Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Horor

Recenze (12)

plakát

Srbský film (2010) 

Tak tohle budu rozdýchávat hodně dlouho... ! Prvních 50 minut se zbytečně táhlo a nic moc šokujícího se nedělo, ale druhá polovina filmu to svýma "hardcore" scénama dokonale vynahradila. Hodnocení "nejodpornější film všech dob" Srbski film rozhodně obhájil, je to hnus, ale na druhou stranu si zaslouží pozornost.

plakát

Až po uši (2014) (seriál) 

Podle mého nejlepší český seriál za posledních x let. U každého dílu se bavím od začátku do konce. Škoda jen že každý díl nemá alespoň hodinu a celkově nemá seriál víc epizod. V neposlední řadě musíte po každé epizodě uznat, že Praha je vážně krásná.

plakát

Nařčení (2012) 

Že jsou američani národ bezmozků, si myslím už delší dobu.... ale že až takhle? :-D

plakát

Zvrácený (2002) 

Po prvních 5ti minutách jsem chtěla film vypnout, nedávalo to smysl a celý to bylo takový divný. Pak ale věci postupně začaly dávat smysl ... naštěstí. Musím se přiznat, že po konci sem si musela znovu přehrát začátek. Retrospektivní snímek o muži, kterému znásilní přítelkyni a on vezme spravedlnost do svých rukou. Palec nahoru.

plakát

Sám proti všem (1998) 

Skvělé intro vás vtáhne do děje a nepřestane vás to bavit až do konce. Vysoká koncentrace nesympatických postav přesně vystihuje tento snímek. Hlavní hrdina si celou dobu drží svůj "poker face" a s xichtem masového vraha se rozhodne mstít. Nenávidí všechny a všechno kolem sebe, jediná postava na které mu asi i záleží je jeho dcera .... v posledních minutách jsem si naivně myslela, že v něm přece jen kousek citu je. Incest s dcerou ale tuhle domněnku definitivně pohřbil. Agresivní, zvrácený a svým zpracováním originální počin.

plakát

Očista: Anarchie (2014) 

Obava z toho že pokračování nepřekoná jedničku se naštěstí nevyplnila. Anarchie je rozhodně zajímavější a ukazuje skutečnou realitu, kterou by "očista" způsobila. Aneb film se konečně neodehrává v jednom domě a vy si můžete očistu v šeru pouličních lamp vychutnat naplno. Pro mě je jediným mínusem to, že téma už tolik nepřekvapí a celkově by se z něho dal vytěžit více šokující děj.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Scotta Derricksona považuju za mistra hororu současnosti. Lekačky, mrazivé videonahrávky ... to nikdo neumí zpracovat líp než on. Závidím všem, co dokázali shlédnout celý film. Já jsem bohužel strachy chtěla odejít ze sálu po 20ti minutách a valnou část filmu koukala do mobilu či do zdi. Film vás nenechá ani na chvíli vydechnout a budete se bát celou dobu. Sinister a Chraň nás od zlého se dle mého zapíší do kultu hororových filmů, za poslední dobu jsem v rámci tohoto žánru nic lepšího a originálnějšího neviděla. Celou děsivou atmosféru brilantně dokresluje hudba Christophera Younga, která byla geniální už v Sinisteru. Jen ty Doors mi do toho trochu neseděly.

plakát

Nebezpečné hry (1998) 

Snímek má vlastně ve své podstatě dobrý nápad. Povedená zápletka a zajímavý příběh, to všechno ale totálně zhatí posledních 15 minut filmu. Na konci zjistíte, že nemůžete věřit absolutně ničemu, co se celou hodinu a půl odehrávalo. Tyhle šokující zvraty bohužel kazí celý film, který by jinak mohl být velmi zajímavý.

plakát

Lilja (2002) 

Depresivní snímek, na který se rozhodně nedoporučuji koukat při pochmurném večeru či citovém splínu. Film ukazuje nižší sociální třídu v ruské panelákové zástavbě. Všechno je tu šedé, špinavé, drsné a občasné songy od Rammstein vám na dobré náladě taky nepřidají. Sledujeme životní příběh mladé rusky, který se zdá být lehce beznadějný. Matka se jí vzdá kvůli pracháčovi z Ameriky, hlavní hrdinka si začne vydělávat prostitucí a nakonec, s vidinou lepší budoucnosti, odjede za prací do Švédska. Kde se ale ve finále stane obětí obchodu s bílým masem. Film vás skutečně vtáhne do děje a bez mrknutí ho budete chtít vidět až do konce. Jedinou výtku mám k nereálným scénám s křídly, ve kterých si Lilja povídá se svým mrtvým kamarádem, celý film to kazí.

plakát

Šeptej (1996) 

První filmový počin Davida Ondříčka. Chvílemi je to trochu sci-fi a poezie. Celý příběh brilantně dokresluje hudba od skupiny Colorfactory. Všechny postavy jsou tak trochu mimo realitu a rozum tady má asi jen doga Cosmo. Se Samotáři se film nedá srovnávat, ale i tak má svoje kouzlo. Hvězdičku navíc ode mne film dostává hlavně díky hereckému obsazení Vilhelmová, Čechtický a Muchow.