Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (630)

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Tomuhle filmu jsem nepřišel na chuť tenkrát a nezměnilo se to ani teď, po třiceti letech. 45%.

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Tenkrát před lety jsem si říkal, že jsem to jen nepochopil. Teď vidím, že nebylo co chápat. Hovadina nad hovadiny. 15%.

plakát

A máte nás, holky, v hrsti (1980) (TV film) 

Normalizační minikomedie s dost nedomrlým scénářem ušitá horkou jehlou za jeden natáčecí den, kterou nespasí ani poměrně slušný herecký obsazení. 35%.

plakát

American Horror Story - Apocalypse (2018) (série) 

Bál jsem se, že po tolika sériích to půjde pomalu ale jistě do kopru, ale Apokalypsa probudila seriál po lehce chladnějších Cultu a Roanoke opět k životu. Skvělej koktejl běsnících pekelných živlů a nám už tolik dobře známýho Covenu mě nenechal ani na chvíli vychladnout. Díl po díle postupně se odkrývající skutečnosti okořeněný nezbytnou dávkou flashbacků Vás přivedou s pár překvápkama pěkně až do finále. Po malým očekávání je to k mojemu velkýmu potěšení jedna ze tří nejlepších řad. 88%.

plakát

American Horror Story - Asylum (2012) (série) 

Asylum mi opět nepřineslo to, co jsem očekával, ale to, že šílenství nepřišlo ve formě běsnících pacošů, ale z opačné strany v podobě toho nejzvrácenějšho zla je rozhodně trefa do černýho. Hned první díl rozehrává sérii na plnej knedlík, aby pak lehce zvolnila a jela si to svý skoro až do konce, kde to v samotném závěru místo očekávaného strhujícího finále bohužel ještě trochu poupadá. To lehce zvolnila bych měl dát do uvozovek, protože lehce zvolnit z totálně masakrálního prvního dílu znamená mít furt pořádný grády. Už to není taková typicky hororová duchařina jako první řada, teď už je to silně atmosférická vražedná realita z blázince, kde se sice ještě nějaká ta mystika najde,ale kde hlavně půlka bláznů vůbec blázni nejsou, což dává příběhu ne zrovna příjemnou pachuť zoufalství a beznaděje a zvrhlosti a psychické i fyzické mučení je tu na denním pořádku. Prostě klasická představa ústavu hrůzy, kterou má v hlavě asi většina z nás. Těžko srovnávat hrušky a jabka, každý z nich má jinou chuť, přesto mi ale tahle šílenost šmakovala ještě o ždibec víc než předchozí řada. 90%.

plakát

American Horror Story - Coven (2013) (série) 

Třetí série je jakoby vzdálená příbuzná prvnich dvou. Slabý odvar, který oproti nim postrádá tu notnou dávku napětí, děsivých scén a šokujících zvratů nahánějících husí kůži. Nejenže pojem smrt tady ztrácí svůj mrazivý tón, protože většina násilně zabitých lidí stejně obživne, ale všechno dění jakoby se tu točilo pořád nějak dokola, bez výrazně vyvíjejícího se příběhu. Sama o sobě by Coven asi nebyla tak špatná série, nebýt toho velkého nabuzení chuťových pohárků těmi předcházejícími dvěmi. Ale Jessica je tu opět úžasná a velkou měrou přispívá k slušnému nadprůměru. 70%.

plakát

American Horror Story - Cult (2017) (série) 

Snad spíš American Thriller Story, protože veškerej koncept předchozích let založenej na děsech ať už pozemských nebo těch nadpřirozených je fuč. Stala se z toho politická kriminálka, kde slovo Cult znamená sice přesný vyjádření veškerý podstaty řady, ale bohužel i ztrátu osobitosti tohohle seriálu. První půl série mě i přesto dost slušně bavila, aby ta druhá upadla do celkem nezajímavýho a několik dílů stagnujícího děje plnýho masovýho fanatismu nepříliš originálně připomínajícího Klub rváčů. Až na ten strach z neznámýho, schovávající se pod maskama prvních dílů mi tahle řada nepřišla ničím zvlášt výrazná a zajímavá. Z herců stahuje veškerou pozornost trio Peters, Paulson, Lourd, který je vážně bez výhrad, ale co tu kromě jedinečnosti AHS ještě navíc chybí, je bohužel napětí, náboj a Hudba! Škoda. Ale i když na poměry svých předchůdců o dost slabší, ve srovnání s okolním filmovým a seriálovým světem je to pořád ještě dost slušná podívaná. 70%.

plakát

American Horror Story - Double Feature (2021) (série) 

Výživný Red Tide jsem zhltnul během sobotního dopoledne a musím říct, ze Macaulay je i přes svojí nynější ošklivost pořád roztomilej. 80%. Co se Death Valley týče, tak po tom neuvěřitelným hatu ze všech stran tady, kdy jsem váhal, jestli si to vůbec pustit, jsem naopak příjemně překvapenej. Obě časový linky dobrý, ta ze součastnosti teda o něco lepší, ale napětí, očekávání a klasickej AHS bizár nechyběl ani jedný. Já jsem s touhle zavrhovanou půlserií spokojenej. 75%.

plakát

American Horror Story - Freak Show (2014) (série) 

Panoptikum se zase alespoň z části vrací ke kvalitám prvních dvou sérií. Tedy pokud jde o uspořádání a vývoj příběhu a oproti Čarodějnicím, které byly jakoby postaveny mimo linku předešlých řad a byly, dá se říct, oddechovým časem s místy skoro až zábavným dějem, Freakshow je zase dost vražedné a působí opět hororově. Není to sice až v takové míře, ale co mu chybí tady, to dohání na bizarnosti. Celkově můžu tedy říct, že vzhledem k mému nevelkému očekávání jsem docela příjemně překvapený a spokojený, i když teda to finále?! Rozjezd jak prase a... No budiž. 82%.

plakát

American Horror Story - Hotel (2015) (série) 

Děkuju všem přispívajícím uživatelům CSFD za podhodnocení týhle řady. Díky tomu se mi zase jednou dostalo hodně příjemnýho překvapení tím, že čím míň očekávám, tím vic pak dostávám. Hotel je svojí hlavní myšlenkou v podstatě stejnej jako Murder house, jenom o dost děsivější, krvavější, hororovější a sexuplnější. Myslel jsem, že mi po předešlých sériích bude chybět Jessica, ale Lady Gaga jí v hlavní ženský roli plnohodnotně zastupuje. Je naprosto úžasná, stejně jako Wes Bentley v tý mužský. Výborná kamera a hudba nahánějící husí kůži dodávají už tak výborný atmosféře body navíc a dělají z Hotelu tu nejhrůznější sérii, která je schopná, tedy po shlídnutí posledních dvou řad, vykopnout tenhle bizarní seroš do mých oblíbených. Navíc jako zatím jediná mi přinesla finálovej díl, po kterým jsem celou dobu žíznil a kterej mě konečně naprosto emocionálně dostal a divácky uspokojil. 92%.