Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 470)

plakát

Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona: 20. století začíná (1986) (TV film) 

Výborná tečka za povedeným seriálem, obzvlášť úvod první epizody s hydraulickým lisem byl svělý a špionážní atmosféru všeho, co následovalo, se podařilo odlehčit poměrně decentním humorem - tentokrát se žádné křečovité pitvoření nekonalo, naopak. Například to věčné vyzvánění telefonů a telegrafu v Mycroftově kanceláři bylo velmi vtipné a zároveň hezky názorně vysvětlovalo, jak moc se proměnil svět hlavních hrdinů.

plakát

Cooganův trik (1968) 

Velmi sympatická a každou vteřinou stylová podívaná s klasickým Clintem Eastwoodem v roli nafoukaného moderního kovboje, který v současném New Yorku řeší věci pěkně postaru. Jasná rozcvička na (dějově mnohem zajímavějšího) Drsného Harryho se spolehlivou Siegelovou režií a výbornou Schifrinovou hudbou.

plakát

Síla života (2014) 

Komorní melancholický western s velmi lidským poselstvím, který umí překvapit, napnout i dojmout. Zkrátka jeden z těch filmů, při jejichž sledování se sami nad sebou zamyslíte a nepřestáváte s tím ani když skončí a je dávno po titulcích. Tommy Lee Jones opět výborný za kamerou i před ní, Hillary Swank mu nezůstává nic dlužná... No a perfektně jsou obsazeny také všechny ostatní role. Člověk by si řekl, jestli to není "plýtvání hereckým materiálem", angažovat Johna Lithgowa, Jamese Spadera, Williama Fichtnera, Meryl Streep a další jen kvůli několika minutám. No, není.

plakát

Říjnové nebe (1999) 

Velmi příjemný film, ve kterém patos, pravé rodinné hodnoty a další správné věci naštěstí drží na uzdě pohodová nálada a velmi dobré výkony všech zúčastněných. Může se zdát, že rodinné drama o chlapci z hornického města, který chce být raketovým konstruktérem, není právě typická látka pro Joa Johnstona. Ale to se může jen zdát - on si totiž s dobovou atmosférou, partou kluků a jejich dobrodružným zápalem vyhrál jako vždy, ačkoliv ke konci se to, pravda, trochu táhlo.

plakát

Van Gogh: Darkness Into Light (1956) 

Film o filmu Žizeň po životě, zajímavé jsou části s "dosazováním" stromů, hledáním ředitele a také se setkáním Kirka Douglase a ženy, která skutečného van Gogha opravdu znala.

plakát

Žízeň po životě (1956) 

Krásný film, který vyjadřuje vše, co jsem si o van Goghovi kdy myslel. Jde o tragický osud člověka, jenž se zuby nehty držel všeho krásného, aby alespoň na okamžik nemusel vidět to ostatní a aby mohl zapomenout na své vlastní těžkosti. Skvělý Kirk Douglas a práce režie i kamery - filmové obrazy jsou nádherně syté a hřejivé, no zkrátka přesně tak, jak mají.

plakát

Juliette a Juliette (1974) 

Čert vem feminismus a tak dále, ale proč to není vtipné? Škoda. Vzpomínat budu asi jen na trochu netypického Pierra Richarda, jak v boxerských rukavicích zvedá telefon.

plakát

Život je krásný (1940) 

Mám tenhle film moc rád a ani postoprvé mě neomrzí. Vlastně mi připomíná snímky Woodyho Allena - nejen tím, že vcelku klasické schéma podobných romantických komedií podává trochu jinak (ale zase dobře a svěže), ale i tou štědrou porcí slovního humoru. Navíc Oldřich Nový je opět senzační a jeho zdejší výkon mě jen a jen utvrzuje v tom, že škatulku stoprocentního milovníka (jak ho dnes bohužel řada lidí stále vnímá) si nezasloužil, protože byl především stoprocentním komikem s, řekněme, milovnickými sklony. No a když mu sekundují Lída Baarová, Bedřich Veverka, Zita Kabátová, Ladislav Pešek a jako vždy skvělý Václav Trégl, nemám si nač stěžovat.

plakát

Westworld (1973) 

I robot má jen jedny nervy, a tak když Yulla Brynnera už poněkolikáté zastřelí rozesmátý dovolenkář, nemůže to zkrátka dobře dopadnout :) Westworld se mi kdysi ohromně líbil a dodnes si živě vybavím tu hrůzu, která mě popadala hlavně v závěru, kdy jde o vše. No, po letech film sice trochu vyčichl a je nutno uznat, že se místy táhne skoro nesnesitelně, ale jeho myšlenka naštěstí zůstala stejná.

plakát

Atlantis (1991) 

V hlavních rolích podmanivá hudba Erica Serry a krásy světa podmořského. Výsledkem je meditativní podívaná, při níž se člověk sám sebe ptá, k čemu to hernajs vlastně je, že umíme například vystřelovat rakety do vesmíru, když příroda dokáže všechno TOHLE a nás k tomu vůbec nepotřebuje. Naopak, spíš jí v tom překážíme.