Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 470)

plakát

Světlo jeho očí (1936) 

Je to hloupoučká limonáda, za kterou by se nemusela stydět ani Rosamunde Pilcher, jenže co člověk nadělá, když má slabost pro Zitu Kabátovou, že. Žádnou újmu mi ten film nezpůsobil, ale ani na něj nebudu příliš vzpomínat.

plakát

Bellevue (1969) (TV film) 

Rudolf Hrušínský úžasně ztvárňuje špatného herce, který neví, že je špatný, a tak hraje jako o život, ačkoliv to za moc nestojí, a když diváci odmítají jeho mizerný výkon, nenapadne ho, co se děje. Myslí si, že na ně tak silně působí jeho postava. Je to velmi dobrá inscenace, ale s málokým v hlavní roli by byla taková.

plakát

Team Thor: Part 2 (2017) 

Mohl bych sem zkopírovat komentář k prvnímu Teamu Thor a bylo by to.

plakát

Team Thor (2016) 

No... Doufám, že Thor: Ragnarok se takovýchto pokusů o takovýto humor vyvaruje. Že je to vtipné v upířině Co děláme v temnotách, neznamená, že to bude vtipné vždy. V porovnání s Thorem, jakého představil Kenneth Branagh v prvním filmu, působí tenhle Asgarďan prostě jako idiot.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Rovnocenné nebo o něco lepší pokračování Promethea, který se mi také líbil, mě několikrát příjemně překvapilo. Protože jsem viděl asi jen jeden trailer, opravdu jsem o ději tušil jen málo, a tak jsem se zkrátka nechal pozvat na další průzkum další planety, ze které přišel další signál a kde patrně číhá něco hladového... Čili ten pravý vetřelčí základ tam byl, okořenilo ho něco nového z mytologie a hlavně zajímavá myšlenka o tom, jak a proč se někdo může vzbouřit proti svému tvůrci. Ridley Scott to všechno natočil skvěle, Michael Fassbender a Michael Fassbender hrají oba výborně.

plakát

Na zapřenou (1967) (TV film) 

Když se povedou, mám pro tyhle televizní povídky opravdovou slabost. A tahle se povedla. Komedie s myšlenkou.

plakát

Podezření (1970) (TV film) 

Je to o lidech. O těch obyčejných, kteří se ocitnou pod tlakem a pak se teprve ukáže, co jsou vlastně zač. Takže samozřejmě nečekejte nic dobrého - tedy kromě strhujících hereckých výkonů a skvěle mrazivého scénáře. Po několika minutách jsem byl přesvědčený, že na takový film dnes nemám náladu a pustím si ho jindy - jenže potomě mě do sebe přímo vtáhl a nedal mi na vybranou. Jakmile začal Rudolf Hrušínský předvádět Vlastimilu Brodskému názorně křížový výslech, nemohl jsem se nedodívat do konce.

plakát

Popel (1969) (TV film) 

Překrásně zfilmovaný Šrámek. Václav Krška uměl jeho lyriku převést na plátno i televizní obrazovku se vším všudy.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Velký fantasy nářez, který artušovskou legendu sice ctí, ale zároveň si s ní dělá naprosto cokoliv, co se mu právě zlíbí. Přidává do ní obludy, Artuše ukazuje jako gangstera z Londýna (totiž z Londinia), díky Ritchieho režii a skvělé Pembertonově hudbě je nesmírně našlapaný a stylový, díky hercům po čertech sympatický... A především je také dost vtipný, což upoutávky bohužel bůhvíproč zamlčely. Neříkejte, že jste od Guye Ritchieho čekali obyčejný film.

plakát

Měsíc s dýmkou (1966) (TV film) 

Docela sympatická detektivka, ale pamatovat si z ní budu nejspíš jen skvělého Miroslava Macháčka.