Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (53)

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Špatné to nebylo. Někdy i docela zábavné. Ehrenreich byl pro mě nakonec překvapivě v pohodě, byť v traileru působil spíše jako náhodně vybraný týpek do role, kterou máme všichni spojenou s jedním nejcharismatičtějších herců v Hollywoodu. Glover se na roli Landa vyloženě hodil a dobře si vedla i Emilia Clarke. Bylo tam pár pěkných scén, několik dlouho očekávaných momentů, jako první setkání Hana s Chewiem či Landem, ale celkově je to pro mě asi první Star Wars film, který Univerzum nikam neposunul. To i animované seriály The Clone Wars a Rebels vnesly do příběhu víc. Uvidím, jak na mne Solo zapůsobí po druhém zhlédnutí. Zatím ale dávám tři hvězdy.

plakát

Star Wars Povstalci (2014) (seriál) 

Po seriálu The Clone Wars, který se mi líbil, jsem se Rebels, o nichž jsem slyšel, že jsou pro mladší publikum, trochu bál. Nakonec jsem se k tomu odhodlal a vůbec nelituji. Po první rozjezdové sezóně seriál našel svou tvář a byť samozřejmě měl i slabší epizody, vnesl do historie povstání spoustu epických momentů. Pokud by se celý seriál alespoň přibližoval kvalitě posledních několika epizod, tak bych dokonce neměl problém dát pět hvězdiček. Epizoda A World Between Worlds pro mě byla dokonce jedním z nejsilnějších zážitků v celém Star Wars Universu.

plakát

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 

Ten pocit, když většinu stopáže sledujete v rámci Star Wars ságy sotva průměrný film, ale pak přijde závěrečná pasáž v chrámu na Naboo podbarvená famózní Duel of the Fates a jeden z nejlepších lightsiber duelů v historii Star Wars. To pak člověk neví, zda film hodnotit jako zklamání, nebo být nadšený :-)

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Poutavý příběh o dosud neznámých hrdinech jedné vzdálené galaxie, bez kterých by události v epizodě IV nikdy neproběhly tak, jak je známe. Po pomalejším rozjezdu a chaotickém střídání planet přišla famózní druhá polovina filmu a závěrečné minuty pak byly pohlazením po duši pro všechny Die-Hard Star Wars Fans! Nevadila mi ani CGI, rád jsem znovu viděl originálního Grandmoff Tarkina, rozhodně to bylo lepší, než kdyby ho hrál jiný herec. Tvůrcům se povedl také výběr lokalit. Zejména závěrečná bitva, umístěná na atolech Maledivách (viz komentář od POMO), byla třešničkou na dortu. Pro mě jednoznačně filmový zážitek roku. Welcome back Darth Vader!

plakát

Akta X - Série 10 (2016) (série) 

Je škoda, že se tvůrci celou dobu nevěnovali hlavní dějové linii s konspirací. Epizody 1, 2 i poslední 6. totiž byly hodně povedené a ukázaly, že tenhle seriál na TV obrazovkách chybí. Bohužel epizody 3,4 a 5 byly spíše takovou vatou, která by se hodila možná do klasické sezóny seriálu, ale ne do minisérie.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Jako samostatný film se nové Star Wars zatím hodnotí poměrně složitě, jelikož jde vlastně jen o začátek nového příběhu. Každopádně jde o hodně nadějný start nové trilogie. Abrams se držel osvědčeného formátu epizody IV, což ale nebylo úplně na škodu a navíc přidal vlastní filmařskou rutinu a invenci. Film táhly zejména postavy Rey, Daisy Ridley je kandidátkou na titul herecký objev roku, starého dobrého Hana Sola nebo roztomilého droida BB-8. Naopak více jsem čekal od Kylo Rena. V trailerech vypadal jako epický záporák, ale po shlédnutí filmu musím konstatovat, že zatím nesahá Darthu Vaderovi (nebo i Sidiusovi) ani po kotníky. Charisma tam prostě, zejména od chvíle, kdy sundal masku, chybí. Celkově mě Force Awakens jako velkého fanouška Star Wars potěšilo a už se těším, s čím filmaři přijdou v epizodě 8.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Pro mě docela milé překvapení. Na návrat legendárního T-800 jsem se těšil a zároveň se ho i obával. No, Arnie to zvládl s grácií a s vtipnými hláškami a jsem rád, že mohu říci „He is back.“ Na kultovní Cameronovy skvosty Genisys samozřejmě nemá, ale Salvation (které snad ani do T-univerza nepatří) i trojku hravě překonává. Skvělá je především první část filmu, která srší odkazy na jedničku a dvojku a také v ní dojde na tolik očekávané setkání starého a mladého Arnolda, ale i další průběh je rozhodně stavitelný a přináší pár zajímavých momentů, včetně alternativní budoucnosti. Film obsahuje spoustu dobrých akčních scén, možná jich mohlo být i trochu méně a naopak o něco větší prostor měl dostat příběh. Nezklamala ani mladá generace herců, zejména Emilia Clarke byla jako Sarah výborná a stala se z ní důstojná nástupkyně Lindy Hamilton. V kině jsem se dobře bavil a tak si Genisys své čtyři hvězdičky rozhodně zaslouží.