Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (667)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Tak na podruhé vybaven informacemi z knihy, dává to větší smysl ALE zároveň všechny důležité informace tam jsou, jen třeba jednou větou, či slovem. Je to nepříjemné pro někoho, kdo nedívá na filmy víckrát, ale kvituju to víc než ubíjející vysvětlovačky. Všechny nedokonalosti v detailech (a že jich není málo) tomu odpustím, za mě to má k dokonalému filmu hodně blízko. Nemůžu tomu dát ale plný kotel páč tomu přerodu fakt chybí aspoň 2 minuty k dobru, jak kdyby někdo omylem smazal záznam z jednoho natáčecího dne a tvůrci se rozhodli, než dělat dotáčky, radši to zamaskovat střihem. Šalamet tomu neskutečně vládne a za mě zastiňuje úplně všechny včetně matadorů. Kamera na hranici geniality a Zimmer to zas po 10 letech předvedl něco úctyhodného (jednička byla fajn základ pro tohle).

plakát

Saltburn (2023) 

Nejsem si jistý, zda to byl záměr autorky, ale já se u toho docela dost nasmál. Skvělá černá komedie.

plakát

Velryba (2022) 

Bylo to až moc sentimentální? BYLO! Ale já to čekal, proto jsem s tím otálel a čekal na tu správnou náladu. Takový Aronofskeho Best of snímek, kterým se proplétají jeho oblíbená témata, podepřena solidním scénářem, který částečně napsal sám život. Fenomenální výkony všech pěti zúčastněných strhávají a musí vyvolat emoce i v každém cyniku.

plakát

Star Trek: Picard - Season 3 (2023) (série) 

Je konec roku 2023 a při bilanci jsem si uvědomil, že tohle byla pro mne událost roku.

plakát

Čert ví proč (2003) 

Po 20 letech podprumernych pohadek by to tu mel kazdy oprasit a pridat aspon hvezdu.

plakát

Boj o moc - Série 4 (2023) (série) 

První polovina závěrečné sezóny je tak na 11/10, takže když je ta druhá jen na 9, tak vám to přijde slabší, ale je to stále kurva dobré!

plakát

Barbie (2023) 

V jednotlivostech bud genialni nebo zbytecne doslovne. Kazdopadne produkcne i rezijne spickove. Kdybych tehda v lete dal Barbenheimera a tohle videl jako druhy film, tak by mi to prislo mozna lepsi, nez to ve skutecnosti je.

plakát

South Park: Joining the Panderverse (2023) (TV film) 

Wow, tak to byl hodne deep cut. Jsem rád, že patřím k té menšině (haha), která pobere všechny reference, tak jsem se nenasmál už dlouho.

plakát

Mluv se mnou (2023) 

Celou dobu to laviruje mezi prumerem a nadprumerem, slusny mix Hracu se smrti okoreneny... co ja vim... treba Hellraiserem? Ale davam tomu slusne skore, protoze, tak povedeny zaver hororu (nic sokantniho, nic prepaleneho, proste jen povedeny, coz horory neumi) jsem uz dlouho nevidel.