Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (93)

Zakázaná láska

Zakázaná láska (2017)

Scény odehrávající se v nemocnici byly natočeny v barrandovských ateliérech.

The Program: Pád legendy

The Program: Pád legendy (2015)

Právníci Michele Ferrariho (bývalého hlavního lékaře Lance Armstronga a týmu US Postal) se snažili dosáhnout zákazu distribuce filmu v Itálii. Neúspěšně.

Nalezenec

Nalezenec (2014)

Režisér Vuk Ršumović objevil představitele hlavni role Harise, kterého hraje Denis Muric, pouhých čtrnáct dnů před natáčením.

Nalezenec

Nalezenec (2014)

Natáčení trvalo 31 dnů, samotné přípravy však zabraly celých sedm let.

Tůň

Tůň (2014)

Inspirováno mýtem o zlé jezerní víle jménem Jenny Greenteeth, která podle legend žije v Anglii. Tedy v zemi, odkud pochází režisér Chris W. Mitchell.

Columbo - To je vražda, řeklo portské

Columbo - To je vražda, řeklo portské (1973) (epizoda)

Tato epizoda byla jako první natočena v prodlouženém formátu hodiny a půl, namísto do té doby klasické hodiny a přibližně deseti minut. Ačkoli se poté několikrát znovu objevil formát původní, nakonec se v druhé polovině seriálu ustálila delší metráž.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Protože domeček Froda Pytlíka (Elijah Wood) je ve skutečnosti obrácen na východ, natáčela se scéna, kdy Frodo pozoruje západ Slunce, obráceně. Kamera nasnímala východ ve čtyři hodiny ráno a pak se film pustil pozpátku.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Hobitín je součástí soukromé farmy nedaleko města Matamata. Vše je tak skutečné a pravé, výjimku tvoří pouze ikonický strom nad domem Froda Pytlíka (Elijah Wood), který je umělý. Protože se Peteru Jacksonovi nelíbila původně vytvořená barva listí tohoto stromu, oslovil studenty a ti jednotlivé lístky přebarvili.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Zvuky používané při davových scénách natáčel Peter Jackson často při zápasech All Blacks (Novozélandská ragbyová reprezentace). Snímal např. přestávkový šum hovořících diváků, jindy je zase vyzval ke spolupráci a celý stadion pak dupal jako při pochodování velké armády.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Filmový štáb zaměstnával člověka, který měl za úkol v Hobitínu vylovit všechny žáby a přemístit je jinam, aby nerušily natáčení.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Peter Jackson si u vlády Nového Zélandu zařídil zákaz přeletu všech letadel nad oblastí Hobitína. Dva letci zákaz porušili, za což byli potrestání doživotním odebráním letecké licence.

V zajetí rychlosti

V zajetí rychlosti (2005)

Originál motocyklu Indian Scout Burta Monroa je vystaven v obchodě Hayes v novozélandském městě Invercargill, odkud Monro pocházel. Ve stejném obchodě je rovněž vystavený automobil, který při natáčení používal Anthony Hopkins (Burt Munro). Další dva automobily použité při natáčení filmu jsou k vidění v muzeu Transport & Toy Museum nedaleko města Wanaka.

Hobit: Bitva pěti armád

Hobit: Bitva pěti armád (2014)

Kvůli poslednímu dílu trilogie nechali tvůrci ve filmovém Hobitíně přistavět pět nových domečků.

Jersey Boys

Jersey Boys (2014)

John Lloyd Young před tímto filmem ztvárnil postavu Frankieho Valliho také ve stejnojmenném muzikálu na Brodwayi, což mu v roce 2006 vyneslo cenu Tony za nejlepší mužský herecký výkon. Jeho obsazení Clintem Eastwoodem do hlavní role tak nebylo náhodou.

Ochránce

Ochránce (2005)

Ve scéně, kdy Shane Wolfe (Vin Diesel) pátrá po pravé identitě rumunské pečovatelky (Carol Kane), objeví se v policejních záznamech následující: Helga Popescu, Miss Československa 1978, občankou USA od roku 1995.

Reklama