Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Reality-TV

Recenze (17)

plakát

Ábécédé s Michalem (2013) (pořad) 

Michal pracuje jako skladník ve velikém skladě. A aby mu nebylo smutno, spíchl si jednoho dne Bafíka - podivného tvora s tělem z pružiny, zaječími zuby a izolepovou hlavou, inu obsah každé popelnice je možné recyklovat a znovu přetvořit. A to víte, že s takovým brigádníkem, jehož inteligence končí víkem lepenkové krabice, se hned lépe pracuje. Michal má najednout s kým probírat důležité chlapské rozhovory, třeba že je "A" jako auto, "Ť" jako ťululum nebo "B" jako Bafík, přičemž k zapamatování těchto mouder vždy napíše počáteční písmenko pomocí barevné izolepy na náhodně stojící stěnu krabic. Jak už to ale ve světě plném internetů, Bruselů a Ábécédé pružin bývá, přes veškerou legraci nezbývá čas na práci. Ke konci každé epizody tedy Michala a jeho krabicového kolegu překvapí alarm upozorňující na příjezd divákovi neznámého závozníka s Avií Furgon, který ze skladu rozváží velice cenné a žádané Made in China hračky. A to je najednou mela a podívaká k popukání, jelikož Michal celý pracovní den promrhal čmáráním po krabicích a jejich následným otevíráním, zatímco na práci kašlal a venku čekající závozník již samou netrpělivostí vykouřil druhou krabičku Camelek.

plakát

Let 42 (2015) 

Tento chabý pokus studia zhulených pomatenců žijících jako staří mládenci u maminky, odborně nazývaného The Asylum, je teda silné kafe. Film, či co to vlastně je, je plný jak historických, tak zcela logických chyb. Kde jinde je možné zahlédnout dva historiky čerpající veškerá moudra z knihy "Dějiny druhé světové války" koupené za pár dolarů kdesi v letištním krámku a disponující nadlidskou schopností určení polohy v noci a v několika kilometrech nad zemí letícího letounu, pouze podle bombardování jistého města a vlnící se řeky? Odpověd zní - jedině ve filmu Let 42. Dále bych rád opozornil, že za letu cca 700 km/h a v přetlakované kabině není možné otevřít dveře, natož z nich bezpečně a s pomocí narychlo vyrobeného padáku vyhodit hrdinným UK vojskům velice důležitou část palubního radaru. O demontáži radaru zaměrně pomlčuji, však na co odborný letištní personál, pche, takhle primitivní zařízení je schopen vymontovat za letu pouhým šroubovákem kdejaký vesnický hejhula. Na závěr další technická poznámka - ta paní, která byla po dvoustém zásahu 30 mm leteckým kanonem MK 108 (ano, je to ten kanon který na dvě rány krájel americké opancéřované bombardéry) vytrhnuta i se sedadlem a dírou o velikosti Rudého náměstí opustila letoun a zmizela kdesi v noci války alternativní historie, zřejmě nikoho nezajímala.

plakát

Velryba Decimálka (1986) (seriál) odpad!

Naprosto příšerný seriál, při jehož sledování se mi otevírala kudla v kapse. Není snad ani možné vyjmenovat vše, čím byl tento seriál špatný (hodnotím z pohledu racionálně smýšlejícího a na kamarády z vysoka kašlajícího zamindrákovaného desetiletého asociálního kluka z vyšší střední třídy), snad jen vyzdvihnu jedinou věc - pytle pod očima, že by je i komisař Derrick záviděl. Skutečně nevím jakou prožívají Pik a Kvik, a ostatně všechny postavy, noc, přeci jen pojmy jako třetí pohlaví nebo chlastací kalba byly v dobách temného socialismu strikně tabu. Tipuji tedy něco ve smyslu noci strávené v přítomnosti LSD, houbiček, Okeny, Toluenu nebo sousedovy odpadní jímky.

plakát

Haf! (1989) (seriál) 

Ač jsem tento seriál sledoval ve věku pro mne určeném, moc mě teda nebavil. On by ani nebyl tak špatný, ale děj je příliš roztahaný a v jednotlivých dílech se prakticky nic zajímavého nedělo. Mít maximálně 30 epizod, jistě by byl přijatelnější. Jediné, proč jsem vydržel celou první řadu, byla modrá Škoda 120, kterou jezdil otec hlavního hrdiny/psa.

plakát

V pařátech smrti (2011) (TV film) odpad!

Irsko ovládané pomstychtivými cikány, neznajících jiné odplaty než-li kledby. Je to odpad - efekty strašné, příběh nulový, vývoj děje otřesný. Ztráta času.

plakát

2012: Soudný den (2008) odpad!

Již před shlédnutím první minuty tohoto filmu mi bylo jasné, že se bude jednat o brak snažící se vytěžit maximum z klasického a všem dobře známého snímku 2012 (byť v té době ještě nebyl dokončený). Jistou vypovídající schopnost o kvalitě měla i TV stanice na níž tento "film" běžel, TV Barrandov. Nicméně jsem si stále říkal, že to snad nebude tak hrozné a že bych tomu mohl pár minut svého života obětovat. A skutečně, obětoval jsem tomu pouze pár minut, protože větší blbostí jsou snad jedině Žralokotornáda s Davidem Hajzlhoffem. Neviděl jsem toho sice mnoho, ale i to málo mi bohatě stačilo - 1) Křesťanský kříž v mayské pyramidě; Nebráním se tezím o Evropanech v Americe před Kolumbem, ale že by 200 cizinců mělo tu moc přinutit mayské kněží, aby do posvátných pyramid dali symbol cizího náboženství? Tvl, byl snad někdy scénarista ve škole?! 2) Záchranáři oživující ve čtyřech jednoho zakrváceného chlapa na chodníku; Proč pro Boha jezdí k jednomu chlapovi dvě sanitky, když jediné co jejich čtyři medici dělají je měření tepu a házení smutných pohledů na umírajícího?! 3) Poloprázná sanitka, kde jsou jedinou výbavou dvě lehátka 4) Žena běhající po mexickém městem, vzhledem k hustotě dopravy jistě velkém, a hledající doktora v zapadlých barácích místo v nemocnici 5) Bezpečnost občanů USA řízená pěti geeky z malinké kanceláře v přízemí domu stojícího u dálnice. Na více jsem neměl nervy a raději jsem šel seškrabávat plíseň ze stěn sklepů mého skromného příbytku, protože i to je zdraví prospěšnější činnost než sledování tohoto nesmyslu.

plakát

Sousedé - Spiklenci (2017) (epizoda) odpad!

Seriál byl přesunutý na vedlejší Kino Barrandov, což je jedině dobře. V klidu, v pokoji, zde může tento odpad televizní tvorby zemřít. Bohužel, jeho stopa bude v našich myslích přežívat ještě hodně dlouho.

plakát

Četník a mimozemšťané (1979) 

Můj nejoblíbenější snímek z řad Četníků a můj druhý nejoblíbenější film s Louis de Funésem. Vrací mne do doby kdy Francie byla Francií, kdy zesměšňování policie bylo legrační, nikoliv trapné, kdy i scifi bylo možné pojmout jako skutečnou celovečerní legraci a kdy žil jeden z největších velikánů filmového plátna.

plakát

Roztoč to! (2017) (pořad) odpad!

Po shlédnutí několika dílů mám veskrze smýšené pocity. Na jednu stranu se mi ani nechce věřit, že je možné klesnout ještě hlouběji než u pořadu "Co je doma, to se počítá" a na druhou stranu musím tvůrcům složit velikou poklonu, že měli dostatek odvahy dát tohle do vysílání. Jedná se o divnou kombinaci všeobecně velice slabého a nezáživného pořadu "Česka tajenka" a kultovního "Kolotoče", jehož atmosféru prvních sérií se snaží toto dílo napodobovat. Posledním hřebíkem do rakve není ani tak moderátor Cibulka, na nějž jsem z TV Barrandov již alergický, ani soutěžící posbíraní půl hodiny před začátkem natáčení z náhodných kolemjdoucích před studiem, jako spíše výherní ceny. Chápu, že TV Barrandov nemá takový rozpočet jako ČT pro svůj AZ kvíz, ale dávat výherci kávovar, povlečení, kuchyňské nádobí, zájezd neznámo kam, to je vážně výsměch...

plakát

Britannic (2000) (TV film) 

Britannic, inu co k tomu dodat... Snad jedině, že exisovala i třetí sestra, Olympic, a že ani jedna z nich neměla tak výrazný osud jako Titanic. Nápad na zfilmování posledních okamžiků HMHS Britannic by byl z historického hlediska jistě zajímavý, nicméně pro běžného diváka natáhnout poslední plavbu takto obecně zcela nezajímavé lodi na bezmála dvě hodiny, bylo naprosto zbytečným a trapným počinem. O to více to každému dojde, pokud již dříve viděl legendární Titanic, se kterým se tento snímek snaží ze všech sil držet krok, ale rozpočet (exteriéry lodě jako z PC hry) a ani samotné historické dějství tomu nepřejí. Zkrátka, mohlo se jednat o dobrý výpravný historický film, nicméně vzít nápad a prakticky i celé dějství z Titanicu, to celé přesunout do Egejského moře a místo ledovce dát torpédo, to se vážně nepovedlo.

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)