Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 468)

plakát

Olympic - procházka historií (2016) (seriál) 

Mohlo by se zdát, že deset půlhodinových dílů na procházku historií Olympiku bohatě stačí. Bohužel nestačí, ani zdaleka. Ano, je vidět, že koncerty v Malostranské besedě měly skvělou atmosféru, lidé byli uvolnění a kapela se velmi dobře bavila, jenže jejich sestříhání není ani tak kosmetická, jako spíše řeznická práce a na ty nejzajímavější písně, které Olympic už nehraje a o nichž tento cyklus byl především, se často nedostane. Záznam je navíc lajdácký i v tom, že vůbec nepředstavuje hosty, a tak se například v prvním dílu na pódiu zčistajasna objeví Ladislav Klein, zazpívá Vzpomínku plíživou a zase zmizí, aniž by o něm kdokoliv cokoliv řekl, aniž by ho představil titulek... Pavel Chrastina ve druhém dílu totéž. Když pak Petr Janda před představováním kapely prohodí, že o hostech toho nakecal dost, je to tak nějak na hlavu.

plakát

Sherlock Holmes: Znamení čtyř (1987) (TV film) 

Celovečerní Sherlock Holmes má na vše víc času - na to, aby Watson dostal stejný prostor jako Holmes, aby si režie mohla vyhrát (všechny ty záběry přes zrcadla a zrcátka, kterých bylo i v "obyčejných" epizodách dost, jsou tady také a ještě nápaditější), aby příběh plynul příjemným nepřekotným tempem a aby závěrečné vysvětlení a vyprávění bylo dostatečně působivé. Zase se to zkrátka povedlo.

plakát

Zádušní oběť (2017) (TV film) 

Docela slušná detektivka s přesahem, k jehož rozpoznání mě ovšem film musel poněkud násilně dotlačit až v úplném závěru. Pak jsem se musel sám sebe akorát ptát, jestli jsem Zádušní oběť celou nepochopil, nebo jestli to byla chyba jinak zručně napsaného scénáře. Nevím.

plakát

Vlastním přičiněním (1967) (TV film) 

Jan Pivec a Bohuš Záhorský se trumfují, kdo se měl v mládí hůř a komu dalo větší práci, aby se vypracoval. Dělají to s takovou noblesou a pozvolně stupňovanou agresivitou, že je není možné nemilovat.

plakát

Prodej (1967) (TV film) 

Prostinká povídka, nebýt Jaroslava Marvana a Stanislava Neumanna, nebylo by na ní moc zajímavého.

plakát

Blbec z Xeenemünde (1962) 

"Zabíjel nevinný lidi a k tomu ještě moderní technikou. Byl to blbec!" Senzační obsazení v čele s Janem Pivcem a Rudolfem Hrušínským, kteří si vychutnávají každé slovo a každé gesto. Bez milionového nápadu Josefa Nesvadby by ale pochopitelně nebylo co točit.

plakát

Klub sráčů (2000) odpad!

...to raději tím drátem do oka.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Triky mi vyrazily dech takovým způsobem, že jsem v prvních minutách jen fascinovaně zíral na všechny ty stoprocentně realistické digitální Orky, abych je postupem času začal vnímat jako zcela plnohodnotné (nebo ještě lepší) herce z masa a kostí. To jsem nečekal. A nečekaného bylo ve Warcraftu naštěstí ještě víc, například pár zákrut, kterými se vydal příběh. Bitvy se povedly, měly patřičnou šťávu, a tu a tam při nich zemřel někdo, s kým jsem počítal minimálně do finále, ne-li do dalšího dílu. Škoda jen, že hudba nebyla trochu lepší a že se nepodařilo více využít další rasy. Ale třeba příště... Možná...?

plakát

Příběh pana Beana (1997) (TV film) 

Velmi příjemný a bohatý dokument - vůbec nevadilo, že jsem většinu z něj už četl nebo viděl jindy a jinde, protože oslav tak geniálního komika není nikdy dost.