Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (163)

plakát

Coriolanus (2011) 

tvůrci by se měli inspirovat jedním dílem seriálu "Moonlighting" myslím, že se jmenoval Zkrocení zlé ženy, kde Willis na koni s logem BMW hraje excelentně Shakespearovou adaptaci a ne tenthle paskvil, ničím nepřitažlivý.....

plakát

Crash (2004) 

Oooouuu!!! Extra kousek!! I s odstupem 14 dnů, kdy jsem tento snímek shlédl, ve mne zanechal hlubokou stopu a zabrnkal tam někde uvnitř na ty nejcitlivější struny..Co bylo nejúžasnější?? Dokonale prokreslené postavy podtržené stejně dokonalým herectvím snad každého herce tohoto dramatu a dokonalou režií! A myšlenka tohoto skvělého kousku nás nutí přemýšlet, co je to rasismus, jak se projevuje, a zda pojem rasismus není jen nástrojem k zakrytí skutečného stavu věci... Je to každopádně chůze po velice tenkém ledě, protože vnímání jediné věci, ovšem z různých stran pohledu se často diametrálně liší...

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Mělo to všechno úžasný spád, Gerard to perfektně zahrál, ponuré to bylo taky docela, aby se zdůraznila shnilost soudního systému, jaký bezesporu ve státech je...Trošku přitažené za vlasy co se způsobů, jakými drtil okolí, týče, ale tak nějak se to dalo snést, pokud si člověk představil nekonečné množství peněz na realizaci té velké pomsty. Mně se to moc líbilo!!

plakát

Čas hrdinů (2011) 

Beru to jako návrat k původním válečným snímkům, jakési retro, doplněné o perfektně doladěné kostýmy a výzbroj, nehledejme nějaký akčňák typu zachraňte vojína rayana... Jde o jakousi formu "komorního" příběhu, nenáročného, ale velmi zajímavého z hlediska obsahu. S nostalgií jsem si zavzpomínal na filmy z dětství o 2 sv. válce. Velmi slušné!

plakát

Černý krab (2022) 

Prvni tretina filmu super, aktualni, nalehava, zbytkem to posrali…

plakát

Čtvrtý druh (2009) 

perfektně stupňující se atmosféra "dokumentární" části spolu s označením "NĚCO" v dialogu s psychology, mi navozovala stavy neustálého mražení v zádech, a upevňovaly ve mne pocit, že tohle se fakt mohlo stát...podobné napětí jsem měl u blairwitche, souhrnem--můj šálek kávy:o)

plakát

Ďáblova dílna (2007) 

Perfektní výkon žida Sorowitche v podání Karla Markovicse! Detailní a myslím že důkladně pravdivá historická fakta, vnitřní hnus a nechutenství při pohledu, co ty kurvy nacistické byli schopni všechno dělat!

plakát

Ďáblův dvojník (2011) 

povedený kousek z úplně jiného soudku, než na jaký jsem zvyklý--nebo s píš čím nás krmí filmové společnosti, Irák známe především z pohledu amerického vojáka, tady jde o krásně vylíčené prostředí vůdců autoritářského režimu, bezcitné a nekompromisní, zahlceno přepychem v kontrastu s prostým lidem, žijícím v podmínkách středověku.. Výborná věc!!!

plakát

Den po dni (2023) (seriál) 

Antiatomova agitka, dramaturgie pod psa…

plakát

Děti noci (2008) 

Uboha soucasna ceska kinematografie stejne jako je uboha mistni samozvana filmova kritika...