Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (339)

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

Kvalitativně téměř na úrovni BB a přesto jiné. I když toho propojení je tam hodně a hlavně vedlejší postavy tak dostanou dostatek prostoru. Scenáristická dokonalost včetně originálního seriálového ukončení. Nejlepší epizoda S05E08.

plakát

Rodina Sopránů (1999) (seriál) 

New Jersey. Psychiatři. Rodina. Striptérky. Cosa Nostra nebo Comorra. Odpad (ten opravdový). Made in HBO. Smekám klobouček. Svět se dělí na ty, kdo už viděli celou italskou ságu a na ty kdo ji teprve uvidí. Doporučuji každému, i po těch letech má v dnešní době co dát, ale pro příznivce tohoto žánru povinnost. James Gandolfini se pro tu roli prostě narodil.

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Apple TV umí příjemně překvapit. Seriál o mém (kdysi) milovaném sportu, odehrávající se na ostrovech, ale s koučem z amerického fotbalu, nevzbuzoval důvěru. Teď jsem rád, že moje zvědavost zvítězila a dostalo se mně feel good sezóny, kterou hodnotím +4* Je vidět, že dobrý manažer musí být hlavně skvělý psycholog (tady by se ti naši měli co učit). A platí to (nejen) ve fotbale, ale v jakékoliv práci. Akorát je s podivem, že takoví lidé mají tak často problémy v osobním životě. Dobře napsané a výborný casting. Kromě hlavního představitele se mně hodně líbila Juno a objevem se stal Nick Mohamed. Druhou sezónu budu určitě držet palce opět Richmondu ;-) Druhá byla trochu slabší, ale ta třetí to plně vynahradila, včetně epického konce a toho, že tvůrci neupadli do stereotypů a měli rozum s délkou příběhu. Celkově rád navyšuji skóre na 5*

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Pro mne film roku. Minimálně, vzhledem k tomu co se poslední dobou točí, možná i dekády. Rozhodně doporučuji velké plátno s pořádným zvukem, ale i doma, až bude ta správná kvalita, budou mít radost.

plakát

Muž na laně (2008) 

Vzhledem k tomu, že tento dokument předcházel hranému filmu, který se v něm evidentně silně inspiroval, nemůžu jinak. Ten muž je šílenec. It is real. The 21st Century Most Acclaimed Films.

plakát

Dobré mravy (2016) (seriál) 

Překvapení sezóny.

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Naprostá extáze v nejvyšších patrech. Přestože historii miluji, zvlášť tu hodně vzdálenou, nikdy bych nevěřil, že mě bude bavit i takto nepříliš vzdálená "moderní" historie jednoho panovnického rodu i ostatních vládců tohoto národa. Downton Abbey bylo pro mne takový lahodný předkrm, ale tohle je hlavní chod, který pokud bude pokračovat v nasazené laťce, tak se rozhodně máme na co těšit. Trochu se bojím, zda to vůbec půjde na takové úrovni udržet. Smekám nad scénářem i zpracováním, výběrem herců, zejména před královnou a jejím prvním předsedou vlády, ale i do každého detailu vyvedených reálií té doby a prostředí. Až je našinci líto, že u nás nikdy nic takového o naší jakékoliv historii vládnutí nevznikne. 1. sezóna 5 *, 2. sezóna 4 *, 3. sezóna 5 *, 4. sezóna 5 *.

plakát

Lemmy Forever (2010) 

Sex, Drugs and Rock´n´roll ve své nejryzejší podobě. A také chlast, gamblerství, nejtvrdší, nejhlasitější a nejrychleší muzika, ale i jedno velké otevřené heavy metal srdce. Čeho si hodně cením, že mu sláva, na rozdíl od některých jiných, nevlezla na mozek. Pěknej oslavnej dokument, kdo by takovej o sobě nechtěl jednou vidět?

plakát

Tanečník (2016) 

Nejsem žádný fanda baletu, nikdy jsem o něm o Serjožovi neslyšel, ale ty výkony byly naprosto strhující, takže dávám plný počet a jdu si pustit "Take Me to Church" ještě minimálně jednou.

plakát

Goliáš (2016) (seriál) 

Pokud jsem Jedné noci dal plný počet, tady nemůžu jinak. Opět to táhne právník v hlavní roli, tentokrát luxusně vyvedený a poprávu Zlatým glóbem oceněný Billy Bob. Také ostatní postavy se mně moc líbily a kamera s hudbou to celé rámuje v kalifornských reáliích. A pokud si myslíte, že jste přiliš malí a bezvýznamní, zavřete se do pokoje s hejnem komárů.