Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (1 483)

plakát

Blondýnka (2022) 

Stejně podivně metafyzicky metaforické jako Spencer s Kristen Stewart. Motiv otcovství/mateřství mě nijak zvlášť nezaujal a scény s JFK... Slabší dvě hvězdičky a Blonde už rozhodně nechci vidět podruhé.

plakát

Včela na mušce (2022) (seriál) 

Bohužel mám pocit, že Mr. Bean už nemá divákům moc co nabídnout. Včela na mušce ač britská, působí americky zoufale - ať už jde o zjednodušující vykreslení charakterů, fekální humor nebo pointou vtipu postavenou na jedné včele. Za mě seriál zachránila až devátá kapitola, která ale vlastně byla pro vnímavějšího diváka poměrně snadno očekávatelná.  Když Mr. Bean, tak jeho devadesátkové skeče. Vše ostatní je jen naředěná kaše.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Opravdu nerada rozkoukávám roztočené seriály. Ke Stranger Things jsem přišla přes kamarádku, která z něj byla nadšená, a tak jsem si řekla, že mu dám šanci. A stálo to za to. Od první do dosud natočené čtvrté řady nelituji jediné minuty a možná se na seriál kouknu za pár let znovu. V centru příběhu stojí parta děcek, jakými jste možná byli i vy - milují Dračí doupě, svůj poklidný život, hry a věří, že "Přátelé si nelžou." Vše se změní s příchodem podivné dívky El, která partu napřed naruší, aby ji záhy o to silněji spojila. Zlo v Hawkinsu číhá na svou chvíli a El a její kamarádi se budou muset zatraceně snažit, aby zachránili svět. Mou nejoblíbenější postavou je samozřejmě Jim Hopper, ale ve třetí řadě to byla i Robin a ve čtvrté sérii určitě Eddie a Max. Připojování nových postav se děje naprosto přirozeně, nenásilně a prostě si je nejde nezamilovat.

plakát

Příliš osobní známost (2020) 

K filmu jsem se dostala tak, že mě zaujala upoutávka v televizi. Vilhelmová a Balzerová se mi líbily v Tátově volze, Hřebíčkovou mám v romantických komediích ráda. No a to je asi všechno, co tenhle film může nabídnout. Když odhlédnu od předabování slovenských herců, vadila mi hlavně afektovanost téměř všech zúčastněných a rozplizlost celého filmu. Mrtvá manželka, těhotná kámoška a zejména pak nemastná neslaná ústřední hrdinka. A naprosto to dozabil ten poslední telefonát. Dobře jim tak.

plakát

Uncharted (2022) 

Další hledačskopokladový film? Ale jo, proč ne. Ústřední trio je sympatické, honba za pokladem napínavá a po nějaké době jsem se zas podívala do krásné Barcelony. Uncharted jsem si užila a je vidět, že tenhle žánr má i od dob Lovců pokladů stále co nabídnout.

plakát

Úniková hra: Turnaj šampiónů (2021) 

Logika jde v Turnaji šampiónů tak trochu stranou a do popředí se dostává akčnost a hra o čas. Místnosti byly fajn (banka, pláž, deštivá ulice), nápady na hádanky zajímavé, ale ten konec... ten to naprosto zazdil. Vlastně mám pocit, že celou tu dobu byl příběh a hrdinové v pozadí a řešily se jen hádanky, a až na konci se to snaží naznačit nějaké - hodně komplikované - emoce. No jo, bude další díl, protože Escape game room prostě frčí.

plakát

Vražedné stíny (2022) (TV film) 

Zejména druhý díl se vleče jak pondělní porada a konec v nedohlednu. Za mě Vražedné stíny rozsekala předabovaná Jana Krausová, nevysvětlené motivy vražd (a chování některých postav), přemíra motivů (prostituce, uprchlíci, zkorumpovaní policajti, manželské vztahy, rychloželeznice...). Bylo toho moc, ztratil se v tom režisér i divák. Líbila se mi vlastně jen atmosféra filmu a vila, ve které bydlel Tomáš Töpfer. To je ale na detektivku málo.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Velmi dobře zpracovaný krimi seriál, který pracuje s vybranými reáliemi 90. let. Perfektně odvedená práce s devadesátkovými rekvizitami, kostýmy a parukami (Jonák!), skvělé výkony herců. Fakt mě bavilo těch šest neděl zasednout večer k televizi a sledovat, jak to celé dopadne. Líbí se mi, že se seriál devadesátkami jen inspiroval a nehraje si na dokument.

plakát

Šílenství (1994) 

Hodně zvláštní devadesátkový horor Johna Carpentera. Sam Neil se ocitne v pekelném světě, odkud chce za každou cenu zmizet. Což nebude tak jednoduché, protože to vypadá, že tady jde o víc, než jen vypátrat, kde se schovává spisovatel Sutter Cane, autor celé řady naprosto fenomenálních hororů. Stephene Kingu, slyšíš nás? Film není špatný, ale nesedlo mi herecké obsazení ústřední dvojice. Zvlášť Julie Carmen mě strašně štvalo. Celé to její zalamování... muhehe... Tři hvězdičky a znovu to vidět nemusím.

plakát

Red Notice (2021) 

Dobrodružná komedie o krádeži za miliony. Že to tu už bylo stokrát? No ale ne s Ryanem Reynoldsem v jedné z hlavních rolí. Dwayne Ryanovi skvěle nahrává a výsledkem je akční jízda, kdy si na konci nebudete jistí, kdo je čím matka. Mně se tenhle výlet pro třetí Kleopatřino vejce líbil a skvěle jsem se bavila.