Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Poslední recenze (370)

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Tady si myslím že je kritika poměrně přehnaná. Seriál se nebojí temnějšího tónu a větší míry násilí ( které není prvoplánové ). Postavy jsou sympatické a mají dobrou motivaci k tomu co dělají. A tím myslím i Kingpina. Spousta výtek totiž míří k jeho " krotšímu " způsobu. Já to vidím tak že bral Mayu jako jeho dceru..........proto se držel zkrátka. Navíc si myslím že tu kriminální stránku uvidíme skrze Daredevila, potažmo Spider-Mana. Taky je mi sympatická výměna New Yorku za maloměsto. Je to příjemné osvěžení v rámci komiksovek. Co mi trochu vadilo byli ty nadpřirozené prvky. Jakoby tam prostě nesedli. Taky závěr byl poměrně rychlý a křečovitý ( naštěstí to nebyla katastrofa jako u Secret Invasion ). Takže je Echo vynikající seriál ? To určitě ne. Je Echo po dvou letech konečně MCU projekt, který si ( kromě Lokiho ) zaslouží diváckou pozornost ? Na 100% ano.

plakát

On se bojí (2023) 

Jestli Hereditary a Midsommar berete jako divácky méně vděčné filmy, Beauovi se vyhněte obloukem. Film totiž divákovi může připadat jako nesmyslný slepenec událostí. A ono to tak je............je to totiž účel filmu. Aster ani tentokrát nejde divákovi na ruku a tentokrát to vytěžil na maximum. A je to sakra dobře. Dneska je totiž takto osobitých filmů málo a měli bychom být rádi za každý z nich. Další velké plus je opět brilantní herecký výkon Joaquina Phoenixe, který po Jokerovi nasadil laťku ještě výše. Film má také vynikající soundtrack a vizuál, který je opravdu rozmanitý a zajímavý. Ve výsledku to rozhodně není film pro každého a spousta lidí to označí za nesmyslnou blbost. Pak je tu ovšem ještě ta druhá skupina, která taková díla dokáže ocenit.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Recenze Rebel Moon   Tak jsem se konečně dokopal ke shlédnutí Rebel Moon. Zacka Snydera sice nepovažuji za zvlášť výborného režiséra ale úspěch s Úsvitem Mrtvých, 300 a Watchmen už mu nikdo neodpáře........i když u posledních dvou to bylo vlivem už tak skvělých předloh. Dokonce i jeho vize DC universa se mi líbila. Rebel Moon je jakousi variaci na skomírající Star Wars okořeněné Dunou. Svět je poměrně rozmanitý a zajímavý. To je ale bohužel vše co mohu pochválit. Zbytek je poměrně velká splácanina všech možných klišé v žánru vesmírných sci-fi. Máme tu zlé Plenitelé ( vykradeno z Duny ), jakýsi Imperialistický řád ( Star Wars ) a boj za svobodu ( vykradeno z obojího ). To by možná ani tak nevadilo, kdyby film táhly zajímavé postavy a děj byl lépe zpracovaný. Jenže ani tady bohužel nemůžu jinak než kritizovat. Postavy jsou tak ploché, že si po zhlédnutí ani nevzpomenete na jména jediné z nich. Nikdo nemá prakticky žádnou motivaci se k odboji přidat a vše probíhá stylem: Odboj jsou klaďasové ? Tak se přidám. A to je prostě špatně. Taky nevím proč Snyder z každé scény dělá veledůležitou událost, která reálně nemá žádné opodstatnění. To je další problém..........film se bere opravdu smrtelně vážně a snaží se hrát si na Dunu. Jenže tohle není Duna a Snyder není Villeneuve. Co se vizuálu týče ten je kolísavý. Místy film vypadá celkem dobře a nápadité. Jenže místy máte pocit, jako když sledujete 10 let starý TV seriál. Ve finále i když to dle komentáře tak nevypadá......... není to tak hrozný film. Je to prostě typický průměr, který neurazí ale ani nenadchne. Pod vedením jiného režiséra ( nebo Snydera pod dohledem ) by mohl vzniknout zajímavý film z tohoto světa. Je také fér zmínit že jde o první část trilogie.......a že další filmy mohou být lepší. Jen po těch velkohubych kecech jsem čekal o dost více.

Poslední hodnocení (519)

Duna: Část druhá (2024)

18.03.2024

Jurský svět: Nadvláda (2022)

16.03.2024

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál)

16.03.2024

Marvels (2023)

25.02.2024

Echo (2024) (seriál)

02.02.2024

Susedia (2006) (seriál)

01.02.2024

Všechno nejhorší (2017)

25.01.2024

Echo - Lowak (2024) (epizoda) (E02)

23.01.2024

Echo - Chafa (2024) (epizoda) (E01)

23.01.2024

Reklama