Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (33)

plakát

Tři barvy: Modrá (1993) 

Při poněkud kritickém hodnocení tohoto filmu mě napadlo, že nejsou tři hvězdičky jako tři hvězdičky.Tento film má toho do sebe hodně, je poutavý, modrá skvěle vykresluje chladnou atmosféru, která se člověku nepříjemně vryje do kůže a hudba je velkolepá, ale film jako celek působí bohužel značně neuspořádaně a bez děje, což kazí celkový dojem.Juliette Binoche ale vskutku předvádí hodně dobrý výkon.

plakát

Narušení (1999) 

Bezpochyby zajímavý film, jehož prostředí ve mně však bezděčně evokovalo srovnání s Formanovým Přeletem nad kukaččím hnízdem, které jsem shodou okolností viděla nedávno a stále ho mám v živé paměti, a ve kterém Narušení vyšli s poraženeckým statutem.Jolie podává velice solidní výkon a její roli člověk opravdu maximálně věří, i skvělá Ryder stojí za zmínku, ovšem ani tak dobré hlavní představitelky svých rolích nedokáží zachránit táhlost celého filmu a celkovou nedotaženost.

plakát

Zkrocená hora (2005) 

Zajímavě zpracované kontroverzní téma homosexuality, které velice vkusně popisuje jejich společný složitý vztah a vnímání lidí okolo nich.Velice krásné záběry přírody, skvělé herecké výkony, leč na celých pět hvězdiček jakoby něco chybělo.Možná nějaká jiskra mezi filmem a divákem.

plakát

Shrek 2 (2004) 

Je až kupodivu, že existují i nějaké kvalitní druhé díly, které lze ohodnotit pěti hvězdičkami.Myslím, že Shrek dvě splňuje parametry právě pro toto ohodnocení - vtipu neubývá, naopak, děj je pořád zajímavý a plný neotřelých překvapení, Shrek stejně roztomilý, a nezapomenutelný je ani kocourův sladký pohled.

plakát

Hledání Země Nezemě (2004) 

Nádherné, kouzelné, fantastické, pohádkové, relativně optimistické.Snové.Film, který na mě hluboce zapůsobil, který jsem probrečela celý od začátku až do konce a vůbec jsem se za ty slzy nestyděla, přišlo mi to přirozené.Naprosto dokonalé scény, které jsou emotivní, aniž by zaváněly kýčovitostí nebo přehnanou citlivou okázalostí...Skvělé herecké výkony doprovázené dokonalou hudbou.Jednoduše fantastická nádhera.

plakát

Ztroskotaná láska (2005) 

Jako parodie dobré, pokud je to bráno vážně, tak opravdu děsivé.Plytké, nicneříkající, hloupé dialogy, přehrávající herci, trapné situace, absolutní absence jakéhokoli náznaku humoru, neoriginálnost - už od prvních pěti minut musí být divákovi jasné, s kým Jenny skončí...

plakát

Bouřlivé výšiny (1992) 

Depresivní, temné a ponuré přesně jako knížka, skvěle navozující atmosféru nevlídné Větrné hůrky a jejích osudem poznamenaných obyvatel, ovšem oproti knižní předloze značně osekané (třeba vztah mezi Haretonem a Catherine, v knize se postupně vyvíjející, tu až příliš rychlý, anebo malý prostor pro Isabellu nebo právě pro Haretona).Ralph Fiennes zahrál divokého a rozervaného Heathcliffa nadmíru dobře.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Dokonalý a strhující film popisující problematiku závislosti, kdy se divákovi při některých scénách až tají dech a ta záverečná je nepřekonatelná.Jeden z nejdepresivnějších filmů, které jsem kdy měla možnost vidět, v sobě ukrývá bezmoc, hnus i následný odpor diváka k drogám (alespoň u mě to tak zapůsobilo), výstižně ukazuje stav nadrogovaného, i to, jak se jeho hlavní aktéři propadají čím dál tím hlouběji.Snímek, který zapůsobí.

plakát

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004) 

Na kvality prvního dílu nemá ani náhodou.Ubylo vtipu ač směsných scének by se tam jistě pár našlo, Bridgetin nadhled, který jsem tak oceňovala v prvním díle, se vytratil do ztracena, děj poněkud pokulhával, málo Daniela, v podstatě celkem nuda...

plakát

Klik - život na dálkové ovládání (2006) 

Krásné.Opravdu krásné.Vtipná komedie, která se postupem času a změnou prostředí mění v napínavé drama, kdy téměř s politováním hledíte na hlavního hrdinu, jehož život ani s ovladačem není ideální, jak by se zpočátku mohlo zdát.Určitě je to jeden z mála filmů, který v sobě nese ponaučení a nad kterým je třeba se pořádně zamyslet.