Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (339)

plakát

Adele: One Night Only (2021) (pořad) 

Hudba a zpěv naprosto v pořádku za 5*, to ostatní bohužel zbytečný balast.

plakát

Aféra (2014) (seriál) 

Rozhodně nadprůměrný počin, jak už u Showtime bývá zvykem. Jenom nevím, jestli další sezona nebude tak trochu nastavovanou kaší. Pro mě by to klidně mohlo skončit po 10 dílech. Ale jiskřička zvědavosti tam je a tak si pokračování nenechám ujít. Snad se z toho nestane Californication.

plakát

Agora (2009) 

Pro mne malinko zklamání, čekal jsem lepší herecké výkony i scénář. Také prokreslení jednotlivých postav a jejich jednání je pouze povrchní. Nezklamala Rachel a také neotřelé téma z hluboké minulosti. Režie, a také scénáře, které si píše sám, má na rozdíl od jeho krajanů svá specifika, které nemusí každému sedět. Předchozí filmy, které byly ze současnosti se mne líbily přece jen více, na historický epos jeho schopnosti zatím nestačí a tak se v postatě jedná o komorní drama o obdivuhodné ženě a prosazování křesťanské víry.

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Bohužel film mně nepřinesl takový zážitek jaký jsem očekával. Žena převlečená za muže, aby ochránila sama sebe před silnějším pohlavím? Herecky pouze průměrné, i když ze strany Glenn snaha velká, ale mám jiné favoritky na ceny. Dějově průhledné až hrůza, závěr také nebyl moc povedený.

plakát

Amadeus (1984) 

Tento film má v sobě ještě jednu rovinu. A tou je hudba. Ano kostýmy jsou také působivé, režie skvěle zvládnutá, herci vhodně zvolení, ale výběr hudby geniálního autora o kterém je celý film, vše podtrhuje a umocňuje. Jako kdyby pan Forman vystavěl celý příběh na jednotlivých kompozicích geniálního skladatele, nebo to tak bylo? To že za to nebyl Oskar i za hudbu je pro mně nepochopitelné, i když uznávám konkurenci Maurice-Alexis Jarreho, skladatele hudby Cesta do Indie (Doktor Živago, Duch, Lawrence z Arabie, Gorily v mlze).

plakát

Amazing Race: O milion kolem světa (2001) (pořad) 

Viděl jsem až S16, ale byla to docela zábava - lesby, kovbojové, detektivové, otec a dcera, bratři a páry, ty to mají vždycky nejhorší..

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Nástup to mělo inmozantní, střed byl trochu slabší a závěr (poslední dvě epizody) už zase velice slušný. Předpoklad pokračovaní další sezony je reálný a tak tento typ, který v TV prakticky chybí, zřejmě nezahyne. Oblíbené postavy Jessica a Frances, kterou mám rád od od doby, kdy hrála v seriálu Odpočívej v pokoji. A tady její proměny, jak ji viděli chlapi byly navíc hodně cool :)) Druhá řada Asylum, přestože tématicky úplně jiná, v mnohém překonává tu první. Temnější, šílenejší a více fantasy a přesto realistická. A tak s nadějí vyhlížím co pro nás vymyslí Ryan Murphy ve 3.sezóně.

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Kašlu na politickou nekorektnost, farma zvířat se bohužel nekoná, ale pár vtípů stojí za vidění. Evropani stejně nemají šanci a už vůbec ne, pokud by je vedl rudej s černým hustým obočím.

plakát

Anthony Bourdain: bez předsudků (2005) (seriál) 

Rio de Janeiro 3* za tu manželskou linku srážka jedné hvězdy, Emilia-Romagna 5* nejen za připomínku dovolené v tomto kraji

plakát

Antikrist (2009) 

Ještě nepřišli tři žebráci... Někdo musí zemřít...Lars to rozhodně nebude. Už předchozí dílo mu zajišťuje nesmrtelnost. Pohoršení, které jeho filmy mohou vyvolávat je silně pokrytecké. Ať už to byly filmy Prolomit vlny nebo Dogville zdá se, že je to útok na ženy. Možná, ale spíše se autor snaží ukázat v čem jsou ženy jiné, třeba zranitelnejší...Vizuálně jsem o jeho filmech nikdy nepochyboval a přesto mě tímto posledním zase dostal do kolen. Trochu mně to připomnělo námětem český film natočený za socíka s Martou Vančurovou a Vlastimilem Harapesem - Den pro mou lásku, ovšem tento popis bolesti, zoufalství a žalu je mnohem intenzivnější a kupodivu pro mne i realističtější. Na závěr už bych jen zopakoval to co vyzdvihují téměř všichni, i ti kdo hodnotí film nepochopitelně nízko (asi nechápou), a to je prolog. Napadlo vás, že ta žena to musela i přes intenzivní sexuální zážitek minimálně tušit? A tak moudrému napověz, hlupáka trkni...