Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Tohle snad ani nemá cenu komentovat. No dobrá, má. Představte si ten nejujetější humor, nejlépe anglický, se kterým jste se doteď setkali. A pak si představte, že ten humor stojí na hlavě, poskakuje vzad a od země se odstrkuje ušima. Zhruba to je Monty Pythonův létající cirkus. Je to genialita, mistrovské dílo. Jo a taky je to děsná volovina a nechutnost plná bizarních zvráceností a exkrementozních zprasenin hodných intelektuála čtvrté cenové skupiny s papíry na hlavu.__Můj nejoblíbenější Python: John Cleese.__Můj nejoblíbenější skeč: Dennis Moore.

Hříšní lidé města pražského

Hříšní lidé města pražského (1968)

Co epizoda, to třičtvrtěhodinový filmový skvost. Způsob, jakým tu herci spolupracují se skvělou Sequensovou režií a hudbou českého Morriconeho Zdeňka Lišky, je neopakovatelný.

The Road Runner Show

The Road Runner Show (1966)

Kojot Vilda (Wile E. Coyote) je pro mě jedna z nejzásadnějších postav filmové historie. A zdaleka nejen té animované. Neodolatelný, neúnavný, takřka donkichotský chlupáč, který TO (my všichni víme, co) zkouší dál a dál... A kterému nejde nefandit. Nejraději mám ty momenty, kdy se chudák stoprocentně přesvědčený lovec už už blíží k vytouženému opeřenému cíli, ale stačí jedna maličkost (následovaná výmluvným "Ó, bože..." pohledem) a "beep-beep", všechno je v tahu. Ať už kojot padá do propastí, svým vyděšeným čumákem zdobí nárazníky aut a vlaků, ať už trpí pod tunovými balvany, je ohořelý, zmrzlý, rozlámaný nebo prostě a jednoduše znechucený, nikdy to nevzdává. Když zkřížíte úděl Sisyfa a zlomyslnou zarputilost Edmunda Blackaddera, koho dostanete? Ano, je to chlupaté, skvostně podlé a uzavřelo to doživotní výhodnou smlovu s firmou ACME.

Hotýlek

Hotýlek (1975)

Jednoznačně nejlepší britcom, ale bůh zatrať všechny tvůrce jeho českého dabingu. Tfuj.__Nejlepší díl: Němci.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014)

Hříšní lidé města pražského pro nové tisíciletí. Nepřeháním. Neskutečně sympatické obsazení, zápletky inspirované skutečností, svižná režie, která nespoléhá na rádoby světový efektní kabátek, ale zůstává při zemi a také díky ní vše vypadá poměrně uvěřitelně, fajn hudba, rozumný počet dílů s rozumnou stopáží. Epizodu od epizody jsou Případy 1. oddělení lepší, překvapují nejrůznějšími herci v nejrůznějších rolích (Jiří Lábus, Vladimír Brabec, Jana Gýrová...) a alespoň pro mě byly silně návykové. Scenáristům asi nejvíce děkuji za krásnou roli pro Bolka Polívku, kterou už řadu let potřeboval.___P.S. A ani druhá řada nezklamala.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Žluté šílenství, koho by se nedotklo? Simpsonovi jsou kult všech kultů. Pravda, v posledních řadách jim trochu dochází dech a začínají vykrádat sami sebe, ale zábava je to pořád bezkonkureční. To nejlepší zábavné "něco", co vzniklo v USA.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

M*A*S*H - můžu kdykoliv a kdekoliv. Vtipy narvaný seriál, který si ovšem z války legraci nedělá, jak někteří tvrdí. Válku bere smrtelně vážně. Pro některé lidi je ale zkrátka lepší zbraní humor než puška.

Columbo

Columbo (1971)

Co sem napsat? Poručík je legenda - on a všechno, co k němu patří. Jeho baloňák, jeho pes, který se jmenuje Pes, jeho manželka, kterou nikdo nikdy neviděl, jeho křestní jméno, které nikdo nezná, jeho otřískaný peugeot... To vše kontrastuje s Columbovým mozkem výkonnějším než počítače NASA. Ten chlap je zkrátka bourák, kterého není radno podceňovat. "Eeee, promiňte, ještě jsem zapomněl... Je to taková drobnost, ale nedá mi to spát. Čistě kvůli papírování, víte? Jo, co jsem to..."

Umbrella Academy

Umbrella Academy (2019)

Za to, co udělali v šesté epizodě, jsem chtěl tvůrce vzteky překousnout, ale na druhou stranu jsem se tomu cynickému fóru docela dlouho smál a od téhle epizody až do konce neměla Umbrella Academy jedinou chybu. Ne snad, že by jí od začátku něco chybělo, ale ve druhé polovině to opravdu děsně šláplo na plyn. Tenhle seriál mi udělal velkou radost hlavně tím, jak je jiný, jak je podivný... A jak mu ta jinakost a podivnost vydržela až do úplného konce. Stejně jako v předloze se i tady děje spousta věcí, ale neznamená to, že se hned dočkáte jejich vysvětlení. A stejně jako v předloze jsou i tady postavy skvěle nesourodé, plné vlastních traumat, s komplikovanými vzájemnými vztahy... Když chtějí, tak vás pobaví, když chtějí, tak vás dojmou, a o překvapení není nouze. A kdo znáte knihy a těšíte se na Poga... Těšte se!