Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (128)

plakát

Ostrov (2023) odpad!

Ze správných důvodu se poslední dobou nekoukám na české filmy, no a když udelam výjimku, tak, ejhle, ono se to jen zhoršuje, film Ostrov, je kaše a slátanina. Ani nevím jestli to byla komedie nebo tragédie, ale tragické to opravdu bylo !!! Nejde o herce, ty pro prachy udělají cokoliv, ale ten kdo vymyslel tohle stupidní dílko, by si zasloužil lepáka !

plakát

Není čas zemřít (2021) 

To byla teda rozlučka, seriózně hořkost a pachuť, ne z toho jak to skončilo, to mě vůbec netýra, spíše ta vyzdimanost a nenapaditost tohoto dílu mě, docela zarmoutila, doufám, že teď Bond aspoň pět let bude spát než ho bude hrát prostě kdokoliv nebo cokoliv.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Co na to říci, hned po Awatarovi, druhé nejlepší sci-fi tohoto roku !  Fiim o MAVERICKOVI, o tom jak moc je sakra dobrej, o tom jak, muži chtějí být jako on a ženy chtějí a to bez vyjímek, nosit pod srdcem jeho dítě ! Kde scény bez něj se dají spočítat dohromady asi na 23 sekund, no a kde není, tak se o něm aspoň v superlativech mluví. Film o tom, jak je Amerika, tedy Americké námořnictvo se svými 40let starými F18 nejlepší, prostě nejlepší a ani stíhačky 5 generace, to prostě nedávají, když je tam MAVERICK. Jakoby banda onanistů zadotovala film a chtěla vidět zase CRUISE v uniformě aby si mohli u tohoto snímku dělat dobře !  Děj : ty zlí, mají jadernej program a mají  ho skoro hotový, musíme, je zničit, protože jsme světovej policajt, no a musíme u toho vycvičit bandu mladých a krásných lidí, aby jsme nakonec zjistili, že od začátku na to nikdo, krom MAVERICKA nemá ! Je prostě dobrej ! Vizuální lahůdka a velkolepá fetišistická orgie nad TOMEM CRUISEM. Nostalgik nejsem, ani jednička nebyla zázrak, ale aspoň měla příběh a děj a zvrat a dějově to něco bylo a znamenalo, tato nová šmakuláda, byla sice na pohled opravdu impozantní, jenž e to bylo vsechno, dál nic......dost přeceněné dílko. Jsem rád, že jsem na tom v kině nebyl, litoval bych peněz.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Dlouho jsme čekali a máme to tady ! Jednička. byla epochální záležitostí a Cameron dokázal. něco co odstartovalo filmovou revoluci. Proto jsme určitě všichni čekali, jak se popasuje s druhým dílem. A za sebe, mohu říci, že se to povedlo na jedničku, za mě určitě, rozhodně asi nejlepší film roku 2022 který jsem viděl. A je i pravda, že nic lepšího jsem neviděl ani v předchozích letech. Ano taková je bída amerického filmu, srovnání snese uz jen THANOS a jeho parta............Tak co mě tedy zabránilo dát plný počet hvězd ? Ipřez ten epochální pohled, tu úžasnou vizualizaci, perfektní akci a super nápad co má dvojka, tomu chybí něco co jednička měla.........Je to příběh , jen dle mého názoru, tak trochu šitý horkou jehlou, ano to si myslím, na natočení dvojky bylo moře času, tak proč proboha vznikli takové divné slepence, jako : PLUKOVNÍK má syna, nikdo o něm v jedničce, nevěděl ani nemluvil, prostě se vyskytl a tak tu teda je, co to jako má být ???? Další, vyloženě ohavnost, těhotnej AVATAR, co patřil SIGURNY, asi neposkvrněné početí, nejspíš jo !?Nedovedu si představit, kdo je otcem, ale trochu se obávám, aby to nebyl nakonec nesmrtelný PALPATÝN . No a na těchto slepencích v podstatě stojí i padá genialita tohoto příběhu, což sice trochu koušu, ale pořád to je asi opravdu za poslední dobu to nejlepší co jsem viděl.

plakát

Moonfall (2022) 

To byla jako sci fi komedie, tak to lecos vysvětluje. Hlavně to, jak byl ten film vyloženě trapný.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

A já narozdíl od kolegů nebudu tak shovívavý, i když je to o třídu lepší než ta pomatená píčovina jménem predátor evoluce, pořád je to na hony vzdálené klasice 1a 2 dokonce i na hony vzdálené trojce. Já v tom totiž vidím, zas a znova jako poslední dobou všude kolem sebe, GENDER, rovnoprávnost pohlaví, ženskou emancipaci a multikulty sračku. Geniální nápad zasadit příběh do takového prostředí, ale bohužel zas nedotažení do konce. Asi mi ani nevadí holka v hlavní roli, spíš to jak se to celé vyvrbilo, celou dobu mi bylo úplně všechno jedno, nemám žádnou emoci, snad jen zklamání, že se mé očekávání vyplnilo a zas to nedopadlo dle mých představ. O brutálních scénách nebudu hovořit, nebyli tam, o dobrém dějí nebudu hovořit, nebyl tam, o skvělé akci nebudu hovořit, nebyla tam, o úžasných efektech nebudu hovořit , taktéž chyběli, tento snímek měl vynikající nápad, který se ale neuskutečnil, spíše jsem měl pocit, že parta náctiletých kamošu z americké etnické menšiny natočili docela průměrný koukatelný film, který nemá nic společného s PREDÁTOREM. Ale na závěr musím říct, že po predátor Evoluci se snad nedá natočit nic horšího, takže, je tu vzestupná tendence.

plakát

Příliš malý svět (2019) 

Takto zbytečný film jsem dlouho neviděl, je mi to líto protože Natálie je dobrá herečka, ale tohle je film od začátku do konce o sobecké krávě, která chce zahodit úplně všechno co vybudovala na Zemi aby mohla spatky do vesmíru, ta motivace je skvělá a pochopitelná, ale prostě nechápu ten způsob.

plakát

Old Guard: Nesmrtelní (2020) odpad!

Já už opravdu nevím , je to mnou ? asi jo ? THERON je skvělá herečka, je krásná, umí si vybírat role a je skvělou akční ikonou dneška, pamatuju si doby, kdy bylo jisté, že když ONA někde hraje, tak ukáže KOZY ( někdy i vagínu, jen lehce, maličko, např. : DÁBLŮV ADVOKÁT ). Teď má hlavní role v akčňácích, mlátí chlapy a je u toho zatraceně sexi.......Vlastně nemám nic proti, když to má hlavu a patu a dá se na to koukat, proč ne ! Jenomže doba je už jiná, je potřeba ukázat, že už nestačí být žena, musíš být i černá žena, nejlépe lesba, ale to v tomto opusu, vynechali, dali tam totiž  rovnou dva homokluky, nesmrtelný válečníky, co si dají pusu, aby bylo hned jasno, že se maj rádi. Protože je potřeba, nám divákům vysvětlovat, že je to naprosto normální bejt, teplej a nesmrtelnej, a nejlíp černej nebo žlutej, protože GENDER si to vyžaduje, ale samozřejmě, je nejvíce v pořádku mít vagínu. A za to přesně tento film stál, za velkou, hlubokou, VAGÍNU. Stydím se za to, že jsem heterák.

plakát

Armáda mrtvých (2021) odpad!

Tento film řadím do kategorie : KDO MI VRÁTÍ PROMARNĚNÝ DVĚ HODINY ŽIVOTA ?! Mohl jsem dělat naprosto cokoliv, spát, srát, vařit, něco se učit..........zabít se, ale já trouba rači koukal na tohle a bylo mi z toho dost zle, BAUTISTA není zlej herec, jen si neumí pořádně vybrat, nebo je chytrej a když je to za pěkný prachy, tak hraje i v nevětších exkrementech, což asi platí víc, než, že by byl blb. Už se moc těším na dvojku.

plakát

Duna (2021) 

Co dodat, legenda je zpátky a opravdu to má pořádný koule. Tenhle film je jak dobře pojátý, tak i dobře obsazený a epičnost scén z prostředí je dechberoucí ! Tento film na motivy  románu je typickou ukázkou toho, že autor předběhl svojí dobu a pokusy o zfilmování z osmdesátych let a i těsně po roce 2006 byli trochu trapné ! Ale i tak všechna čest o ten pokus, zvláště o ten z roku 2006 protože tuhle trapárnu mají na svědomí i čeští filmaři, jaaaa si to pamatuju !!!! MOOOOC DOBŘE. Na této nové verzi nemám skoro co vytknout, snad jen to, že děj byl chvílemi dosti utahaný, ale opravdu mě dostala ta velkolepost scén, takže tuto drobnost odpouštím. Co se týká obsazení rolí, tak si myslím, že až na jednu minelu, se obsazení velice povedlo a hodně mě i potěšilo, že v rolích , jaké ve filmu jsou, jsou zrovna herci. kteří se na obsazení právě těchto postav opravdu hodí. BOHUŽEL, musím říci, že je tam ta nepřehlédnutelná minela, ano TIMOTHEE CHALMET, to se nedá odpustit, protože tento asexualní, androgenní, homočlověk, JE HLAVNÍ ROLE ! A když je hlavní role on, tak mám trochu problém, Nezahrál to špatně to asi né, ale já nemám pocit, že by to kdokoliv jiný zahrál hůře, nemyslím, že jeho role, je tak složitá, že by jí nezahrál kdokoliv lépe. Asi existuje dost mladých, krásných, vystajlovaných a mužnějších typů co by se mi v té roli libili více. Ten sladký hoch, mi příjde pro tuto roli moc GAY a to je pro mě osobně asi dost nepřekonatelné, nevím, je asi víc sexi než ZENDAYA, nebo jeho matka, nemá mužské rysy, má jen tuhle roli. Film se mi ale opravdu líbila doufám, že dvojka bude jen více nadupaná, ale v podobném duchu.