!

plakát

Nebe (2002) 

Tak tohle byl pro mě film o lásce. Ne o pomstě nebo útěku, ale prostě film o lásce. Nemám rád romantické sladké filmy, ale tady jsem úplně roztál. Ačkoliv Philippa přistoupila na návrh soudního tlumočníka Filippa, aby společně prchli před rukou spravedlnosti a spíše než láska k němu ji k tomu vedla touha po pomstě, z Philippa ta láska úplně vyzařovala. Bylo to v jeho očích.