Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Telenovela

Recenze (55)

plakát

Pan-dane to Tamago-hime (2010) 

Rozprávka O stvoření, ve které čarodejnice není čarodejnicí, pan preclík není preclíkem a princezna vajíčko není vajíčkem.

plakát

Kamčatka (2002) 

Jde o komorní příběh odehrávající se v ústraní mezi několika málo postavami, v rodinné atmosféře. O těch lumpárnách v oficiálním popisku bych trochu polemizoval, Harry byl od začátku hodně uvědomělý a starostlivý. Film je kouzelný ve vykreslení harmonického vztahu rodičů Harryho na pozadí situace, ve vykreslení duševních pochodů, které se v Harrym dějí, tu a tam vám nějaká drobnost vykouzlí úsměv na tváři, a nelze nevzpomenout Houdiniho, mistra útěků, a opravdu velmi dospělý způsob, jakým se s ním Harry rozloučil.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Silmarillion, Hobita i Pána prstenů jsem četl každou knížku 3x, Nedokončené příběhy, Hurinovy děti jen 2x. O prvním Hobitím filmu si myslím přibližně to co POMO: první film je strašně rozvláčný, chybí mu napětí, hmatatelný cíl, strategie hlavního záporáka snažícího se skupinu zastavit.. to vše bylo ve filmech PP, a v Hobitovi to chybí. Hobit je pohádka, a jako takové by i filmu slušely méně zeširoka pojaté scény, rychlejší spád, ztotožnění se s Bilbem, vyzdvihování hamižnosti trpaslíků. Místo toho jsme od PJ dostali jakousi nastavovanou kaši, která má s knihou společné snad jen reálie. Tak jak byl natočen Lví král, měl být zpracován i Hobit. 1 delší film který diváka chytí za srdce, a nikoliv pokus o křížence Pána prstenů s Mrazíkem. Škoda promarněné šance.

plakát

O mé matce (2011) 

Vynikající! O mé matce je civilní snímek zachycující proměnu spisovatelovy maminky, od okamžiku kdy je plně při smyslech a stmeluje rodinu až do okamžiku kdy nepoznává ani svého syna, hraje si jako malé dítě a zlobí. Panu režiséru Haradovi ještě jednou děkuji (stihl jsem to i na evropské premiéře :). Také mám babičku..

plakát

Tmář a jeho rod aneb Slzavé údolí pyramid (2011) 

Šílená jízda po názorech duchovních (bláznů) realizovaná formou záběrů, při kterých obraz ukazuje něco jiného než o čem je zvuková stopa. První půlhodina se tváří seriózně a zajímavě, ale pak začne bláznivé rodeo: rozfázované záběry s pointami i bez nich, štěk psa během vyprávění instruktora je mimo veškeré pointy, hledač Olgoje Chorchoje s krvavými jitrnicemi na zádech jako trestem za hledání téhle astrální příšery, dům ve kterém straší jen když mladýmu přijede na návštěvu kamarád a jeho rodiče jsou úplní Homolkovi. Celý filmo-dokument se ale nedotýká ničeho duchovně podstatného, zabývá se mimozemšťany a opomíjí např. neduální pojetí duchovního (ne)hledání. Nerozebral ani v čechách tak populární jógu, a že si na ní mohl Vachek smlsnout :). Ve výsledku je z díla jen zmatený duchovní bolehlav s pár zajímavými pointami, teoriemi a informacemi.

plakát

Thor (2011) 

Loki byl rafinovanej, Thor dvakrát řezal než jednou měřil (ale Natalii nepřeřízl). Antony Hopkins v anglickém traileru zněl nějakej mohutněji a nekompromisněji než pak ve filmu. Před shlédnutím filmu jsem si (z animáků) myslel, že 1, ledoví obři jsou větší 2, Azgarďané jsou méně zranitelní (alespoň ta trojka Thorovo společníků). Docela pěkně vyobrazený Azgard, sem tam ironie, sem tam romantika, sem tam efekty. Úplně hloupé to nebylo, jen trochu (s přimhouřením jednoho Hopkinsovo oka).

plakát

Hellsing (2001) (seriál) 

Alucard had white shining hair in Hellsing 2001 series p.13. I would prefer to see him as some ancient god of power, just using his bloody form to hide his true strength. In my opinion, this is his true Identity.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Uvěřitelný svět, komparzisté naprosto nenuceně dokreslují epické scény a zní nádherná hudba. Krásná žena vjíždí do světa dokonale cizího, venkovského a neznámého a neví, co od něj čekat. A dostane se jí dokonale neočekávané zkušenosti. Někdy až trochu moc zajímavé, plné špaget, s moc přimhouřenýma očima, to je asi největší malé mínus tohoto f1lmu.