Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (376)

plakát

Pán tygrů (2020) (seriál) 

Asi nejdivočejší dokument, který jsem kdy viděl. Dýchalo to na mě atmosférou českých kolotočářů a cirkusáků, akorát ve větším měřítku. Jak říká jedna z postav na konci. O zvířata tu nakonec vůbec nejde. Prý se už uvažuje o filmu, docela se těším na obsazení a herecké výkony. Joe Exotic by si zasloužil samostatné ztvárnění v roli záporáka v nějakém samostatném filmu nebo hře.

plakát

Piercing (2018) 

Příliš profesionálně a sterilně natočené, aby to mohlo mít nějaký šmrnc podivnosti a zábavy a vzbuzovalo jiný pocit, než nudu.

plakát

První člověk (2018) 

Film u kterého jsem si zalitoval, že nejsem příznivce konspiračních teorií. Kdybych totiž byl, První člověk by bylo čistokrevné sci-fi, s fiktivními postavami a fiktivním příběhem. Pak bych byl výsostně nadšený a jedinou chybou by byl typický americký antropocentrismus, který by za daných okolností nevadil. Pro mne bohužel, ale přistání na měsící je historickým faktem a v tom případě mám s výběrem stěžejních scén filmu, myšlenkou, kterou scénaristé a režisér z nich vyvozují i všudypřítomným nesnesitelným antropocentrismem velký problém.

plakát

Temný Kraj - Čarodějnice (2017) (epizoda) odpad!

Sestry Bártů mají opravdu talent! Na to, jak ze scénáře a ze samotného děje vystřihnout všechno to důležité, zajímavé, dynamické, překvapivé - prostě to, co by mohlo ze seriálu udělat koukatelnou věc.

plakát

Happy End (2017) 

I Hanekemu by občas prospělo, když nemá co říct a chce jen škodolibě a cynicky ukazovat prstem na druhé, kdyby radši mlčel.Kritika společnosti na úrovni diskuze na sociálních sítí, ze kterých si Haneke pokrytecky utahuje.

plakát

Tiché místo (2018) 

John viděl Mars útočí a rozhodl se, že si tím nápadem vydělá na rodinou dovolenou, což samozřejmě znamená ubrat humor, přidat drama a hlavně ten Bůh a rodina tam nesmí chybět. Začátek mě bavil jako horor, konec jako komedie. Jasný tři hvězdy a medaile za nejvíc blbostí v rámci hoďky a půl. Aka jsem asi starej, když mi zpětná vazba mikrofonu nepřijde jako sci-fi.

plakát

Suburbicon: Temné předměstí (2017) 

Clooney s Coeny těm Oskarům tak urputně vyběhli naproti, až je úplně minuli a skončili někdě ve slepé uličce. Nemám co bych k tomu filmu víc řekl, je to tak poslepovaná povrchní fraška, že při sebemenší snaze o uchopení se začne samovolně rozpadávat, až z ní nezbyde vůbec nic. Ani vzpomínka.

plakát

Tak už mě sakra polib, pitomče (2013) 

Hvězda za Eili, hvězda za to, že to tak nějak příjemně plynulo, ale jinak pokud nejste teenager, nebo to není váš první film o středoškolských láskách, tak vám "Pitomec" nic nového nabídnout nemůže. Po deseti minutách víte přesně co, jak, kdy a proč.

plakát

Pěkně blbě (2017) 

Z pohledu originality ve výběru tématu, nebo přístupu k žánru je na tom film pěkně blbě. Děj ani postavy vás nemají šanci překvapit. Jedna jediná věc, která film tahá z nudy a šedi podprůměru jsou dialogy. V tom smyslu, že v 99 % podobných filmů mají postavy v každé chvíli přesnou, výstižnou a vhodnou odpověď na jakoukoliv otázku, případně pohotovou reakci na jakoukoliv situaci. Vždy mne to iritovalo a sráželo to v mých očích uvěřitelnost postav. V Pěkně blbě nicméně postavy zaskočeně blábolí, tváří v tvář překvapení plácají nesmysly, vzájemně se argumentačně faulují, případně nastává trapné ticho. Tedy tak, jak by reagoval v podobných situacích normální člověk. Za to zaslouží Kumail dík a aspoň ty 3*.