Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbení scenáristé (10)

Leigh Whannell

Pokud je pro mě Stephen King králem literárního hororu, pak Leigh Whannel je pro mě králem hororových scénářů. Jeho první Saw nahnalo bobky i hororovým fanouškům, Zlověstné ticho pak dalo skvělou poctu starým žánrovým kouskům a následné Insidious dokázalo, že stále existuje i v tomto žánru nějaký ten svěží vítr. Prostě Whannelle držím Ti všechny pěsti.

Guillaume Laurant

Autor výborných scénářů k příběhům jako Příliš dlouhé zásnuby nebo Galimatiáš. Příběhy s různou spletí vedlejších uliček a propracovanýma postavama. I díky Jean-Pierre Jeunetovi s nímž spolupracuje (mimochodem i na Amelii z Montmartru) spatřily světlo světa velice originální snímky, které rozhodně dávají kultuře nemalé bohatství.

Alejandro Amenábar

Filmy jako Otevři oči, Ti druzí nebo Agora patří k tomu nejlepšímu co jsem viděl a v hodnocení tyto snímky mám opravdu vysoko. I proto tento scénárista i režisér nesmí chybět v mých oblíbencích. Těším se na jeho další výtvory. 

Christopher McQuarrie

Příběh Na hraně zítřka mě nadchl. Jack a obři minimálně potěšili a Valkýra byla seriózně a velice realisticky zpracovaná tak, jak se opravdu udála. Christopher McQuarrie je člověk, jenž umí sepsat kvalitní dravou podívanou i poutavou jednohubku na oddych. Uvidíme co od něj přinese budoucnost.