Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (434)

plakát

Soudce Alexandr (2017) (pořad) odpad!

Totální odpad české filmografie plný spousty neherců a debilního scénáře - tedy přesně toho, co běžný divák Ulice nebo Ordinace miluje.

plakát

Úniková hra (2019) 

Jednoduchá vyvražďovačka silně inspirovaná Saw. Hravé lokace a pastičky potěší nejednoho fandu zmíněné série. Film bohužel postrádá jakoukoliv originalitu k tomu, aby se z toho mohla stát podobně žádaná série. Já jsem se ale docela bavil, a od toho ledna, co jsem na tom byl v kině, jsem asi neviděl žádnou zábavnější a koukatelnější žánrovku.

plakát

American Horror Story - 1984 (2019) (série) 

Sice to nedosahuje standardních kvalit AHS (jako například předchozí řada), ale žádného fanouška slasherů to snad nemůže neurazit. Jednoduchý děj, který nezanechává žádný hlubší feeling, by se klidně vměsnal do nějakých 2 hodin. Ty 80s, okořeněné jak o hororové, tak o komediální prvky, jsou prostě paráda.

plakát

Haunt (2019) 

V rámci žánru hodně solidní nadprůměr. Líbilo se mi to určitě víc, než velice podobný Hell Fest. Atmosféra je tu srovnatelná s Escape room, který se dostal do kin a jako jeden z mála letošních hororů za něco stál. Velký palec nahoru dávám za masky (obě!), menší mínus patří přepálenému konci. Další do očí bijící blbostí je velká nevyváženost postav, které se v jednu chvíli tváří, jako by těch béčkových hororů měli nakoukaný ranec, ale pak se stejně chovají jako totální dementi. Už jsem se ale tak nějak smířil s tím, že k tomuhle žánru to asi patří. Přemýšlel jsem nad rebelskou čtvrtou hvězdou, ale asi bych se pak trochu styděl. Silnější 3.

plakát

#martyisdead (2019) (seriál) 

Hodně parádní seriál o kyberšikaně. Někoho by mohlo štvát, že už od počátku je jasné "co", jen není známo "kdo". I přesto tato jediná otázka dokáže navnadit diváka tak, že ani nemá potřebu využít té dělené stopáže a prostě to sjede najednou. Pro mě je jenom záhadou, jak nějaký webseriál (obchodu s elektronikou btw.) s neherci dokáže nabídnout víc, než daily sračky z komerčních televizí. Marty hraje perfektně, ale ani vedlejší "štěkači" nejsou k zahození a ve většině případů působí uvěřitelněji, než ty hvězdy ve většině české produkce. Docela bych byl rád i za pokračování (pro které určitě je možnost), ale už by to asi nefungovalo tak dobře. No, věřím, že uvidíme. Teď jdu smazat FB.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Silná snaha vytvořit něco, z čeho bude undergroundové publikum padat na prdel. Herecké výkony můžou být sebelepší (a že v podstatě nemůžu nikomu vůbec nic co vytknout), bohužel zde ale silně pokulhává režie. Film vypadá, že měl dobře vymyšlený začátek, ale zápletka i konec se dělaly tak nějak "za pochodu". Snaha o originální konec mohla i vyjít, ale bohužel jsem byl po těch 2 hodinách tak unaven přímočarostí, že mě to finále zkrátka nenadchlo a ocenit jej prostě nedokážu. Lepší 3 hvězdy - v žánru dramatu se dnes najdou lepší kousky, které jsou méně doceněné.

plakát

Krvavá nevěsta (2019) 

Dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Musím pochválit hlavně skvělé herecké obsazení, kde snad všechny postavy jsou naprosto boží, sympatické a uvěřitelné. Trochu jsem byl v rozporu z toho, že je žánr obohacen i o komedii, ale prvky zde nejsou nijak extra výrazné (jako například v Tucker & Dale vs. Evil) a trochu napomáhají dírám ve zcénáři. Filmu bych dal 3, ale ten vymazlený konec? Cože? :D Za to jde prostě hvězda nahoru.

plakát

Instalatér z Tuchlovic (2016) 

Fakt nechápu. Totální vrchol debility, křečovitá snaha o vtip a příběh bez zásadních zvratů (že by byl i bez zásadních zvratků, to říct nemůžu). Všechny postavy napsané totálně debilně, o nehereckých výkonech ani nemluvě. Naštěstí Kohák měl ke své roli neschopného debila evidentně blízko, takže to nepřehrával. Fanouška Ulice, ordinace a podobných sraček to jistě potěší. 53%? WTF!

plakát

Roztříštění (2019) 

Hodně váhám mezi 4 a 5 hvězdami. Jedná se o herecký orchestr, kde všichni hrají dokonale tak, že minutu od minuty divák vůbec neví, komu a čemu má věřit a tempo hezky upaluje. Abych otevřel pusu až takhle, to jsem teda nečekal. Thriller se pomalu ale jistě začíná stávat mým nejoblíbenějším žánrem.

plakát

47 metrů: Mimo klec (2019) 

Film působí hodně divně, protože i přes příjemnou stopáž dokáže chvilkama trochu nudit. Některé scény jsou moc dlouhé, jiné zcela zbytečné, některé příliš počítačové, jiné zase kurevsky cool (tolik jumpscarů, kdy bych nadskočil na židli, jsem ve filmu dlouho neviděl). Bohužel je film plný debility. Tentokrát ale ne jednotlivých herců, u kterých naopak jejich počítání bylo docela v pohodě (vy debilové, zkuste si uvíznout v jeskyni), ale ta pachuť sračky přímo stříká z většiny scénáře. Vše je tu příliš přímočaré a dělané na efekt a vše se nám tu hezky snaží vysvětlit (protože jsme evidentně debilové my). Ale kurva; aby lano, které unese dospělého chlapa s cajkem, neuneslo dvě dvacetileté šťávy v plavkách; aby vzduch, který je po 20 minutách na 20% procentech vydržel s přibývajícím tempem do konce filmu; aby někdo u pláže krmil žraloky, nebo aby žralok věděl, že má žrát jen vedlejší postavy, to prostě odpouštět nechci. Z některých záběrů jsem ale otevřel pusu, občas to mělo i nápad a já přemýšlel nad tím, zda by cítil i moje posrané plavky. Není to lepší než jednička (hergot, vydávat to pod stejnou značkou byla možná trochu chyba), není to ani zase o tolik horší než Mělčiny (stejný drive). Jede si to zkrátka svoje a v té záplavě ničeho nám to dalo další "nečerný" film se žraloky. Jsem s tím v pohodě.