Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (1 483)

plakát

Moonrise Kingdom: Animated Book Short (2012) 

Kéž by takové knížky opravdu existovaly... Nádherná animace, příjemný hlas a dikce Kary Hayward a podivínský knihovník si získaly mé srdce hned při prvním knižním vypravování.

plakát

Come Together (2016) 

Lze mít při reklamě husí kůži? Ano, pokud ji natočil Wes Andreson! Minimalistické čtyřminutové retro s poetikou, kterou už tolik let miluju. Víc Wesových reklam!

plakát

Černobylské deníky (2012) 

Už od začátku jede film na vlně očekávatelnosti, ale nevadí, nějak se do té Pripjati dostat museli. Poctivě budovaná atmosféra dostává poněkud na zadek, když se jim zkomplikuje odjezd z oblasti. Protože jako proč? Proč by někdo chtěl, aby z oblasti neodjeli? Tuhle základní věc jsem nepochopila a čekala jsem, až se to rozlouskne. Bohužel žádné vysvětlení nepřišlo, pak už tu byl jen útěk před hordou čehosi a nelogické chování postav. Stereotyp, nuda. A přitom to mohlo být hodně fajn, protože bubáci tu jsou jen sotva postřehnutelní, takže atmosféra je opravdu tísnivá.

plakát

Psí poslání 2 (2019) 

Nejen v porovnání s jedničkou se jedná o slabý odvárek. Mnohem hůř ale hodnotím odklon od literární předlohy, protože konec filmového Psího poslání mě zkrátka zklamal - jde o klasickej hollywoodskej konec. A taky tu chyběl jeden z hlavních motivů knihy, kdy má CJ jisté zdravotní problémy. Na nedělní odpoledne dobrý, ale jinak si radši pusťte znovu jedničku.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Ženy v běhu mi sedly. Svým obsazením, humorem, dějem... vším. Po Bezva ženské na krku se jedná o další českou komedii, kterou můžu vidět kdykoli znovu.

plakát

My (2019) 

Oproti Get out je tenhle film pro mě ohromným zklamáním. Ústřední motiv je fajn a do poloviny filmu mě bavil, jenže pak se to zvrtne v útěk a mně už najednou bylo jedno, jak kdo dopadne. Ano, konec je možná skandální, ale přijde mi násilně naroubovaný na zbytek filmu. Nicméně i tak jsem ráda, že jsem film viděla, a těším se na další režisérův snímek.

plakát

John Wick 3 (2019) 

Neurazí, nenadchne a dokonce ani nevadilo, že jsem předchozí první dva díly v polovině zalomila. Pro fanoušky Keanu Reevse povinnost, pro ostatní je to malinko vleklé, ale akcí nabité dobrodružství o chlapíkovi, co miluje svoji ženu a psa a hodlá se pomstít všem, kdo někomu z jeho milovaných ublíží. Jo, na čtyřku se za pár let taky mrknu.

plakát

Doba nevěrná (2017) 

City většinou všechno zkomplikují. I naše vztahy, jak ukazuje Mark O'Rowe. Pomalé tempo, civilní herectví a minimum efektů dělají z filmu The Delinquent Season nezapomenutelný zážitek, který by měl vidět snad každý. Ač Cilliana Murphyho nemám moc ráda, tady byl výborný - zejména ve druhé polovině filmu, kdy se začínají objevovat bouřlivější emoce.

plakát

Ajťáci: Přichází internet (2013) (TV film) 

Ano, postavy jsou pořád stejné a nemění se jejich humor (recenze na stolní hry, namalování Jen do kafe), což je super. Jenže pak uběhne pětadvacet minut a najednou zjistíte, že to celé má dost slabou myšlenku a neznat předchozí díly, byla bych z toho hodně zklamaná. Tahle docmrdávka je stejná jako Gilmorky po letech: nostalgie táhne, herci stárnou, humor zůstává. Zavzpomínala jsem si, párkrát se usmála, ale tyhle věci nevznikly, asi by se nic moc nestalo.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Alita je velmi dobře natočený komiks. Dokonce bych řekla, že jeden z nejlepších, jaké jsem viděla. Nejen že její postava je vizuálně dokonalá, ale ona tam tak skvěle zapadla, že jsem chvílemi zapomínala, že je vlastně jen nakreslená. Moc se mi líbila postava kyberdoktora Ida v podání Christophera Waltze a i mrcha Jennifer Connelly byla výborná. Možná by mohla být stopáž o pár minutek kratší, ale vlastně jsem se ani nestačila začít nudit, takže za mě super.