Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (630)

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Už dlouho jsem se u špionážky takhle dobře nebavil. Všechno tu skvěle šlape, hlavně ale chemie mezi ústřední trojkou. Je radost pro oko koukat ve filmu na hezký a sympatický lidi a balzám pro uši poslouchat skvělou hudbu. Vizuálně je to vůbec paráda. 85%.

plakát

Sněžná past (2018) 

Prosťoučkej scénář s často dost hloupým a nepřirozeným chováním postav a střihem jak z pomocný školy oproti jinak celkem slušný, béčkový honičce s parádním zimním pozadím. 60%.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Vizuální pohlazení po duši, skvělá atmosféra a hodně našláplej casting. Film má pořád tempo a dost silnou emocionální záverečnou část. Bál jsem se a dlouho odkládal. Zbytečně. 82%.

plakát

Vyšetřování ztráty třídní knihy (1997) (divadelní záznam) 

Cimrmanovskej záznam představení jsem viděl vůbec poprvý a musím říci, že mě dost zklamal. Mám moc rád Svěráka i Smoljaka a vůbec všechny lidi kolem nich a jejich humor jakbysmet, ale tohle? Párkrát jsem se pousmál místo toho, abych se smál až bych se za břicho popadal. Scénář nestojí za nic, tři hvězdy dávám opravdu jen za herce. 65%.

plakát

Zátopek (2021) 

Po technický stránce to je fakt pecka. U finálových scén závodů jsem měl až husinu, jak autentický to bylo. Naopak trochu mě zklamal film jako takovej. Doufal jsem v hlubší náhled do Zátopkova sportovního života, jeho tréninkový metody, proč byl tak jedinečnej. Děj běžel celou dobu jen od závodu k závodu, od olimpiády k tý další. Žádný výrazný zpestření se nekonalo, takže bohužel... chvílema jsem se nudil.73%.

plakát

Pád do ticha (2003) 

Až na ten největší spojler to bylo dobrý. Bohužel forma vyprávění, kdy od samotnýho začátku víte, že to všechno skončí dobře, filmu bere spoustu bodů. Tím pádem ubývá napětí, očekávání, momenty překvapení a vy jen sledujete rekonstrukci jednoho výstupu s předem daným koncem. 70%.

plakát

Vražedná stěna (2008) 

Bejvávalo asi hodně drsný lézt po skalách před skoro stoletím. Rybářský kloboučky, pletený rukavice a bágly plný neodlehčenýho vybavení. Hodně napínavý drama, gradující až do samotnýho konce. Herci sice vizuálně typicky německý, ale člověku to po půlhodince přestane vadit. Celej film protíná výrazná sugestivní hudba, která Vás celou dobu drží ve střehu, kdy se co posere. Další příjemný německý překvápko. 80%.

plakát

Million Dollar Hotel (2000) 

Ty vole, tak to byl teda úlet. Dobrý tři songy od U2, líbí se mi tenhle styl vypravování, ale jinak mě tahle roztahaná psychotická nuda minula setsakramentsky velkým obloukem. 30%.

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

Čekal jsem trochu něco jinýho. Akčnějšího, drsnějšího, s propracovanějším dějem. Ten film je naopak dost lidskej a výrazně zaměřenej na dvougenerační vztahy, předávání zkušeností a budování osobností. To ale neznamená, že je to špatně. Je to jen jinak. Tak či onak, jistou dávku dobrodružství a napětí to rozhodně má a mě se to líbilo. 80%.