Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (339)

plakát

Za to může Rio (1984) 

V obsahu je samozřejmě chyba a mají ji i někteří recenzenti, protože tou dcerou je Nicole Hollis (DEMI MOORE). Karen Hollis (VALERIE HARPER) je pochopitelně manželka. Film je to klasika osmdesátky, krásná doba z dnešního pohledu. Kdo prožil ví své. Malinko mně to připomíná klasiku Nebožtíci přejí lásce (1972). Není to tak dobré, ale hlášek je tam také plno. Některé by mohly i zlidovět. Postavy dobře zahrané, horňáci musí být v sedmém nebi. Původní a novou francouzskou verzi jsem ještě neviděl, ale minimálně té novější z Korsiky dám určitě šanci.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Není to Martinův a Ericův nejlepší film. Bohužel, všechny předpoklady to mělo. Asi by se na starý kolena už na to natáčení měli všichni vykašlat. Chybí jim soudnost? Nebo zpětná vazba od okolí, které k nim nesoudně vzhlíží? Do loňského roku jsem vkládal tolik nadějí, že se od mých oblíbenců (mj. Nolan, Scott, Fincher) konečně dočkám pořádných bijáků. Bohužel nestalo se..

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Zatím nehodnotím. Viděl jsem první třetinu a dále už to nedám. Počkám na druhou část, R verzi a režisérský sestřih. Ovšem obávám se, že to ani tak nebude nijak vysoké hodnocení této slátaniny.

plakát

Barbie (2023) odpad!

Jak tohle mohl být kino hit letošního léta nikdy nepochopím. Svět se už opravdu zbláznil a lidé utrácejí peníze za totální odpad. Pokud je tohle budoucnost filmu a údajná originalita, tak se (ne)máme na co těšit.

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

Kvalitativně téměř na úrovni BB a přesto jiné. I když toho propojení je tam hodně a hlavně vedlejší postavy tak dostanou dostatek prostoru. Scenáristická dokonalost včetně originálního seriálového ukončení. Nejlepší epizoda S05E08.

plakát

Zneuctění (1964) 

Japonský originál byl minimálně o hvězdu lepší. PN dělal co mohl, ale mexikána jsem mu stejně nevěřil. Spíše divadlo než film.

plakát

1899 (2022) (seriál) 

Jak pejsek a kočička vařili dort. Do půlky a dost. Dark (1. sezóna) se mně docela líbila, ale tady se tvůrci do mého vkusu netrefili. Je spousta dobrých seriálů, kterým můžu věnovat svůj čas. Tomuto už ne.

plakát

Škola dobra a zla (2022) 

Normální pohádka, což na Netflixu není obvyklé. Ty čtyři hvězdy jsou od paní Colombové.

plakát

Jan Koller: Příběh obyčejného kluka (2022) 

Slabota. Adorace jeho osoby ze sportovního hlediska je asi oprávněná, ale proč se dokument vyhýbá i negativním událostem v jeho kariéře jako byl nakopnutý dres v roce 2001 nebo hotel Praha 2007? Také jeho osobní život měl svoje stinné stránky, Horvi by mohl vyprávět. Nakonec se ukázaly skutečné charaktery, což se o tomto dokumentu říci nedá. Jeho vyznění je takový PP na Honzu.

plakát

Pět let (2022) (seriál) 

Nadprůměrný český počin, shlédnuto na jeden zátah. Neokoukaní herci příjemně překvapili.