Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Životopisný

Poslední recenze (623)

plakát

Studio 666 (2022) 

Pokud máte rádi Foo Fighters, tak si to pusťte…Nečtěte recenze a rovnou si to dejte. Buďte připravení na všechno, není to jenom o muzice. Popiska horror není u anotace náhodou. Jinak je to hodně zábavná oddychovka a bohužel nechtěný hold umění zesnulému bubeníkovi skupiny Tayloru Hawkinsovi. Kdo jste někdy hráli v jakékoliv kapele, tohodle týpka byste prostě do bandu chtěli. Zemřel příliš mladý, vlastně nedlouho uvedení tohoto filmu do kin. Dávám 66,6% zas taková pecka to není…ale jestli je to nadprůměr? No tak to určitě!! P.S. Odpočítávání začátku písničky na lichá čísla zkusím prosadit..takže raz, tři, pět, sedm…jedéééém !!

plakát

Nejhvězdnější noc popu (2024) 

Skvělý dokument. Ocenil jsem ho hlavně jako muzikant amatér, který se ve svém „hudebním“ životě potýkal s problémem najít do kapely zpěváka. A tady jich je plné studio – a jakých!! Když jsem slyšel ty sólo hlasy tehdejší špičky světové pop music, tak mě, starému rockerovi, permanentně stály chlupy na ruce a mráz mi projížděl páteří – ano …skoro hodinu. Běžným lidem, co si kupují vstupenky na ty svoje hvězdy nedochází, kolik práce kolika lidí je za napsáním a nahráním písničky, která se dotkne srdcí lidí po celé planětě. Pamatuju tu dobu, když ten singl vyšel, ani socialistické československo neminul. Nemůžu nedat míň než plný počet, děkuju za tu vzpomínku i za tu příležitost nahlídnout pod pokličku opravdu velkého nahrávání. Trochu vím o čem je řeč a už nikdy se nebudu ušklíbat nad Cindy Lauper nebo Lionelem Ritchiem. Je to za 100%

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

První dvě série patří k tomu nejlepšímu, co jsem v seriálové tvorbě v tomto žánru (životopisný/lifestyl) vůbec kdy viděl. Netflix na seriálu opravdu nešetřil a je to vidět na každé minutě. A jelikož mě historie britské královské rodiny zajímá, ocenil jsem nejen lokace po celém Commonwealthu a neošizené královské bydlení a vytříbený luxus ale také lahodně znějící british royal english language. Takže, pro mne měly první dvě série nejen nejlepší herecké obsazení, ale také dramaturgii, soustředěnou do sevřených epizod ze života mladé Lilibeth, nucené se v mladičkém věku, několik let po konci II.světové války po smrti svého otce krále Jiřího VI. ujmout trůnu a tím vlády na bezmála třetinou zeměkoule. Další dvě série, tedy 3. a 4. už tempo prvních dvou neměly, skvěle ale bylo zpracováno období thatcherismu. The Crown ale bohužel dramaturgii prvních sérií opustila, začala telenovelovatět a soustředila se na love drama prince Charlese, Lady Diany a Camilly Bowles. A pak přišly dvě poslední série, cílené na poslední období života lady Diany po rozvodu, její smrt v Paříži v autě s Dodim Al Fayedem a pak na pubertu princů Williama a Harryho. Jo, tohle už mě fakt místy až nebavilo. Což ale neznamená, že by zrovna tahle „barvotisková“ The Crown nemusela bavit vás. Poslední šestou sérii jsem tedy dokoukal z „povinnosti“. A z pachuti soapoperového zpracování mě vytrhly poslední tři epizody a samotný závěr. V samém konci se produkční tým vzchopil a předvedl, čím byl tenhle seriál v době svého uvedení výjimečný. * S hodnocením opravdu nevím. Je tu dost dobrých a jinak pojatých recenzí, takže si můžete obrázek o přízni, které se tenhle počin těší udělat sami. Většina z nich seriál chválí a já mu vlastně, kromě odchýlení se od mého diváckého vkusu, nemám co vytknout. Takže dávám celkem za 83%, s tím, že 1.a 2. za 100%, 3.a 4. za 80 %, 5. za 60% a poslední série 78% - a to jen kvůli závěru. P.S. Velká výhoda pro diváka je, že každá jedna kapitola 1. nebo 2. série obstojí samostatně, jako samostatné malé filmy. No je to pecka!

Poslední hodnocení (1 069)

Ferrari (2023)

22.04.2024

Hříšnice (2017) (seriál)

22.04.2024

Hříšnice - Percy (2021) (série) (S04)

22.04.2024

Hříšnice - Jamie (2020) (série) (S03)

22.04.2024

Hříšnice - Julian (2018) (série) (S02)

22.04.2024

Hříšnice - Cora (2017) (série) (S01)

22.04.2024

Duna: Část druhá (2024)

03.03.2024

Zjizvená tvář (1983)

01.03.2024

Avatar: Legenda o Aangovi (2024) (seriál)

01.03.2024

Reklama