Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Biografie (4)

Dalimil Klapka (herec)

17.07.2008

Většina z nás zná spíše hlas tohoto herce a málokdo by jej poznal i na televizních obrazovkách, přitom poručíka COLUMBA nebo dědy Simpsona ze seriálu SIMPSONOVI zná opravdu každý. Dalimil Klapka se narodil 22. května 1933 v Praze. Již při studiu na Jiráskově pedagogickém gymnáziu se věnoval ochotnickému divadlu a tak byl po… (více)

Larry Bird (herec)

16.07.2007

Celým jménem Lawrence Joseph Bird se narodil 7.12. 1956 ve městě West Baden ve státě Indiana v USA a je jedním z nejvýznamnějších profesionálních basketbalových hráčů bíle pleti. Svoje dětství prožíval v neutěšených rodinných poměrech. Rodiče trápil nedostatek finančních prostředků a tak část svého dětství prožíval Larry také u… (více)

Charles Barkley (herec)

16.07.2007

Charles Wade Barkley se narodil 20. února 1963 a je to bývalý úspěšný profesionální basketbalista. Jeho dětství však pramálo napovídalo o jeho budoucí kariéře. Na střední škole v Leedsu se v počátečních letech příliš neprosazoval, díky své nepříliš vysoké postavě nedostával mnoho šancí v zápasech. V posledních letech střední… (více)

Renáta Doleželová (herečka)

16.07.2007

Renáta Doleželová se narodila 2.6. 1950 v obci Brodek u Přerova. Po absolvování chemické průmyslovky v blízkém Přerově se přihlásila na JAMU, kterou úspěšně dokončila. V jako prvním svém angažmá nastupovala v divadle Petra Bezruče v Ostravě. V roce 1979 se stala členkou souboru FSB a posléze hrála v několika dalších divadelních… (více)

Reklama