Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (64)

plakát

Lovec démonů (2016) 

Jakmile jsem poprvé spatřil Švéda v jeho apartním klobouku, věděl jsem, že to bude nářez A byl! Nejdříve dal Švéd lekci slušného chování buranskému troubovi v baru, hned nato se Švédův status borce ještě stvrdil nocí strávenou s prostitutkou. A pak to začalo, respektive došlo k pokračování toho, co již nastínil začátek. Série neuvěřitelně brutálních masakrů, ve které hrají hlavní roli palné a sečné zbraně, vzduchem létají ruce+nohy, krev stříká na všechny světové strany a nebere se ohled ani na děti, natož na chudáka Santu Clause. Úplným topem je schůze v kostele a to, co po ní následuje. Pokud by to takto zůstalo se stopáží cca 30 minut, byl bych spokojený. Bohužel nezůstalo a zážitek tak kazí zbytečné výplňové plky o ničem. I přesto bych si dal s chutí druhý díl v Mexiku (a opět se Švédem). Snad ho natočí :-D

plakát

Kovbojové a dinosauři (2015) odpad!

Jen několik poznámek: 1) Moje jinak slušná přítelkyně asi tak v půlce filmu prohlásila: „To je taková sračka, že to neni možný!“ Myslím, že to mluví za vše. 2) Nemá cenu konkretizovat, co je na této hrůze strašné, snad jen namátkou ultra blbé dialogy. Pomyslným vrcholem je scéna v baru, kdy jedna postava ze skupiny lidí obklíčených krvelačnými dinosaury telefonuje s jinou postavou a na její dotaz, jak to tam vypadá, odpoví: „Je to tady hustý.“ To už jsme opravdu vybouchli smíchy. 3) To, že zde "hraje" hlavní Arnoldův protivník z Komanda Bennett chápu, ale účast Erica Robertse - kdysi nominovaného na Cenu Akademie i Zlatý glóbus - je mi naprostou záhadou. Ani "hvězdná" účast Erica však nezachránila tento shit před odpadem.

plakát

Agatha Christie: Plavý kůň (2020) (seriál) 

Po produkční stránce - interiéry/exteriéry a dobové oblečení/automobily - bezchybné, herecky ucházející. Film je ale zcela bez duše, působí uměle, dělaný jakoby na efekt. Na 2 hodiny je moc roztahaný, málo napínavý a kromě Poppy sejmuté kusem pečeně postrádající nějakou pamětihodnou scénu. Ke konci jsem se v tom chaotickém ději začal ztrácet, přitom jsem před pár dny dočetl knihu!? Jaký mám z tohoto zpracování Agathy dojem? Jako když rozbalíte krásně třpytivé pozlátko a uvnitř najdete místo nugátového bonbónu s marcipánovou polevou --- uschlou pecku.

plakát

Malý Nicky - Satan Junior (2000) 

Poprvé viděno 8.7.2001 v letním kině v Sezimově Ústí za cenu vstupenky 58 Kč. Pokud si dobře vzpomínám, už tenkrát ve mě snímek zanechal rozporuplný dojem a ten se postupem času umocnil. Na rovinu: Je to hrozná patlárna. Jako když pejsek s kočičkou - vlastně Sandler se 2 dalšími scénáristy pekli dort. Na papíře to možná vypadalo fajn a všichni se při psaní určitě popadali za břicho, ale výsledek je přinejmenším rozpačitý. Milión cameí a drobných roliček včetně nepostradatelného Roba Schneidera, humor nemastný-neslaný. Asi jsem suchar, ale pobavilo mě všehovšudy jen chrápání Nickyho+psa Beefyho a ten Hitlerův ananas. Velká škoda, že se autoři místo vymýšlení, komu tam ještě připsat nějaký part, nesoustředili raději na příběh. Na závěr jedna "drobnost" - iritovalo mě (ne)hraní a ta křivá huba Sandlera (nominace na Zlatou malinu za nejhoršího herce je zcela na místě). Docela prekérní situace, když vám hlavní postava leze na nervy, že?

plakát

Specialisté - Sebeobrana (2018) (epizoda) 

Tento díl se dotkl tématu zvaného Suisájd-báj-kop. Kpt. Čermák se potýká s obhajobou/traumatem ze zabití pachatele (1x bouchne pěstí do stolu a 1x zařve na syna!), s naštvanou Carmen Mayer v roli matky 2 povedených synáčků a s "vysoce profesionální" policejní inspekcí... jestli jsou mezi nimi i ve skutečnosti takováto arogantní individua tak chudáci policajti. Tempo je jako obvykle vražedné a pokud si během sledování párkrát zdřímnete, o nic podstatného nepřijdete. Vše naštěstí dobře skončí jak pro kapitána tak pro autory. Ti totiž již poněkolikáté dokazují, že je tento seriál pevně ukotven v šedi průměrnosti.

plakát

Brahms: Chlapec 2 (2020) 

Dopadlo to stejně jako s většinou pokračování - původní film se překonat nebo alespoň vyrovnat nepodařilo. Návrat panenky chlapce i stejného starého sídla nepřináší moc nového, působí spíš jako nastavovaná kaše a do určité míry jde proti pravidlům nastaveným předchozím dílem (nechci spoilerovat). I ta atmosféra klesla o jeden level dolu a nic proti, ale Katie Holmes opravdu není Lauren Cohan. Jedničkou mě Bell namlsal, dvojkou mírně zklamal. Doufám, že si odpustí případný třetí díl. Konec totiž naznačuje, že by se jistým směrem dalo jít dál.

plakát

The Boy (2016) 

Tak se to Bellovi nakonec povedlo. Po podprůměrném Stay Alive a průměrném Wer konečně spokojenost. Kromě dobře hrající/vypadající Lauren Cohan mě zaujala hlavně atmosféra filmu, ke které významnou měrou přispělo i dobře vybrané prostředí starého sídla. Zároveň jsem celou dobu přemítal, co se z toho vyklube. Spoiler: Skepticky a evidentně naivně jsem totiž očekával x-tou variaci na panenku posedlou duchem a místo toho dostal takového trochu ospalého skoro Michaela Myerse :-) Konec spoileru. Takže příjemné překvapení a díky tomu zvratu na konci zaokrouhluji na 4*.

plakát

Specialisté - Štvanice (2018) (epizoda) 

Když nad tím tak přemýšlím - a vidím, že nejsem sám, koho to napadlo - jde o českou verzi Volného pádu nebo alespoň snahu o její napodobeninu. Bohužel napodobeninu nováckou, tedy už z podstaty humpoláckou a po většinu času nudnou.

plakát

Specialisté - Síla krve (2021) (epizoda) 

Sice šlo o malou a v rámci řešení případu zbytečnou roli, ale potěšilo mě opět vidět Oldřicha Vlacha. Tvůrci seriálu za to mají mé sympatie. No a díl jako takový? ........Asi tak.

plakát

Sázka na třináctku (1977) 

Ničím výjimečná detektivka. Víc než samotné vyšetřování loupeže dvou mega zaujmou jednotlivé drobnosti - nezvykle upozaděný, ale jako vždy výtečný Hrůša, Marek Eben ve své první filmové roli nebo "Kuba & Hajnej", respektive "Charvát & Trčka" jako dvojice popichujících se vyšetřovatelů. Kdyby záleželo na mě, vyškrtl bych tu milostnou linku. Nejenže narušovala pátrání, ale neseděla mi tam Cigánová i Kotrbová jako její hlas. Jak by to asi vypadalo třeba se Schulhoffem místo Kleina?