Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný
  • Fantasy

Recenze (9)

plakát

Rekap (2019) 

I přesto, že nemám ráda lekačky, tady jsem vydržela koukat do konce i přes prsty. Tak nějak jsem čekala, co bude v závěru. Hudba skvěle doplnila tajemnou atmosféru a BW taky přidalo na celkovém dojmu. Jsou tu dobře ukázané myšlenkové pochody, které mají občas hodně přepracovaní lidé. Trochu mi chybělo v závěru ukázat, proč se rozhodl to udělat. Úzkost mi nepřijde jako důvod k takovému konci.

plakát

Titanic (1997) 

I přesto, že jsem tento film viděla několikrát, vždy si všimnu něčeho nového nebo na mě nějaká scéna zapůsobí. Tentokrát mě ani tak nezaujal hlavní příběh Jacka a Rose, ale všímala jsem si příběhů lidí z nižších tříd. Jako nejsmutnější scénu nepovažuji, jak Jack s Rose byli po utopení Titaniku na dveřích a loučili se. Jednoznačně ve mě vždy vyvolá slzy scéna, kdy staří manželé leží na posteli v objetí a pod nimi protéká rychlostí voda. Za zmínku také stojí protiklad odhodlanosti kapitána a dalších, zemřít na lodi, kterou "špatně" postavili versus zbabělý útěk Bruce Ismaye na člun. V závěru se mi také líbil přístup stoleté Rose k diamantovému náhrdelníku.

plakát

To (2017) 

Opravdu nemám ráda horory, ale po přinucení dívat se na tenhle jsem z něj měla zvláštní pocit. Obdivuji děti, jak se postavily strachu s partou. Až na moje následné noční můry se mi to v některých částech i líbilo.

plakát

Kolo zázraků (2017) 

Film bez nějaké pořádné zápletky a stále se opakující řev Humptyho a Ginny. Po první půlce jsem čekala, že se tedy stane nějaký ten "zázrak" nebo něco neočekávaného, ale nic. V podstatě se vůbec nevyřešilo zmizení Caroline, i když to bylo všem jasné. A vztah v zamotaném trojúhelníku. Na konci alespoň mohla skočit z balkónu nebo kde stála. Nemohla jsem přehlédnout hodící se hudbu. Hodnocení: 12% (viděno: kino)

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Perfektně zpracovaný snímek, natočený podle knihy si určitě své zfilmování zasloužil. Skvěle vypadající a vystupující hlavní hrdinové dovedli tento snímek k úplné dokonalosti. Filmová píseň nazpívaná Charli XCX, dodala tomuto filmu opravdu skvělou atmosféru a snímek skvěle posunula v rámci děje pozitivně kupředu. Celkové hodnocení 95% / (viděno: online)

plakát

Méďa (2012) 

První část filmu se mi moc nezamlouvala. Jednalo se dle mého o méně důležitou a zábavnou část. V části, kde se děj přelíná do období, kdy jsou oba hrdinové dospělí, se můžeme těšit z jejich kamarádství, které do této doby vydrželo. Toto se ale mění při příchodu přítelkyně Lori. Oba hlavní hrdinové se ve snímku mění ve své nepřítele, když Lori dává Johnovi na výběr mezi ním a plyšákem. Obsahově se mi film velice líbil a zaujal mě svým scénářem. Celkové hodnocení 90% / (viděno: online)

plakát

Ladíme 3 (2017) 

V tomto pokračování mně zaujalo prolínání kriminální a klasické scény, kterou známe z předchozích dílů. Líbilo se mi zařazení herce DJ Khaleda. Hlavní herečka Anna Kendrick ztvárnila svou, jak taneční tak i pěveckou roli velice dobře. Tento díl se mi z celé trilogie líbil nejvíce, jak už svým zpracováním a propracovanou prací střihače a kameramana, tak výběrem písní do samotného filmu. Celkové hodnocení 90% / (viděno: kino)

plakát

V hlavě (2015) 

Tento film mně přinutil přemýšlet nad vlastním životem. Některé části filmu, kde vystupuje Riley s jejím otcem, byly emocionálně náročné. I když ve filmu se zobrazuje pět emocí, tak jich ve skutečnosti je mnohem více. Nicméně ztvárnění emocí u rodičů v hlavě mně opravdu pobavilo. Zajímalo by mne, jak by vypadalo pokračování a také, proč u Riley měli emoce různé pohlaví než u rodičů. Celkové hodnocení 100% / (viděno: online)

plakát

Zocelovací kúra (2015) 

Will Ferrell v roli Jamese Kinga ztvárnil svou roli v tomto snímku velmi kvalitně a vtipně. Prvních 30 minut filmu pro mne bylo poměrně nezáživných, ale později se film začal vyvíjet k lepšímu. Strach hlavního hrdiny z vězení byl průměrně zahraný. Nejvíce jsem si užila část filmu, ve které trénoval fyzičku před nástupem do vězení. Celkové hodnocení 69% / (viděno: TV)