Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (33)

plakát

Shrek 2 (2004) 

Je až kupodivu, že existují i nějaké kvalitní druhé díly, které lze ohodnotit pěti hvězdičkami.Myslím, že Shrek dvě splňuje parametry právě pro toto ohodnocení - vtipu neubývá, naopak, děj je pořád zajímavý a plný neotřelých překvapení, Shrek stejně roztomilý, a nezapomenutelný je ani kocourův sladký pohled.

plakát

Hledání Země Nezemě (2004) 

Nádherné, kouzelné, fantastické, pohádkové, relativně optimistické.Snové.Film, který na mě hluboce zapůsobil, který jsem probrečela celý od začátku až do konce a vůbec jsem se za ty slzy nestyděla, přišlo mi to přirozené.Naprosto dokonalé scény, které jsou emotivní, aniž by zaváněly kýčovitostí nebo přehnanou citlivou okázalostí...Skvělé herecké výkony doprovázené dokonalou hudbou.Jednoduše fantastická nádhera.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Dokonalý a strhující film popisující problematiku závislosti, kdy se divákovi při některých scénách až tají dech a ta záverečná je nepřekonatelná.Jeden z nejdepresivnějších filmů, které jsem kdy měla možnost vidět, v sobě ukrývá bezmoc, hnus i následný odpor diváka k drogám (alespoň u mě to tak zapůsobilo), výstižně ukazuje stav nadrogovaného, i to, jak se jeho hlavní aktéři propadají čím dál tím hlouběji.Snímek, který zapůsobí.

plakát

Klik - život na dálkové ovládání (2006) 

Krásné.Opravdu krásné.Vtipná komedie, která se postupem času a změnou prostředí mění v napínavé drama, kdy téměř s politováním hledíte na hlavního hrdinu, jehož život ani s ovladačem není ideální, jak by se zpočátku mohlo zdát.Určitě je to jeden z mála filmů, který v sobě nese ponaučení a nad kterým je třeba se pořádně zamyslet.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Nádherný, jedinečný, optimistický, milý, úsměvný, dojemný, naivní příběh o dívce, která žije ve světě vlastních představ.Film, který vezme na srdce a už nepustí.Úžasná Audrey Tatou celou tu dokonalost jenom zdůrazňuje.

plakát

Manželské etudy po dvaceti letech (2006) (seriál) 

Ano, tento dokument je unikátní.Sledovat jednotlivé rodiny (tvrdit, že všechny díly budou stejné je hodně předpotopní názor) tak, jak jejich život nenapsal zručný scénarista, ale sám život, je neuvěřitelně zajímavé a hlavně - poučné.Toto je skutečný životní příběh, sledujeme rodiny v průběhu času, to, jak na ně tehdejší doba a konvence působily, postupně se vyvíjející vztahy jednotlivých členů, životní ztráty a nálezy...Určitě je to ten typ dokumentu, který ve vás dokáže vyvolat myšlenky na váš jak minulý, tak současný a budoucí život - a to je neuvěřitelný přínos.

plakát

Prodaná láska (2005) 

Hodně milá a příjemná romantická oddechovka o kolumbijské dívce, která díky svým momentálním trablům přijme nabídku dvou manželů, že donosí jejich dítě. Film, který dokáže pohladit na duši a vytvořit na rtech soucitný úsměv, a i přes Sofiiny nesnáze je poměrně optimistický.Angie Cepeda v hlavní roli je neuvěřitelně roztomilá.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Velice kvalitně zpracovaný horor.Nejsou zde prolité hektolitry krve, a přesto je to film, u kterého se divákovi až tají dech, některé scény jsou hodně vydařené.Skvěle propracovaná byla hlavně psychická stránka postav, hodně zajímavé byly předešlé "vraždy" a jedna nepovedená necitelného vraha Jigsawa, kdy by se divák jistojistě nechtěl dostat do kůže obětí.

plakát

Sekretářka (2002) 

Hodně zajímavé nevšední téma o dívce, která trpí sebepoškozováním, a díky svému šéfovi, u kterého se rozhodne pracovat jako sekretářka, získá naplnění v masochismu.I přes toto téměř nekonvenční téma je film zpracován vkusně, dokonce mu nechybí ani vtipné scénky, herecké výkony jsou taktéž maximálně přesvědčivé.Rozhodně film, který stojí za zhlédnutí už jenom proto, že máme možnost vidět jinou podobu lásky, než tu úplně klasickou.

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Jednoduše úchvatné.Konečně film, který je krásně natočený, konečně film, který není prvoplánovitý, konečně film, jež si i žádá být viděn vícekrát než pouze jednou, konečně film, z něhož si snad každý musí něco odnést, každý v něm najde něco pro sebe.Je strašně zajímavé sledovat ve vzpomínkách Joela a Clementine, ten zmatený tok myšlenek, ten jejich rozporuplný vztah, tu osudovost.Jim Carrey dokázal, že hrát umí, Kate Winslet je taktéž strhující.