Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (369)

plakát

Drahokam (2019) 

Vždy se obávám nasazení herce ze škatulky "komediální profesionál" do role v dramatu. Ale Mr. Sandler mě opět (poprvé v dramatu Reign Over Me) přesvědčil, že je pan herec a musím říct, že se těším na jeho další "ne"komediální počin.

plakát

Cizinka (2010) 

Tenhle snímek už nechci nikdy vidět. Čekal jsem tragi-konec, ale tohle bylo hodně silný kafe. Věřím, že tohle byl nástin toho jak to ve většině "spokojených" rodinách muslimského smýšlení chodí. Jejich radikální postoj a jejich názory unikají zdravému rozumu.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Nečetl jsem knihu, povídky, nehrál jsem hru a ze starého seriálu jsem kdysi viděl pár dílů. Tak dlouho se o tom seriálu mluvilo, takové zvěsti a přirovnání byly vypouštěny....a výsledek ? Docela nudný seriál ala stará Xena či Herkules (a to je nechci nijak znevažovat). Lovec příšer všeho všudy "uloví" pár nudných příšer, skamarádí se s drakem (který vypadá jak oškubaný přerostlí kuře) sem tam se zamiluje do ""mocné"" čarodějky. Jediné světlé okamžiky byly, když se začal ohánět mečem, takže díky Henry aspoň za to.

plakát

Král (2019) 

t. Chalamet - řekl bych, jeho zatím nejlepší herecký počin.

plakát

Irčan (2019) 

No 3 a půl hodiny koukat jak se rozvorce masa dostane k hodinkám a prstenu a pak hurá do starobince, to fakt ne. Hezké zavzpomínání na "mladé mafiány - obzvlášť J. Pesciho", ale jinak ta jízda nestála vůbec za to. A hlavně nevím co to měl De Niro s těma očima (šedý zákal, kontaktní čočky?).

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Svůj předešlý komentář musím změnit na základě přečtení knižní předlohy. Hned jsem se na film koukal úplně jinak. Ale samozřejmě by filmu svědčila delší stopáž (či rozdělení na dva filmy). ((((((Bohužel tahle dospělá partička včele s "mladým Denzelem Washingtonem" nefungovala. Ani děs a napětí z předchozího dílu se nepodařilo přenést do této kapitoly. Koukatelný, ale první díl dal laťku hodně vysoko. Možná to opravdu chtělo tuhle kapitolu rozdělit na dva filmy a trochu si pohrát s charaktery postav.)))))

plakát

Lví král (2019) 

Člověk se po shlédnutí neubrání srovnání s originálem, ale co mne úplně ohromilo, bylo grafické zpracování a propracované pohyby, které z větší části odpovídali pohybům zvířat. Krásná pohádka.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Neskutečný recyklát, který přináší to co jsme již viděli, nyní jen doplněný o mladé neherce (naprosto iritující malá mexičanka), absentující aspoň trochu kreativní scénář a o ději se snad nemá cenu zmiňovat, protože ten ve filmu není. Arnie byl jedinou vzpruhou a i hustě nadávající Linda celkem obstála. Ale zbytek kolaps - vrchol byla "přehledná a lehce uvěřitelná" scéna v přehradě, nebo věčně protestující mexičanka :( Ale chápu, že z tohoto filmu zase přiteče spousty peněz, které James bude určitě chytře investovat do dalších jeho počinů.

plakát

Joker (2019) 

Bez pochyby kino zážitek roku. Skvěle vykreslená postava, parádní hudební podkres a k tomu všemu herecké galapředstavení Phoenixe. Nemohl jsem se ubránit porovnání s Jokerem ve ztvárnění Ledgera, přičemž každý má to své a nemohu vyzdvihnout jen jednoho z nich. A velmi potěšila scéna v policejním autě, která byla velmi podobná z Temného rytíře. Neskutečná pecka.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

4* spíše z nostalgie. Jinak si netřeba nalhávat, že děj a scénář nebyli nijak moc propracovaný. Je to škoda, přeci jen si myslím, že by si Rambo zasloužil mnohem lepší odchod do filmového důchodu. I za cenu že by se nejednalo o krvák. A chybělo mi více hudebního podkresu z původních soundtracků.